BEACH VOLLEY

Ραντεβού με την… ιστορία στο Ξυλόκαστρο

Ραντεβού με την… ιστορία στο Ξυλόκαστρο

Μια ιστορική επαναφορά σηματοδοτεί το Xylokastron Grand Slam, αφού το τελευταίο Grand Slam είχε γίνει και πάλι στο Ξυλόκαστρο το 2002 με κορυφαίες ομάδες από το εξωτερικό, όπως τους Βραζιλιάνους Παγκόσμιους πρωταθλητές Para/Harley και τους κορυφαίους Ελβετούς Sasa Heyer/Markus Egger, να εντυπωσίαζουν τους πάντες με την παρουσία τους.

Το φετινό Grand Slam σηματοδοτεί όμως και μία ακόμη ιστορική επιλογή για το άθλημα, αφού επαναφέρει τον θεσμό των παράλληλων διοργανώσεων Masters και Juniors στην ίδια τοποθεσία, όπως στο ξεκίνημα του θεσμού των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων τις περιόδους 1997-1998. Οι τελικοί των «μικρών» θα γίνουν πριν τους τελικούς των «μεγάλων» στο κεντρικό γήπεδο. Με την παράλληλη αυτή διεξαγωγή των δύο διοργανώσεων και τα τέσσερα αγωνιστικά γήπεδα, το Xylokastron Grand Slam είναι για φέτος το μεγαλύτερο σε όγκο τουρνουά και φιλοξενεί 40 συνολικά ομάδες σε μία μεγάλη γιορτή του αθλήματος.

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, τόνισε: «Το XYLOKASTRON GRAND SLAM αποτελεί από εφέτος θεσμό στο εθνικό πρωτάθλημα και θα γράφει κάθε χρόνο το δικό του κεφάλαιο στην ιστορία του αθλήματος και της πόλης μας», ενώ ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Γιώργος Καραμπέτσος συμπλήρωσε: «είναι τιμή μου να χαιρετίζω ως Πρόεδρος την διοργάνωση αυτή. Το όνομα του Ξυλοκάστρου είναι πολύ βαρύ για το ελληνικό beach volley, και έχουν γραφτεί εκεί μερικές από τις πιο χρυσές σελίδες της ιστορίας του».

Επίσημος Χορηγός του Τουρνουά είναι η ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ενώ το στηρίζουν οι εταιρείες ΦΥΡΚΟ, ΑΚΤΟΡ, ΜΕΤΚΑ και σειρά ακόμη τοπικών επιχειρήσεων: MARE MARINE, ΑΦΟΙ ΦΙΑΜΕΓΚΟΥ, ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΨΗΤΟ, XYLOKASTRO BEACH HOTEL, ΚΑΝΤΙΝΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΜΠΕΡΔΕΜΑ BBQ, DESTINO CAFÉ, BEACH BAR REMEZZO, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΝΤΑΝΟΣ, BEAUTY FOR ALL, BAYBEEZ, καθώς και πλήθος ακόμη υποστηρικτών & προμηθευτών.

Να αναφέρουμε ότι ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ του πανελληνίου πρωταθλήματος είναι το «λουξ plusnlight Tea» ενώ χορηγοί είναι η VOLKSWAGEN-KOSMOCAR, το νερό ΖΑΓΟΡΙ, η GALA επίσημος προμηθευτής αθλητικού υλικού, η ασφαλιστική ΟΡΙΖΩΝ, η FOLLI-FOLLIE που φιλοτέχνησε και τα μετάλλια των νικητών, και οι χορηγοί επικοινωνίας SPORT 24, SPORT 24 -103,3 RADIO και η εφημερίδα ΦΩΣ.