CHAMPIONS LEAGUE

Έμειναν… Ρωσία και με τη βούλα!

Έμειναν… Ρωσία και με τη βούλα!

Δεν θα διεξαχθούν οριστικά τα προσεχή παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών σε Σμύρνη και Άγκυρα, ανάμεσα σε Αρκάς-Μπελογκόρι Μπέλγκοροντ (1/12) και Ζιράτμπανκάσι-Ντιναμό Μόσχας (2/12) αντίστοιχα, καθώς μόλις προ δύο ωρών οι Ρώσοι ενημέρωσαν επισήμως τους Τούρκους, πως οι ομάδες τους δεν θα ταξιδέψουν στην «γείτονα» και ζήτησαν οι αγώνες να μεταφερθούν για τις 13 Ιανουαρίου 2016.

Η πρόθεση των ρωσικών ομάδων πάντως να μην ταξιδέψουν, λόγω του τεταμένου κλίματος της πολιτικής σκηνής των δύο χωρών είχε διαφανεί ένα 24ωρο πριν, όταν  ο γενικός γραμματέας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, Αλεξάντερ Γερεμένκο, είχε δηλώσει  ότι οι επικείμενοι αγώνες θα ακυρωθούν και ότι αναμένεται η σχετική απόφαση της Eυρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ (CEV).

“Έγιναν διαπραγματεύσεις με τη CEV” επιβεβαίωσε χθες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Τass ο κ. Γιαρεμένκο και συμπλήρωσε: “Βάσει των διαβουλεύσεων που είχαμε με κυβερνητικό κλιμάκιο, αποφασίστηκε ότι οι ομάδες μας δεν μπορούνε να πάνε στα προσεχή ματς. Δεν υπάρχει πιθανότητα να στείλουμε κάποια ομάδα, καθώς λόγοι ασφαλείας και άλλοι παράγοντες δεν μας το επιτρέπουν. Αποφασίστηκε οι ομάδες μας να αποφύγουν αυτά τα ματς . Τώρα ποια θα είναι η απόφαση της CEV ή  άλλου φορέα δεν γνωρίζουμε, αλλά θα περιμένουμε…”.

Στάση αναμονής εξάλλου τηρούσε μέχρι και πριν από λίγες ώρες και η Αρκάς Σπορ, καθώς δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση ούτε από τη CEV, ούτε από την Μπέλγκοροντ για το τι μέλει γενέσθαι με το αυριανό ματς.

Μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ έγραφε πως “ο αγώνας δεν έχει προγραμματιστεί”. Σε χθεσινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος της Αρκας, Ουγκούρ Οζντέν, υποστήριξε ότι “εμείς με τους διαιτητές θα είμαστε κανονικά στο γήπεδο, καθώς δεν έχουμε λάβει κάποιο επίσημο έγγραφο για το αν θα γίνει η όχι το ματς”.

Αντίθετα κανονικά θα διεξαχθεί στη Ρωσία την προσεχή Τετάρτη το άλλο ματς του Τσαμπιονς Λίγκ, ανάμεσα στην “οικοδέσποινα” Ντιναμό Καζάν με την τουρκική Χαλκμπανκ.