ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Ερυθρόλευκο» το προβάδισμα

«Ερυθρόλευκο» το προβάδισμα
Λίγο πριν από το ποδοσφαιρικό ντέρμπι αιωνίων (26/10, 19.30), η “ερυθρόλευκη” Σοφία Κοσμά και η “πράσινη” Εύη Χρήστου έδωσα τα δικά τους προγνωστικά για τη μεγάλη ποδοσφαιρική αναμέτρηση Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στην εφημερίδα Espresso.

Με τα αγόρια της γειτονιάς τους δεν αντάλλαξαν παιδικά συνθήματα αντιπαλότητας σαν το: “Κορίτσια μπαλαρίνες, αγόρια μαύρες χήνες!”, ούτε επίσης άκουσαν την αγορίστικη προσβολή: “Αγόρια ιππότες, κορίτσια μαύρες κότες!”. Ακραίες είναι στο βόλεϊ, μα… όχι και στην καθημερινότητά τους. Αμφότερες είναι κόσμιες. Πρόκειται για δυο κυρίες που σέβονται τον… αντίπαλο άντρα, αλλά και ξέρουν να μετρούν καλά τις δυνάμεις τους με τις γυναίκες, τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν στο φιλέ. Η “ερυθρόλευκη”, Σοφία Κοσμά κι η Εύη Χρήστου του Παναθηναϊκού… μπαίνουν διακριτικά στα χωράφια των αντρών και προσπαθούν να προβλέψουν το τελικό αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Συμφωνούν ότι έχει το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός κι ότι είναι… κολλημένες στις δικές τους αναμετρήσεις στην Α1 βόλεϊ των γυναικών.

Καμία δεν προβλέπει νίκη του “τριφυλλιού” στη μάχη των “αιωνίων” της 8ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ, ενώ κι οι δύο δήλωσαν φαν του μπάσκετμπολ κι όχι του ποδοσφαίρου. Δεν είναι τυχαίο ότι έκαναν την ίδια ερώτηση για το αυριανό ντέρμπι: “Πού γίνεται το ματς;”. Το φαληρικό γήπεδο έπαιξε το ρόλο του στην πρόβλεψή τους.
“Εγώ είμαι άσχετη με το ποδόσφαιρο”, παραδέχεται η 27χρονη Χρήστου, η οποία έκλινε προς το “Χ”: “Ας πω ότι θα λήξει ισόπαλο το ντέρμπι. Αυτές οι προβλέψεις εμπεριέχουν σοβαρό ρίσκο. Σ’ αυτά τα παιχνίδια παίζει κυρίως ρόλο η ψυχολογία και η φανέλα. Συχνά κρίνονται στις λεπτομέρειες. Ο Ολυμπιακός παίζει στην έδρα του και μετά τη νίκη του επί της Γιουβέντους έχει καλή ψυχολογία”.Η τραυματίας Σοφία Κοσμά είδε την αναμέτρηση των “ερυθρολεύκων” με την “Κυρία” για το Τσάμπιονς Λιγκ μέσα από το νοσοκομείο, λόγω της αρθροσκόπησης που υπεβλήθη στο γόνατό της, γεγονός, το οποίο την έθεσε νοκ άουτ για φέτος: “Παρακολουθώ πάντα τα παιχνίδια της Ευρώπης. Μόλις είχα ξυπνήσει από τη νάρκωση και πανηγύριζα! Ο Ρομπέρτο ήταν εκπληκτικός! Ξέρουμε ότι οι μεγάλες ομάδες “χτίζονται” από τον τερματοφύλακα κι ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα σπουδαίο παίχτη σε αυτή τη θέση. Έχει ρόλο “κλειδί” στο ντέρμπι. Έχει καλή ψυχολογία και λογικά τον φοβούνται στον Παναθηναϊκό. Θα έλεγα ότι ο Ολυμπιακός θα νικήσει 2-0, αλλά για το… σασπένς ας πω 2-1! Αυτή η ομάδα δεν έχει ουσιαστικό αντίπαλο στην Ελλάδα. Αντικειμενικά είναι ανώτερος όλων και με τη βοήθεια των οπαδών μας θα τα καταφέρει! Ομως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά στα ντέρμπι των “αιωνίων” δεν παίζουν ρόλο πάντα οι τακτικές του προπονητή, αλλά το πάθος των παιχτών”, τόνισε η Σοφία και ερωτηθείσα αν έχει αδυναμία στον γκολκίπερ των “ερυθρολεύκων” απάντησε: “Στον Ολυμπιακό είμαστε μία οικογένεια! Δεν κάνουμε διακρίσεις. Είμαστε ενωμένοι!”.
Η πρόβλεψη για τις φετινές αναμετρήσεις στο φιλέ
Τα δύο κορίτσια λόγω επικαιρότητας αναφέρθηκαν στο ντέρμπι των “αιωνίων” στο ποδόσφαιρο, αλλά ο λογισμός τους τρέχει πάντα στη δική τους μάχη στην Α1 βόλεϊ των γυναικών. “Ο Ολυμπιακός δεν απειλείται από κάποια ομάδα! Εχουμε το καλύτερο ρόστερ και θέλουμε να κατακτήσουμε τα πάντα στην Ελλάδα, ενώ θα προσπαθήσουμε να έχουμε μία καλή πορεία στην Ευρώπη. Εγώ θα είμαι στην κερκίδα με τους οπαδούς μας να μας στηρίζω”, τόνισε η ακραία του Ολυμπιακού, Σοφία Κοσμά, ενώ η νεοαποκτηθείσα από τον Παναθηναϊκό, Εύη Χρήστου υποστήριξε: “Θέλουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα πιο ψηλά και ν’ αγωνιστούμε φέτος στον τελικό. Ξέρουμε ότι με τη βοήθεια του κόσμου μπορούμε να τα καταφέρουμε. Η ομάδα έχει ομοιογένεια και με αγκάλιασαν όλοι από την πρώτη στιγμή”.
ΠΗΓΗ: Espresso
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ηλίας Ζυματούρας