ΔΙΕΘΝΗ

Το 2017 θα εκδικαστεί η προσφυγή των 5 Κουβανών

Το 2017 θα εκδικαστεί η προσφυγή των 5 Κουβανών

Το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017 θα εκδικαστεί η προσφυγή των 5 διεθνών που στις 20 Σεπτεμβρίου κρίθηκαν ένοχοι για βιασμό και πρόκληση σωματικής βίας από τη φινλανδική δικαιοσύνη και καταδικάστηκαν από 3,5 μέχρι 5 χρόνια φυλάκιση για το σεξουαλικό σκάνδαλο που έλαβε χώρα τον περασμένο Ιούλιο σε ξενοδοχείο του Τάμπερε, στο περιθώριο της αναμέτρησης των δύο χωρών για το World League.

Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες σε τηλεοπτική συνέντευξη στην Κούβα ο πρόεδρος της Κουβανικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ, Άριελ Σάινθ: «Οι πέντε διεθνείς βολεϊμπολίστες έχουν καταθέσει προσφυγή στον εισαγγελέα και του θύματος, και πλέον έχουν προθεσμία 30 ημερών για να παρουσιάσουν τα στοιχεία τους για την υπόθεση ενώπιον του νέου δικαστήριου που θα εκδικάσει την υπόθεση», τόνισε το υψηλόβαθμο στέλεχος του Κουβανικού βόλεϊ.

Παράλληλα ο κ. Σάινθ ενημέρωσε τους συμπατριώτες του πως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι αθλητές θα έχουν την συνδρομή και το ενδιαφέρον του κουβανικού προξενείου.

«Το Προξενείο μας είχε επαφή με τους 5 διεθνείς για να τους συμβουλεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια των σταδίων της διαδικασίας, συνεργάζεται και ανταλλάζει απόψεις και στοιχεία για την υπόθεση με τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπεράσπισή τους, ενόψει της νέας διαδικασίας, ενώ υπάρχει σταθερή και συνεχής επικοινωνία με τους συγγενείς των αθλητών».

Θυμίζουμε πως οι 5 διεθνείς Κουβανοί που καταδικάστηκαν από την φινλανδική δικαιοσύνη είναι ο πρώην πρωταθλητής του ΠΑΟΚ και MVP του πρωταθλήματος, Rolando Cepeda Abreu (27 ετών, 5 χρόνια φυλάκιση), Alfonso Gavilan (21 ετών, 5 χρόνια φυλάκιση), Ricardo Calvo Manzano (19 ετών, 5 χρόνια φυλάκιση), Osmany Uriarte Μέστρε (21 ετών, 5 χρόνια φυλάκιση), Luis Sosa Sierra (21 ετών, 3,5 χρόνια φυλάκιση).

Στη Μόντσα ο Άλμπο

Σε αντίθεση με τους παραπάνω ο πρώην υποψήφιος άσος του Παναθηναϊκού, Dariel Albo Μiranda, που απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος, 60 μόλις μέρες από την αθώωσή του συμφώνησε με την ιταλική Μόντσα.