BEACH VOLLEY

Agios Nikolaos Masters: Σε πένθιμη ατμόσφαιρα η πρεμιέρα – Μηνύματα συμπαράστασης από διεθνείς

Agios Nikolaos Masters: Σε πένθιμη ατμόσφαιρα η πρεμιέρα – Μηνύματα συμπαράστασης από διεθνείς

Στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης «χτυπά» από σήμερα και μέχρι τις 29 Ιουλίου η «καρδιά» του ελληνικού μπιτς βόλεϊ. Το πρωί το εναρκτήριο σερβίς των τελικών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος δόθηκε με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης, στη σκιά της τραγωδίας που ζει η χώρα μας και το μεσημέρι άνοιξε αγωνιστικά η αυλαία με θεαματικές μονομαχίες στην άμμο.

Στο Δημαρχείο του Αγίου Νιοκολάου, παρουσία εκπροώπων των διοργανωτών και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισδης, βρέθηκαν από τις γυναίκες η πρωταθλήτρια Ελλάδας Πένυ Καραγκούνη και η συμπαίκτριά της Αλίκη Σπηλιωτοπούλου. Τόσο η Εθνική Γυναικών όσο και ο πρωταθλητής Ελλάδας Θοδωρής Παπαδημητρίου, στάθηκαν στις αδικοχαμένες ψυχές από την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

agios_nikolaos_masters_synenteyxi

Πένυ Καραγκούνη: «Να αναλάβουν τις ευθύνες τους με πράξεις»

«Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ την κίνηση της Ομοσπονδίας να κάνει για δεύτερη χρονιά το τελικό τουρνουά Masters στον Άγιο Νικόλαο. Η περυσινή διοργάνωση ήταν εκπληκτική, η συνεργασία ήταν άψογη και όλοι οι αθλητές έμειναν ευχαριστημένοι. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στόχος της ομάδας μας είναι η κατάκτηση του τίτλου. Με την Αλίκη (σ.σ. Σπηλιωτοπούλου) έχουμε κάνει δουλειά αρκετών μηνών και δεν θα μπορούσαμε να είχαμε διαφορετικό στόχο. Ευχαριστώ πολύ την Ε.Ο.ΠΕ. γιατί οι διοργανώσεις που πραγματοποιεί δεν έχουν καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό φαίνεται και από την ανταπόκριση των αθλητών, ο κ. Παρασκευόπουλος έχει κάνει φοβερή δουλειά. Ευχαριστώ και τον αντιδήμαρχο κ. Αλεξάκη για την διοργάνωση, καθώς η περυσινή ήταν από τις καλύτερες που έχω συμμετάσχει. Πιστεύω ότι όλοι θέλουν το τουρνουά αυτό να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο οι τελικοί να γίνονται στον Άγιο Νικόλαο».

H Πένυ Καραγκούνη δεν θα μπορούσε και να μην αναφερθεί στους αδικοχαμένους από την πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής.

«Είναι ένα πολύ στενάχωρο γεγονός και δυστυχώς δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τους ανθρώπους που χάθηκαν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε από εδώ και μπρος είναι να προλάβουμε τα επόμενα γεγονότα. Ο καιρός αλλάζει και το καλύτερο για τους ανθρώπους αυτούς είναι να προλάβουμε τις πλημμύρες. Όλοι πρέπει να σκεφτούμε σαν να ήμασταν στη θέση αυτών των ανθρώπων και όχι να σχολιάζουμε ως τρίτοι. Ο καθένας από εμάς μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση. Το κράτος πρέπει για πρώτη φορά να σταθεί στους πολίτες και όχι να ρίχνει ευθύνες, γιατί αυτό είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε. Οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όχι άλλες συγγνώμες, μόνο πράξεις».

Αλίκη Σπηλιωτοπούλου: «Στόχος η πρώτη θέση»

«Χαιρόμαστε πολύ που και φέτος παίζουμε τα τελικά στον Άγιο Νικόλαο και ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο και την Ομοσπονδία. Τα τελευταία χρόνια το πανελλήνιο πρωτάθλημα έχει ανέβει πολύ και δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στο αγωνιστικό κομμάτι, στόχος μας με την Πένυ είναι η πρώτη θέση. Ελπίζω να προσφέρουμε όμορφο θέαμα και εύχομαι σε όλους τους αθλητές να μείνουν μακριά από τραυματισμούς».

Θοδωρής Παπαδημητρίου: «Δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τις ψυχές που χάθηκαν»

«Δεν θα πω πολλά, τα είπαν όλα τα κορίτσια. Χαίρομαι που είμαι πάλι στον Άγιο Νικόλαο, καθώς πέρυσι έγινε πολύ καλή διοργάνωση. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε και φέτος θα είναι ακόμα πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Στόχος μας με τον Δημήτρη Νιώπα είναι το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα. Ήρθαμε εδώ μέσω των προκριματικών, καθώς χάσαμε κάποια τουρνουά φέτος λόγω δικών μου υποχρεώσεων στη σάλα. Εύχομαι ο κόσμος να ευχαριστηθεί πλούσιο θέαμα και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής αναφέρθηκε ο Θοδωρής Παπαδημητρίου.

«Τα πράγματα δεν είναι όμορφα. Αυτό που συνέβη στο Μάτι, στην Κινέτα και σε όλη την Αττική μας έχει επηρεάσει όλους τους Έλληνες, όχι μόνο εμάς. Έχουν ξεκινήσει προσπάθειες από αθλητές, συλλόγους, την ομοσπονδία και τις Εθνικές ομάδες για να μαζευτούν χρήματα για την ανακούφιση των πληγέντων. Προσπαθούμε όλοι να συμβάλλουμε αλλά δε μπορούμε να φέρουμε πίσω τις ψυχές που χάθηκαν. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Eχουμε μία όμορφη χώρα και πάντα κάτι παθαίνουμε. Χθες έγιναν πλημμύρες στην Αθήνα και μάλιστα στο σημείο που εμείς οι αθλητές μέναμε όταν ήμασταν στην Αθήνα. Το βλέπαμε μετά σε βίντεο και δεν το πιστεύαμε. Πιστεύω να μην ξανασυμβεί στο μέλλον γιατί μας έχει συγκλονίσει και μας έχει επηρεάσει όλους μας».

Άνευ βεγγαλικών, τσιρλίντερς και πανηγυριών εκδηλώσεων, λόγω πένθους 
Οι τελικοί θα γίνουν την Κυριακή στις 19.30 και θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3, ενώ ο πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος δήλωσε πως αφαιρέθηκαν από το πρόγραμμα τα βεγγαλικά, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις και οι τσιρλίντερς ως ένδειξη σεβασμού στο πένθος για τα θύματα των πυρκαγιών.


Χωρίς εκπλήξεις οι αγώνες των ομίλων

Οι τέσσερις πρώτοι αγώνες των ομίλων γυναικών στο τελικό τουρνουά Masters στον Άγιο Νικόλαο ολοκληρώθηκαν, με τα φαβορί να παίρνουν τη νίκη στην πρεμιέρα της διοργάνωσης. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν την αναμέτρηση των Πένυ Καραγκούνη/Αλίκη Σπηλιωτοπούλου – Ιφιγένεια Σαμπάτη/Τατιάνα Μολδοβανίδη για τους αδικοχαμένους από τις πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής.
Στο πρώτο παιχνίδι του Agios Nikolaos Masters στην γραφική μαρίνα της πόλης, Δήμητρα Καραγκούνη και Θεοδώρα Σαρακατσάνη ξεκίνησαν με νίκη στον Α’ όμιλο, επικρατώντας με 2-0 (21-17, 21-13) σετ των Ελεάνα Γεωργαντά, Κατερίνα Καπόλου.
Στον δεύτερο παιχνίδι της ημέρας για τον Β’ όμιλο, Πηγιάννα Μεθενίτη, Λίζα Τριανταφυλλίδη μετά από 37 λεπτά αγώνα ξεπέρασαν το εμπόδιο της Χριστίνας Πασιαλή και της Άννας Κουμβάκη με 2-0 (21-15, 21-15) σετ.
trahalaki_tsopoulou_
Οι νικήτριες των τουρνουά Masters στη Θεσσαλονίκη και στο Αντίρριο, Δήμητρα Μαναβή και Κωνσταντίνα Τσοπούλου μπήκαν με νίκη στη διοργάνωση και στον Β’ όμιλο, νικώντας με 2-0 (21-15, 21-11) τις Έφης Μυρίλα, Λήδας Σαριδάκη.
Στο τελευταίο παιχνίδι της ημέρας για τον Α’ όμιλο, οι νικήτριες του Masters της Αρχαίας Ολυμπίας Πένυ Καραγκούνη, Αλίκη Σπηλιωτοπούλου επικράτησαν με 2-0 (21-16, 21-17) των Ιφιγένεια Σαμπάτη, Τατιάνα Μολδοβανίδη.
Αποτελέσματα
Α’ όμιλος
Δήμητρα Καραγκούνη / Θεοδώρα Σαρακατσάνη – Κατερίνα Καπόλου / Ελεάνα Γεωργαντά 2-0 (21-17, 21-13)
Τατιάνα Μολδοβανίδη / Ιφιγένεια Σαμπάτη – Πένυ Καραγκούνη / Αλίκη Σπηλιωτοπούλου 0-2 (16-21, 17-21)
Β’ όμιλος
Έφη Μυρίλα / Λήδα Σαριδάκη – Δήμητρα Μαναβή / Κωνσταντίνα Τσοπούλου 0-2 (15-21, 11-21)
Πηγιάννα Μεθενίτη / Λίζα Τριανταφυλλίδη – Άννα Κουμβάκη / Χριστίνα Πασιαλή 2-0 (21-15, 21-15).