ΓΝΩΜΕΣ

Αγκάμεζ vs Γκόμεζ και το πρωτάθλημα ΤΩΡΑ ξεκινά!

Αγκάμεζ vs Γκόμεζ και το πρωτάθλημα ΤΩΡΑ ξεκινά!

Ας συμφωνήσουμε όλοι στο εξής: Τίτλοι έρχονται μόνο με… επένδυση και πρωταθλήτριες ομάδες ή νταμπλούχες «αποκαθηλώνονται» μόνο όταν «χτυπήσουν» τον αντίπαλο και την… αγορά!

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός «απάντησε» στην επιστροφή Γκόμεζ, φέρνοντας ένα ηχηρό όνομα ενός παίκτη που θεωρείται «σταθερή αξία» στη θέση του ενώ ταυτόχρονα ήταν από τα αγαπητά «παιδιά» του «αιώνιου» αντιπάλου. Ο λόγος για τον διεθνή Κολομβιανό, Λίμπερμαν Αγκάμεζ.

Στο χρηματιστήριο της… επικοινωνίας λοιπόν η μεταγραφή είναι μέχρι στιγμής το «μπαμ» του καλοκαιριού και το λέμε αυτό γιατί σε όλα τα υπόλοιπα, η αξία αποδεικνύεται μόνο μέσα στο τάραφλεξ ενώ το ταμείο της γίνεται πάντα στο τέλος.

Ο ΠΑΟΚ «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό για δεύτερη σερί χρονιά και ο δεύτερος μοιάζει αποφασισμένος να ανεβάσει τα… κασέ για να πάρει την πρωτοκαθεδρία. Έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός και στη Volleyleague αυτό το καλοκαίρι οι δυο αυτές ομάδες έχουν ανεβάσει τον πήχη επικίνδυνα.

Οι «κόντρες» Αγκάμεζ-Γκόμεζ θυμίζουν με το καλημέρα εποχές Αγκάμεζ-Μίλκοβιτς, όταν οι επιθέσεις «έσκαγαν» εκκωφαντικά στο τάραφλεξ και οι άσοι είχαν ταχύτητα… φωτός! Σε αυτό, επιτρέψτε μου… να προσθέσω ότι οι φετινές θα είναι πιο ενδιαφέρουσες από αυτές του παρελθόντος.

Αγκάμεζ και Γκόμεζ υπήρξαν συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό με τον πρώτο νεαρό και άπειρο τότε να έχει έρθει από τη Νίκαια και να θέλει να αποδείξει ότι αξίζει… και τον δεύτερο να μη χρειάζεται να αποδείξει τίποτα αφού ήταν από πάντα ηγέτης. Οι δυο τους είχαν «κοντρίτσα» ενώ ο τότε πρόεδρος του ΤΑΑ ΠΑΟ, Βλάσης Σταθοκωστόπουλος πάντα «έλεγε» στον κόουτς Ντος Σάντος να δίνει ευκαιρίες στον νεαρό τότε Κολομβιανό αφού τον πίστευε και η ιστορία του σαν αθλητή – είχε έρθει άλλωστε με ένα… δισάκι στον ώμο- τον συγκινούσε!

Αμφότεροι συναντήθηκαν βέβαια και πέρυσι στο τουρκικό πρωτάθλημα αλλά… εδώ δεν θα ναι το ίδιο… Εδώ ο «Άγκα» έρχεται και πάλι για να εκτοξεύσει τη μετοχή του γιατί είναι επαγγελματίας πάνω από όλα και ξέρει πως κάθε χρoνι;a την εξαργυρώνει στο τέλος της. Από την άλλη, ο Γκόμεζ βρίσκεται σε άλλη φάση… «καψούρας» με τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη, διότι πέρυσι αυτό που έγινε ήταν αδικία και ο Βενεζουελάνος ξέρει να επιστρέφει στον… «τόπο του εγκλήματος»!

Κι ενώ έχουμε μια καλή ταχύτητα στο μεταγραφικό παζάρι με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, οι υπόλοιπες ομάδες δεν βρίσκονται και σε τσακίρ κέφι! Χρωστούμενα, μπάντζετ «σβήσε-γράφε» και ο Θεός να βάλει το χέρι του προκειμένου να μη δούμε τεράστιες ποιοτικές διαφορές.

ΥΓ1 Για τους παρασκηνιόφιλους ο Αγκάμεζ το πρωί της Πέμπτης από το Μεντεγίν την Κολομβίας είχε κατά νου ότι όδευε προς Πολωνία, Βραζιλία με τη συμφωνία με τον Ολυμπιακό να κλείνει αυθημερόν! Αυτό γιατί παρά τα χάλια στη χώρα μας με τις νοοτροπίες που την έχουν καταντήσει «φτωχό συγγενή» και στον αθλητισμό, οι ξένοι παίκτες με τους μάνατζερ τους λειτουργούν ακόμα επαγγελματικά.

ΥΓ2. Η μεταγραφή είναι μέσα στα «love to hate» πλέον για τον Παναθηναϊκό για τους λόγους που έτσι γίνεται εκατέρωθεν στις τάξεις των «αιωνίων». Πριν το hate πάντως κι αν από κάποιους λησμονηθούν οι στιγμές αποθέωσης του Αγκάμεζ, οι «λίγοι» ξέρουν ότι όταν όλοι «στρίμωξαν» τον Παναθηναϊκό λόγω των οφειλών τα πρώτα χρόνια της κρίσης, εκείνος -αν και θα μπορούσε- δεν το έπραξε…

ΥΓ3. Ο Ολυμπιακός πάντως εκτός από «ηχηρά» ονόματα ξένων παικτών πέραν του Αγκάμεζ, ψάχνει τρόπο και για έδρα τύπου PAOK Sports Arena, η οποία να είναι πιο προσβάσιμη από ότι του Ρέντη και στα ντέρμπι τουλάχιστον να είναι κατάμεστη.

ΥΓ4. Για τον ΠΑΟΚ μοιάζει μονόδρομος η παραμονή του Βασίλη Κουρνέτα με την αξία της να είναι ανεκτίμητη!

ΓΝΩΜΕΣ
01/05/2023

Παπαφωτίου… καρατίων

Τοποθετήσεις πολλών καρατίων και μάλιστα «back to back» από μια μεγάλη προσωπικότητα με ευρωπαϊκή εμπειρία, κουλτούρα και αρχές! Ο λόγος για την Αθηνά Παπαφωτίου...