ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

27 χρόνια μετά διπλή εκπροσώπηση στο Euro

hellas_panigiriki
Το ελληνικό βόλεϊ πανηγυρίζει την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και των δύο Εθνικών ομάδων μετά το 1991.
Μετά από 27 χρόνια, τόσο η Εθνική ανδρών όσο και αυτή των γυναικών, προκρίνονται σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτι που είχε να συμβεί από το 1991. Τότε οι γυναίκες έπαιξαν στην τελική φάση της Ρώμης και κατετάγησαν στην 8η θέση ενώ οι άνδρες έφθασαν στην 9η στο Βερολίνο.
Τρεις φορές συνολικά βρέθηκαν μαζί σε τελική φάση. Η πρώτη κοινή παρουσία των δύο Ελληνικών ομάδων χρονολογείται το 1985. Οι γυναίκες βγήκαν 12ες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άρνεμ και οι άνδρες 7οι στο Άμστερνταμ.
Γενικότερα η Εθνική γυναικών θα παρουσιαστεί για πέμπτη φορά σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από το 1947 και πρώτη μετά το 2001 στη Βάρνα όταν είχε φθάσει στην 12η θέση. Η καλύτερή της παρουσία ήταν στο ευρωπαϊκό της Ρώμης (1991) με την 8η θέση.
Δείτε ΕΔΩ το σχετικό link.
Στους άνδρες η «γαλανόλευκη» θα βρεθεί για 15η φορά σε τελική φάση. Η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στη Γάνδη το 1987. Τελευταία φορά που ακούσαμε Εθνικό ύμνο σε τελική φάση EURO ήταν στη Σμύρνη το 2009 όταν βρέθηκε στην 8η θέση.
Δείτε ΕΔΩ το σχετικό link.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ