A2

Οι προπονητές μιλούν για τα μπαράζ ανόδου του Β’ ομίλου

Οι προπονητές μιλούν για τα μπαράζ ανόδου του Β’ ομίλου
Στο “Μ. Παρασκευόπουλος” στην Αλεξανδρούπολη θα φιλοξενηθούν το διήμερο 31/3-1/4 τα μπαράζ ανόδου του Β’ ομίλου της Α2 Ανδρών. Το εισιτήριο για την Volley League Ανδρών θα διεκδικήσουν η ΧΑΝΘ, η Κομοτηνή, ο Άθλος Ορεστιάδας και ο Νέστορας, με τους προπονητές των τεσσάρων φιναλίστ να κάνουν τις δικές τους εκτιμήσεις στο volleyball.gr.
Νίκος Ζιώγας (ΧΑΝΘ): «Να επιστρέψει η ΧΑΝΘ στη μεγάλη κατηγορία»
«Ο στόχος ο πρωταρχικός ήταν να βρεθούμε στην τετράδα της βαθμολογίας. Από εκεί και πέρα μετά από κάθε αγώνα προσαρμοζόμασταν και φτάσαμε πλέον στο σημείο να διεκδικούμε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία» ήταν το πρώτο σχόλιο του Νίκου Ζιώγα, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στα μπαράζ ανόδου.
«Καμία ομάδα πιστεύω δεν μπορεί να χριστεί φαβορί. Ο Άθλος Ορεστιάδας, ίσως, έχει ένα μικρό προβάδισμα λόγω της εμπειρίας των παικτών του. Ενδεχομένως και η Κομοτηνή που είναι πιο κοντά στην Αλεξανδρούπολη να έχει και την στήριξη των φιλάθλων τους και να έχει ένα μικρό αβαντάζ. Ωστόσο, θεωρώ ότι όλοι οι αγώνες θα είναι αμφίρροποι».
Άπαντες στη ΧΑΝΘ θέλουν την άνοδο στη Volley League, 40 χρόνια μετά την τελευταία τους παρουσία στη μεγάλη κατηγορία. «Θέλουμε να ανέβουμε στην Volley League. Εφόσον φτάσαμε εδώ θα το κυνηγήσουμε. Η διοίκηση έχει κάνει την έρευνά της για την συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία και εφόσον το καταφέρουμε εμείς στο γήπεδο, θεωρώ πως θα μπορέσουμε να σταθούμε. Τελευταία φορά που η ΧΑΝΘ έπαιζε στην Α’ Εθνική ήταν πριν 40 χρόνια και είναι μεγάλο κίνητρο για τον σύλλογο».
Ηλίας Κρεούζης (Κομοτηνή): «Μοιρασμένες οι πιθανότητες» 
«Η σεζόν είναι πετυχημένη. Οι στόχοι μας οριοθετούνταν κάθε μέρα και μετά από κάθε παιχνίδι. Σε γενικές γραμμές όμως σε όλους μας υπήρχε στο μυαλό ότι θα είμαστε στα μπαράζ και θα διεκδικούμε την άνοδο. Για την Κομοτηνή είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί στα μπαράζ, καθώς είμαστε νεοσύστατη ομάδα. Όσον αφορά τα μπαράζ, οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Πιστεύω πως οι 4 ομάδες είμαστε διαφορετικές μεταξύ μας. Ο Άθλος Ορεστιάδας έχει την μεγαλύτερη εμπειρία, η ΧΑΝΘ έχει ένα καλό σύνολο, ο Νέστορας είναι ίσως η πιο ψυχωμένη ομάδα και εμείς είμαστε αρκετά αθλητικοί» δήλωσε ο Ηλίας Κρεούζης και αναφέρθηκε στους αγώνες που θα διεξαχθούν στην Αλεξανδρούπολη.
«Θεωρώ ότι είναι αβαντάζ για εμάς ότι παίζουμε στην Αλεξανδρούπολη. Οι περισσότεροι αθλητές της ομάδας είναι από την πόλη και γνωρίζουν το γήπεδο. Βέβαια, σε νοκ άουτ παιχνίδι η έδρα παίζει τον μικρότερο ρόλο».
Τάσος Παπαδόπουλος (Νέστορας): Δεν μπορείς να προβλέψεις τι θα συμβεί»
«Από την αρχή της σεζόν προσπαθούσαμε να δούμε πόσο μακριά μπορούμε να φτάσουμε. Το θέλαμε, το περιμέναμε ότι θα είμαστε στα μπαράζ ανόδου, ήταν όμως πολύ δύσκολο. Παίζαμε όλη την χρονιά στο παιχνίδι με τον Πήγασο. Ο αγώνας αυτός ήταν μοναδικός. Δεν γίνονται συχνά τέτοια πράγματα. Θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη, αγωνιστήκαμε με ψυχή και φτάσαμε σε αυτή την μεγάλη νίκη που μας έδωσε την πρόκριση» σχολίασε ο Τάσος Παπαδόπουλος για το παιχνίδι των πλέι οφ με τον Πήγασο Πολίχνης, όπου ο Νέστορας με τη νίκη με 3-1 σετ πήρε το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου.
«Πιστεύω δεν υπάρχει φαβορί για την άνοδο. Είναι μειονέκτημα για εμάς ότι παίζουμε στην Αλεξανδρούπολη. Θα προτιμούσαμε να γινόντουσαν οι αγώνες κάπου στη… μέση για να μπορέσει πιο εύκολα ο φίλαθλος κόσμος της ομάδας να έρθει να μας στηρίξει. Στο γήπεδο όμως είναι 50-50 οι πιθανότητες. Είναι αγώνας νοκ άουτ και δεν μπορείς να φανταστείς ή να προβλέψεις τι θα συμβεί».
Παναγιώτης Τσιακμάκης (Άθλος Ορεστιάδας): «Πάμε για να κερδίσουμε»
«Για εμένα προσωπικά ο στόχος πραγματοποιήθηκε. Θέλαμε να φτάσουμε μέχρι τα μπαράζ και τα καταφέραμε. Όμως, τώρα κρίνονται όλα σε δύο παιχνίδια και θα μπούμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε» σχολίασε ο Παναγιώτης Τσιακμάκης, τονίζοντας στη συνέχεια πως δεν υπάρχουν φαβορί για την άνοδο.
«Εμείς έχουμε έμπειρους αθλητές, οι άλλες όμως είναι πιο αθλητικές και νεανικές ομάδες. Κάθε ομάδα έχει τα θετικά και τα αρνητικά της. Έχουμε αθλητές με εμπειρία από παρόμοιες καταστάσεις και δυσκολίες. Όλες οι ομάδες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους και όλοι μπορούν να πάρουν την άνοδο. Όποιος βρεθεί στην καλύτερη ημέρα θα πάρει και το εισιτήριο για την Volley League».
A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...