ΔΙΕΘΝΗ

1ο Βήμα τίτλου στη Bundesliga για Πρωτοψάλτη – Αθανασόπουλο

1ο Βήμα τίτλου στη Bundesliga για Πρωτοψάλτη – Αθανασόπουλο

Iδανικό ήταν το ξεκίνημα των δικών μας παιδιών, Θανάση Πρωτοψάλτη και Γιάννη Αθανασόπουλου, στην πρεμιέρα των τελικών των πλέι οφς της Bundesliga ανδρών-γυναικών, καθώς Φριντριχσχάφεν και Στουτγκάρδη, κράτησαν την έδρα τους κόντρα στις αντίπαλες φιναλίστ και έκαναν το πρώτο από τα 3 βήματα που χρειάζονται για την κατάκτηση του τίτλου στη Γερμανία.

Στο Ζέπελιν Αρένα του Φριντριχσχάφεν, η γηπεδούχος ομάδα με τη στήριξη περίπου 2000 φίλων της και έναν πολυ καλό Πρωτοψάλτη επικράτησε με 3-0 (25-22, 25-23, 25-17) της Μπερλίν και πανηγύρισε το 1-0 στη σειρά των τελικών.

Για τη νικήτρια ομάδα τοπ σκόρερ και MVP ήταν Μπόλατζ με 18π, ενώ ο διεθνής μας άσος σημείωσε 9 πόντους με 7/11 επ., 2 μπλοκ, 48% υπ.

Στη SCARRena της Στουτγκάρδης η αυλαία των τελικών είχε εντυπωσιακό χαρακτήρα για την “οικοδέσποινα” ομάδα του τεχνκού, Γιάννη Αθανασόπουλου. Υπό τη συμπαράσταση 2.250 θεατών η Allianz ΜTV, μετά το καλό ξεκίνημα, άντεξε τελικά στην αντεπίθεση της σκληροτράχηλης Σβέρινερ, επιβλήθηκε τελικά με 3-1 (25-21, 21-25, 25-23, 25-23) της πρωταθλήτριας Γερμανίας και “πήρε κεφάλι” με 1-0 νίκες στη σειρά των τελικών.

Πολύ σημαντικά ωστόσο και για τις δύο ομάδες είναι οι 2οι τελικοί, εκτός έδρας, όπου αν την Πρωτομαγιά και στις 2 Μαίου Αθανασόπουλος και Πρωτοψάλτης αντιστοιχα, ζευγαρώσουν τις επιτυχίες τους θα πρέπει να παραγγείλουν για… ράψιμο τα κοστούμια, που θα φορέσουν στην στέψη του πρωταθλήματος.