Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αγώνας ζωής και θανάτου στο Αιγίνιο!

Αγώνας ζωής και θανάτου στο Αιγίνιο!
Τελικός επιβίωσης στο Αιγίνιο για τη Νίκη και τον Παναθηναϊκό στον αγώνα της 5ης αγωνιστικής των πλέι άουτ  (26/4, 20.00, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Παπαδογούλας).

Η Νίκη Αιγινίου για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία και να ρίξει τον Παναθηναϊκό στην Α2 ανδρών (μαζί με την Παναχαϊκή που ήδη έχει υποβιβαστεί) θέλει νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ. Με νίκη της Νίκης 3-2 σετ η ομάδα του Αιγινίου θα ξεφύγει 2 βαθμούς αλλά ο Παναθηναϊκός θα έχει στην έδρα του τον αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης που έχει ήδη εξασφαλίσει την παραμονή του.

Ο Παναθηναϊκός στην ιδανική περίπτωση θέλει νίκη με 3-1 ή 3-0 σετ για να προσπεράσει τη Νίκη και να εξασφαλίσει την παραμονή του ή εφόσον νικήσει 3-2 σετ να έχει διαφορά πόντων καλύτερη από το +3 στους συνοικούς πόντους. Η Νίκη Αιγινίου στον αγώνα της 2ης αγωνιστικής είχε νικήσει τον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη 3-2 σετ και με συνολικούς πόντους 107-104. Εάν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί με 3-2 σετ θα πρέπει να νικήσει με τρίποντο τον Εθνικό για να μείνει στην κατητορία. Εάν ο Παναθηναϊκός ηττηθεί από τη Νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ θα υποβιβαστεί στην Α2 ανδρών.

Ο προπονητής της Νίκης Γιώργος Οικονομίδης δήλωσε: «Πολλές φορές ο δύσκολος στόχος είναι πιο εφικτός από έναν στόχο που μοιάζει εύκολος και σε κάνει να εφησυχάζεις. Προσπαθώ να αποφορτίσω τους αθλητές από την πίεση και πιστεύω πως το έχουμε καταφέρει. Ολη η ομάδα προσπαθεί και οι αθλητές έχουν αντιληφθεί τη σοβαρότητα του αγώνα και του μεγάλου στόχου που παίζουμε. Ο στόχος μας είναι νίκη με 3-0 ή 3-1 σετ. Ακόμα κι αν κάτι δεν πάει καλά θα παίξουμε για τη νίκη αλλά εάν δεν πάρουμε τρίποντο θα χάσουμε τον έλεγχο της κατάστασης. Σίγουρα θα μας στηρίξει ο κόσμος. Εχουμε νικήσει τρεις φορές τον Παναθηναϊκό αλλά αυτό είναι ένα άλλο ματς που πάμε και για το αποτέλεσμα και είμαστε έτοιμοι να τα δώσουμε όλα».

Ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στο Αιγίνιο με προβλήματα και αφμίβολο τον Αμερικανό Τζόνσον που έχει θλάση στη γάμπα και ακολουθεί θεραπεία ενώ θεραπεία στο γόνατο ακολουθεί και ο Μπέλος.

Ο λίμπερο του Παναθηναϊκού Κόνραντ Γκούζντα δήλωσε: «Είναι ο πιο κρίσιμος αγώνας όχι μόνο της χρονιάς αλλά γενικά για τον Παναθηναϊκό. Δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη. Δεν σκεφτόμαστε τα προβλήματα και τους τραυματισμούς. Πάμε για νίκη και μόνο για τη νίκη. Το φάιναλ-4 του Κυπέλλου ήταν ένα δυνατό τεστ για την ομάδα. Μας έμεινε πικρία που δεν μπήκαμε στον τελικό του κυπέλλου αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Σίγουρα ο αγώνας με τον Ηρακλή θα μας βοηθήσει για το ρυθμό μας».

Είναι αξιοσημείωτο πως από τις 10 αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων οι 8 έχουν κριθεί στο τάι μπρέικ, ενώ είναι η τρίτη φορά που θα βρεθούν αντίπαλοι στα πλέι άουτ. Η Νίκη προηγείται στις νίκες 7-3.