ΔΙΕΘΝΗ

«Άχαστη» στις «4» η Στουτγκάρδη

«Άχαστη» στις «4» η Στουτγκάρδη

Συμβόλαιο με την επιτυχία φαίνεται πως έχει υπογράψει φέτος η ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου, καθώς μετά την κατάκτηση του Supercup και τις 3 νίκες στη Βundesliga, η αήττητη Αllianz με την 2η συνεχόμενη νίκη της στο Κύπελλο Γερμανίας “άλωσε” τη Δρέσδη και προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Νέα κάτοχο θα έχει στις 29 Ιανουαρίου 2017 το Κύπελλο Γερμανίας στο μεγάλο ραντεβού του τελικού του “SAP Arena” του Μανχαϊμ, καθώς η περσινή φιναλίστ απέκλεισε στην αποψινή φάση των “8” την νταμπλούχο Δρέσδη μέσα στο ίδιο της το σπίτι.

Η Allianz υπό τις οδηγίες του τεχνικού διδύμου των Ερνάντες-Αθανασόπουλου εκμεταλλέυτηκε τα προβλήματα τραυματισμών των γηπεδούχων και με “όπλο” το σερβίς της “έπνιξε” με 3-0 (25-19, 25-22, 25-19) για πρώτη φορά έπειτα από δύο  χρόνια συνεχόμενων αρνητικών αποτελεσμάτων στο “Margon Arena” τη Δρέσδη.

Η πρωταθλήτρια ομάδα του Βάιμπλ, που σε ένα ακόμη σημαντικό ματς δεν πήρε τις αναμενόμενες βοήθειες  από την Αμερικανίδα Μανκούζο, η οποία με μόλις 4 πόντους αντικαταστάθηκε στο τρίτο σετ, είχε μοναδική παίκτρια με διψήφιο πόντων την τοπ σκόρερ του αγώνα με 15 πόντους Μακ Μάχον (15π), σε αντίθεση με τις φιλοξενούμενες που είχαν 3 παίκτριες με 10π και την Μλείνκοβα με 14π.

Στην 4άδα η Στουτγκάρδη θα αντιμετωπίσει την Βίλσμπιμπουργκ, που απέκλεισε εκτός έδρας με 3-1 σετ την Κέπερνικ, ενώ η πρωτοπόρος της Βundesliga Σβέρινερ που “άλωσε” επίσης με 3-0 σετ την έδρα της  Μίνστερ, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη νικήτρια της σημερινής αναμέτρησης Άαχεν-Πότσδαμ.