BEACH VOLLEY

Καλοκαιρινή παράδοση στη Ναύπακτο

Καλοκαιρινή παράδοση στη Ναύπακτο

Για 12η συνεχόμενη χρονιά η Ομόνοια Ναυπάκτου δήλωσε παρόν στις παραλίες και με τα τουρνουά Beach Volley που διοργάνωσε κράτησε ψηλά την σημαία του αθλήματος για ένα ακόμη καλοκαίρι…

Αισίως συμπλήρωσε δώδεκα χρόνια διοργανώσεων η Ομόνοια Ναυπάκτου, στις παραλίες της Ναυπάκτου.

Στις 26-30 Ιουλίου πραγματοποίησε στις γηπεδικές εγκαταστάσεις του Αλσυλλίου στο Γρίμποβο το 12ο Τουρνουά Ανδρών-Γυναικών με 30 ομάδες να συμμετέχουν συνολικά από τη Ναύπακτο αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Το τουρνουά που έγινε σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ναυπακτίας ξεκίνησε από την Τετάρτη 26 Ιουλίου αναλαμβάνοντας δράση οι ομάδες αγοριών και κορτσιών κάτω των 18 ετών καθώς επίσης και αγωνιζόμενοι που δεν ασχολούνται σωματειακά με την πετοσφαίριση.

Η ένθετη αυτή διοργάνωση του κυρίως τουρνουά έβγαλε δικό της νικητή που πέρα από την νίκη τους έδωσε την ευκαιρί α συμμετέχουν στο τελικό ταμπλό του Σαββατοκύριακου με τις ομάδες των αθλητών του βόλεϊ. Στο τουρνουά των μικρών νικητές στα αγόρια αναδείχθηκαν τα αδέρφια Βύρωνας και Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου με δεύτερους τους Θανάση Κατσιγιάννη και Μάριο Κατσάμπαλο.

Στα κορίτσια την πρώτη θέση πήραν οι Φωτεινή Παπαϊωάννου με τη Μιρένα Σιακαβέλλα κερδίζοντας στον τελικό τις Ιωάννα Φλέσσα και Αθανασία Αδάμη. Από το πρωί του Σαββάτου έπεσαν στην άμμο τα βαριά χαρτιά της διοργάνωσης με  αθλητές καταξιωμένους τόσο στο χώρο του βόλεϊ όσο και στο μπιτς βόλεϊ.

Στους άντρες έγινε ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, με πολλές ανατροπές και σχεδόν τα μισά παιχνίδια να τελειώνουν στο τάι μπρέικ. Στα ημιτελικά οι Ντόντης-Παπαδόπουλος κερδίζοντας 2-0 σετ (21-19, 21-19) τους αδερφούς Ανδρέα και Φάνη Δασκαλόπουλο πήραν την πρώτη θέση για το μεγάλο τελικό. Στον δεύτερο ημιτελικό οι Δημησιάνος-Φιλίππου μπορεί να προηγήθηκαν στα σετ (21-12) όμως οι

Τσούσης-Παύλου αντέδρασαν και ισοφάρισαν αρχικά σε 1-1 (19-21) και παίρνοντας στη συνέχεια το τάι μπρέικ με 12-15 βρέθηκαν στον μεγάλο τελικό των ανδρών.

Εκεί οι Ντόντης-Παπαδόπουλος πήραν προβάδισμα κερδίζοντας το πρώτο σετ με 21-13 όμως και πάλι οι Τσούσης-Παύλου έδειξαν χαρακτήρα και ισοφάρισαν τα σετ κερδίζοντας το δεύτερο με 14-21. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για τη Ναυπάκτια ομάδα που έχασε το τάι μπρέικ με 15-7 και αρκέστηκε με το αργυρό μετάλλιο ενώ οι Ντόντης-Παπαδόπουλος πήραν την πρώτη θέση. Αυτή ήταν η τέταρτη κατάκτηση για τον Νίκο Ντόντη στο τουρνουά των ανδρών στις 12 συνολικά διοργανώσεις της Ομόνοιας Ναυπάκτου μένοντας μόνος στην πρώτη θέση της λίστας των τροπαιούχων αφήνοντας πίσω τον Δημήτρη Μαμμά με τρεις τίτλους, όλους στην πρώτη τετραετία των διοργανώσεων.

Στο ταμπλό των γυναικών στον πρώτο ημιτελικό οι Βομβύλα-Δουραμάνη επικράτησαν σχετικά εύκολα των Μπαλή-Σχίζα σε αντίθεση με τις Κουμανίδου-Τσβετκόβα που χρειάστηκε να κάνουν την ανατροπή στα σετ και να προκριθούν στο τάι μπρέικ εις βάρος των αδελφών Γωγούσου σε ένα παιχνίδι που διήρκησε περισσότερο από μία ώρα. Οι Ιωάννα και Κατερίνα Γωγούσου επικράτησαν στον μικρό τελικό των Μπαλή-Σχίζα με 2-0 σετ (21-15 και 21-19) τερματίζοντας στην τρίτη θέση.

Στον μεγάλο τελικό οι Βομβύλα-Δουραμάνη πήραν εύκολα το πρώτο σετ κόντρα στις Κουμανίδου-Τσβετκόβα και παρότι συνάντησαν σθεναρή αντίσταση πήραν και το δεύτερο σετ κατακτώντας την πρώτη θέση στο τουρνουά των γυναικών.

Τις απονομές που ακολούθησαν διεκπεραίωσαν τα μέλη της διοίκησης της Ομόνοιας κ.Μίχος και κ.Σχοινάς ενώ νικητές και φιναλίστ μοιράστηκαν τα δώρα του Cocktail Bar Restaurant DR. J. SPON στο λιμάνι της Ναυπάκτου περνώντας εκεί μια υπέροχη βραδιά.

Για την Ομόνοια Ναυπάκτου οι καλοκαιρινές διοργανώσεις δεν τελείωσαν με τη λήξη του 12ου Τουρνουά Ανδρών γυναικών. Ακολουθούν στις 19-20 Αυγούστου το 8ο  μικτό τουρνουά μπιτς βόλεϊ 3Χ3 ενώ στις 26-27 Αυγούστου θα διεξαχθεί το 4ο τουρνουά μπιτς τένις.