Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αγωνιστική για… δυνατούς και φιλόδοξους

Αγωνιστική για… δυνατούς και φιλόδοξους

Η Volleyleague ανεβάζει στροφές και συνεχίζεται με την 7η αγωνιστική που περιλαμβάνει σημαντικές αναμετρήσεις αλλά το ντέρμπι της Σύρου μεταξύ Φοίνικα Σύρου-ΠΑΟΚ είναι αυτό που συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΕΘΝΙΚΟΣ

Στο κλειστό του Μετς ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Εθνικό σε ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι στην μάχη της παραμονής. Οι «πράσινοι» του Δημήτρη Ανδρεόπουλου μετά την κακή εμφάνιση στο Βραχάτι θέλουν να κατακτήσουν τη νίκη και το τρίποντο απέναντι σε μια ομάδα με τους ίδιους στόχους και παράλληλα να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την σωτηρία τους.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν έχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και με όλους τους παίκτες στην διάθεσή του ευελπιστεί πως θα φθάσει στο θετικό αποτέλεσμα.

Ο Σωτήρης Πανταλέων θα βρεθεί αντίπαλος του πρώην συμπαίκτη του Σάκη Ψάρρα με τον οποίο και συνυπήρξαν στο ΔΣ του ΠΑΣΑΠ.

Ο διεθνής κεντρικός των «πράσινων» αναφερόμενος στην αναμέτρηση κόντρα στον φίλο και πρώην συμπαίκτη του τόνισε «Με τον Σάκη έχουμε περάσει μια ζωή μέσα στα γήπεδα. Είμαστε φίλοι και έχουμε παίξει και συμπαίκτες και αντίπαλοι όταν ήταν στον Ολυμπιακό και τη Νίκαια.

Όπως φαίνεται έχει μεγάλες ικανότητες και ως προπονητής και έχει φτιάξει πολύ καλή ομάδα. Δεν είναι εύκολο να προσπαθείς να καθιερώσεις μία ομάδα στην Volley League. Εμείς δεν κάναμε καλή εμφάνιση με τον Παμβοχαϊκό και αυτό έχει την εξήγηση του στην απειρία που υπάρχει.

Με τον Ηρακλή και την Παναχαϊκή παίξαμε καλά στην έδρα μας και ελπίζω πως το ίδιο θα πράξουμε και στον αγώνα με τον Εθνικό. Γενικά και οι δύο ομάδες έχουν πολλούς νέους αθλητές στο ρόστερ του και πολλά κρίνονται στην ημέρα που θα βρίσκονται».

Να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα ή στην χειρότερη να έχει βαθμολογικό όφελος από τον αγώνα θέλει ο Εθνικός κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Οι «κυανόλευκοι» του Πειραιά μετά το 2×2 έχουν «κολλήσει» μετρώντας τέσσερις διαδοχικές ήττες βγάζοντας όμως ένα δύσκολο πρόγραμμα απέναντι στους «μεγάλους» της Volleyleague.

Στόχος του Εθνικού απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι η νίκη και χωρίς αγωνιστικά προβλήματα άπαντες είναι έτοιμοι να την διεκδικήσουν στο γήπεδο του Μετς.

Ο Σάκης Ψάρρας μιλώντας για τον αγώνα υπογράμμισε «Τα κρίσιμα ματς τώρα ξεκινούν για μας. Πολλές φορές μετράει η φανέλα αλλά εμείς πρέπει να έχουμε το νου μας στην τακτική και στο ρυθμό μας.

Δεν έχουμε να φοβηθούμε κάτι και εάν κρατήσουμε την υποδοχή μας θα μπορούσε να βρούμε ρυθμό. Ο Παναθηναϊκός έχει νέους παίκτες αλλά και ορισμένους έμπειρους όπως ο Πανταλέων και Μπέλος με τους οποίους είμαστε καλοί φίλοι. Είναι πολύ καλό που ο αγώνας θα είναι τηλεοπτικός».

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

Με αναπτερωμένο ηθικό και ψυχολογία ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης φιλοξενεί τον Παμβοχαϊκό σε ένα παιχνίδι όπου υπάρχουν αρκετά de javu. Οι «κυανόλευκοι» έχοντας πλέον στο ρόστερ τους τον Χόρχε Παγιάν κάλυψαν την θέση του Νίκου Παλέντζα που θα βρούνε το Σάββατο αντίπαλό τους.

Σε ένα παιχνίδι όπου οι Εβρίτες θέλουν να δώσουν συνέχεια στην εκτός έδρας επιτυχία τους κόντρα στην Παναχαϊκή και να πάρουν ένα ακόμη πολύτιμο τρίποντο. Βασικός πασαδόρος θα είναι ο Κωστας Βλαχόπουλος, ενώ την θέση του Ρίστις αναμένεται να καλύψουν οι Χαραλαμπίδης-Καβαρατζής.

Ο Σάκης Μουστακίδης δήλωσε «Κάθε μέρα δίνουμε μάχη και προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα. Μέχρι στιγμής έχουμε αντιμετωπίσει όλες τις δύσκολες καταστάσεις και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα με αντίπαλο τον Παμβοχαϊκό. Έχουμε πλέον διαγώνιο. Ο Παγιάν ήρθε σε καλή κατάσταση και αυτό είναι πολύ θετικό. Μας λείπει όμως ακραίος. Δεν το βάζουμε κάτω και δεν γκρινιάζουμε. Η παρουσία του κόσμου θα είναι βάλσαμο για την ομάδα».

Ο Παμβοχαϊκός έχοντας σπάσει το ρόδι την περασμένη Δευτέρα θέλει να παραμείνει σε τροχιά θετικών αποτελεσμάτων και να πάρει ότι καλύτερο μπορεί στον Έβρο.

Ο Κώστας Δεληκώστας επιστρέφει στην αγαπημένη του Αλεξανδρούπολη έχοντας στόχο να διεκδικήσει τη νίκη, ενώ επιστρέφει και ο Νίκος Παλέντζας μετά την φυγή του λίγο πριν το πρώτο σερβίς της Volleyleague.

Ο προπονητής της ομάδας του Βραχατίου μιλώντας για το παιχνίδι υπογράμμισε «Οι δύο ομάδες είναι ισοδύναμες. Εμείς έχουμε βελτιωθεί σε σερβίς και μπλοκ και ο νέος πασαδόρος μας δεν έχει σχέση με τον προηγούμενο. Ξέρουμε τον Παγιάν αλλά δεν ξέρουμε σε ποια κατάσταση είναι. Θα γίνει σκληρός αγώνας», ενώ το πρόσωπο του αγώνα Νίκος Παλέντζας συμπλήρωσε: «Θα είναι ένα ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων που αναζητούν βαθμούς. Ο Εθνικός ήταν η πρώην μου ομάδα και ξέρω καλά πως πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, με καλό προπονητή, καλούς παίκτες και ωραία έδρα. Πρέπει να τα δώσουμε όλα για να νικήσουμε».

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ

Στην Μίκρα ο Ηρακλής φιλοξενεί τους «κυανόλευκους της Κηφισιάς σε ένα παιχνίδι όπου η νίκη είναι κοινός στόχο και των δύο ομάδων.

Ο Ηρακλής έχοντας γνωρίσει την ήττα από τον Ολυμπιακό την προηγούμενη αγωνιστική επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη και ο Γιάννης Ορφανός ευελπιστεί να επιστρέψει και στις νίκες.

Τα προβλήματα για τον Γηραιό δεν λείπουν ούτε αυτή την αγωνιστική καθώς εκτός είναι ο Χρήστος Κιόσης ο οποίος χειρουργήθηκε με επιτυχία στο γόνατο χάνοντας δυστυχώς το υπόλοιπο του πρωταθλήματος

Από την άλλη πλευρά η Κηφισιά θέλει να επιστρέψει και αυτή στις νίκες και να παραμείνει στην 4άδα του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Κώστας Αρσενιάδης έχοντας πλέον εκτός και τυπικά πλέον τον Μικολαϊ Σαρνιέκι, θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το θετικό αποτέλεσμα με τους παίκτες που υπολογίζει εδώ και εβδομάδες αισιοδοξώντας παράλληλα πως θα τα καταφέρει και θα επιστρέψει στο Ζηρίνειο με βαθμούς στις αποσκευές του.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ –ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η πρώτη μέρα της Volleyleague ολοκληρώνεται στο κλειστό της Κανήθου με τον Ηρακλή Χαλκίδας να υποδέχεται τον Ολυμπιακό. Ένα μεγάλο παιχνίδι για την ομάδα της Εύβοιας που είναι στην 4άδα του πρωταθλήματος και θέλει να παραμείνει όσο ψηλότερα μπορεί.

Οι «μελανόλευκοι» του Σπύρου Γκολίτση αν και έχουν δύσκολο έργο απέναντι στους πρωτοπόρους ευελπιστούν να είναι ανταγωνιστικοί και να κερδίσουν το χειροκρότημα του κόσμου τους που ολοένα και αυξάνονται στις κερκίδες.

Ο Ολυμπιακός προερχόμενος από την μεγάλη νίκη του επί της Τουρ θέλει να κρατήσει το αήττητο στο πρωτάθλημα και να διευρύνει ακόμη περισσότερο την διαφορά του από τον ΠΑΟΚ.

Ο Φερνάντο Μουνιόθ πέραν της κούρασης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και με όλους τους παίκτες του ταξιδεύει στην Χαλκίδα για να πάρει την 7η νίκη της φετινής χρονιάς.

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης σχολιάζοντας την αναμέτρηση δήλωσε «Σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε για να κερδίζουμε και θέλουμε να δένουμε όλο και περισσότερο από αγώνα σε αγώνα και να σταθεροποιούμε συνεχώς την απόδοση μας. Ο Ηρακλής Χαλκίδας είναι ανταγωνιστική ομάδα αλλά εμάς μας ενδιαφέρει πάντα η δική μας απόδοση και σε αυτό δουλεύουμε καθημερινά».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 7ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 09/12/2017

17:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΕΘΝΙΚΟΣ

17:30 ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ – ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ

18:00 ΗΡΑΚΛΗΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ

18:30 ΗΡΑΚΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ –ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/12/2017

16:00 ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ – ΠΑΟΚ

17:00 ΝΙΚΗ ΑΙΓΙΝΙΟΥ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...