A2

Αήττητος στην Κρήτη ο ΟΦΗ, «σκόρπισαν» ελπίδες τα Χανιά (photos)

Αήττητος στην Κρήτη ο ΟΦΗ, «σκόρπισαν» ελπίδες τα Χανιά (photos)

Ο ΟΦΗ ήταν στα σημεία ο νικητής του πρώτου φετινού κρητικού ντέρμπι της Α2 Ανδρών, καθώς έστω και δύσκολα επιβλήθηκε με 3-1 (27-25, 26-24, σετ στο Εθνικό Στάδιο Χανίων του τοπικού ΣΦΠ, που μπορεί μπροστά στο κοινό του να μην κατάφερε να συνδυάσει τον πρώτο του φετινό αγώνα με ένα θετικό αποτέλεσμα, ωστόσο με την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και την αγωνιστικότητά του άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

fasi sfp xanion_ofi

Από το εναρκτήριο σερβίς της αναμέτρησης για την 3η αγωνιστικής του Α’ ομίλου-1ου Υποομίλου η φιλοξενούμενη ομάδα του Δημήτρη Ζλατιλίδη, αν και δικαιολόγησε τον τίτλο της μόνο στο γ’ σετ, ήταν το μεγάλο φαβορί απέναντι στους γηπεδούχους του Δήμου Μπουρμπάκη, που ξεχείλιζαν από νιάτα και ενθουσιασμό.

Παίκτες ταλαντούχοι όπως οι Γρηγοράκης, Δανδράκης, Ίτσιος, Τζουγκαράκης όχι μόνο χάρηκαν το παιχνίδι παίζοντας ελεύθερα, αλλά κυρίως, με τη συμπαράσταση περίπου 300 φίλων τους, κυνήγησαν με πάθος όλες τις μπάλες. Με πίστη στον εαυτό τους οι γηπεδούχοι κόντραραν στα ίσα για τρία σετ  την ομάδα των επί σειρά ετών πρώην άσων της Volleyleague, Τζελάτι, Καπίρη, Αντιφάκου, Δημητριάδη και Χαριτωνίδη και μετά από μία αμφίρροπη αναμέτρησης 1 ώρας και 52 λεπτών άξιζαν κάποιο βαθμό.

23772486_10155796309583360_77811376_n

Στο τέλος όμως η ομάδα του Ηρακλείου ήταν εκείνη,  που μπόρεσε με την εμπειρία της να ξεπεράσει την… άγνοια κινδύνου της μαχητικότατης χανιώτικης παρέας του αρχηγού, Μανούσου Μποτζολάκη και να πανηγυρίσει τη δεύτερη φετινή της νίκη επί… κρητικού εδάφους, μετά και τη νίκη επί του Απόλλωνα Αθηνών την περασμένη αγωνιστική.

Ωστόσο, για ένα ακόμη παιχνίδι ο υποψήφιος για άνοδο ΟΦΗ δεν κατάφερε να πείσει με την εμφάνιση, καθώς αν και ξεκίνησε με πασαδόρο τον Μουτάφη, αντί του Χαριτωνίδη (που ήταν βασικός σε 3ο και 4ο σετ), έκανε πολλά λάθη σε σερβίς και υποδοχή, ενώ φάνηκε να μην διαθέτει τις απαραίτητες λύσεις απέναντι στους σχεδόν… αμούστακους άσους του Μπουρμπάκη, που στοχεύει στην παραμονή.

sfp xanion_ofi 1jpg

Για την ομάδα του ΟΦΗ ξεχώρισε ο Καπίρης, ο Τζελάτι πίεσε πολύ από τη γραμμή του σέρβις,  ο Χαριτωνίδης, που δεν είναι ακόμη έτοιμος 100% βοήθησε σε κρίσιμες φάσεις, σε αντίθεση με τα Χανιά, από τα οποία δεν υστέρησε κανείς. Ιδιαίτερα όμως οι Μποτζολάκης, Γρηγοράκης, Δανδράκης, Σαλωνίτης, Αλεξάκης παίξανε με ψυχή και κέρδισαν δίκαια το θερμό χειροκρότημα της κερκίδας.

Ζλατιλίδης: “Δεν είμαι ικανοποιημένος από την ομάδα μου”

Ο τεχνικός του ΟΦΗ, Δημήτρης Ζλατιλίδης που παρουσία της οικογένειάς του στη χανιώτικη έδρα, κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος (προηγούμενο φιλικό) με το ίδιο σκορ τον τοπικό ΣΦΠ σε δηλώσεις του στο Volleyplanet εξέφρασε τον προβληματισμό του για την εικόνα της ομάδας του και στάθηκε μόνο στους τρεις βαθμούς της νίκης. «Σ΄αυτά τα παιχνίδια όταν νέα παιδιά προσπαθούν να αντιμετωπίσουν έμπειρους παίκτες, με κάποια δεδομένα προβλήματα που είχαμε εμείς όλη την εβδομάδα, συμβαίνει συχνά μια τέτοια εξέλιξη. Να κερδίζεις δηλαδή ένα σετ με 25-17 και να είσαι πολύ στεναχωρημένος, επειδή τα νέα παιδιά έκαναν 10 λάθη ενώ εσύ πχ έκανες 12! Κι όμως το σκορ είναι 25-17, λόγω της μεγαλύτερης εμπειρίας και κάποια καλύτερης διαχείρισης του παιχνιδιού σε κάποια σημεία.

Συμβαίνουν τέτοια παιχνίδια… Εγώ όμως δεν είμαι ικανοποιημένος από το θέαμα που παρουσιάζει η ομάδα, δεν το συζητώ, ούτε και προσπαθώ να δικαιολογήσω την ομάδα μου. Ελπίζω να δουλέψουμε στο γήπεδο, να χαλαρώσουμε και κυρίως να χαρούμε το παιχνίδι, γιατί σε αυτή την κατηγορία φαίνεται πως δεν είναι θέμα στατιστικών και αριθμών, αλλά θέμα διάθεσης…”

sfp xanion 1

Μπουρμπάκης: “Η πιο ελπιδοφόρα μας εμφάνιση”

Από την πλευρά των γηπεδούχων, που για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική παρέμειναν χωρίς βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα, μεγάλο κέρδος όπως τόνισε στο Volleyplanet ο τεχνικός της χανιώτικης ομάδας, Δήμος Μπουρμπάκης ήταν «η πιο ελπιδοφόρα μας φετινή εμφάνιση. Κατά διαστήματα κάναμε καλό παιχνίδι, πρέπει όμως να σταθεροποιηθούμε. Πράγμα το οποίο όμως είναι δύσκολο γιατί έχουμε βάλει νέα παιδιά και μπορεί να κερδίζουμε σε ενθουσιασμό και ζωντάνια, αλλά χάνουμε λίγο σε εμπειρία και αυτό φαίνεται ειδικά στα τελειώματα των σετ» υποστήριξε ο προπονητής του ΣΦΠ Χανίων, που στα φετινά αποκαλυπτήρια της ομάδας μπροστά στον κόσμο της, πίστευε στη νίκη.

«Πάντα μέσα στην έδρα μας παίζουμε καλύτερα απ’ ότι στα εκτός έδρας και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τη συμπαράσταση του κόσμου μας, αλλά και με την ταλαιπωρία που προκαλεί το ταξίδι.  Έτσι όπως ξεκίνησε το ματς πίστεψα ότι θα κερδίσουμε. Δεν τα καταφέραμε όμως, ο ΟΦΗ ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες, πιο έμπειρος, αλλά κρατάμε πως σ το 1ο , 2ο και 4ο σετ είμασταν άκρως ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία ομάδα με διαφορετικούς στόχους από εμάς».

Στην βαθμολογία μετά από 3 αγωνιστικές, όπου επικεφαλής και αήττητη είναι η Παλλήνη ο ΟΦΗ ισοβαθμεί με 6 βαθμούς με ΓΣ Απόλλων και Πανιώνιο, ενώ ο ΣΦΠ Χανίων είναι ουραγός χωρίς πόντο.

ΣΦΠ Χανιών (Μπουρμπάκης): Σαλωνίτης, Μποτζολάκης, Γρηγοράκης, Αλεξάκης, Δρανδάκης, Κουτρουμπάκης, λίμπερο ο Χαραλαμπίδης, Ίτσιος, Τζουγκαράκης, Ντοκάκης, Παπαδόπουλος

ΟΦΗ (Ζλατιλίδης): Μουτάφης, Τζελάτι, Καπίρης, Δημητριάδης, Αντιφάκος, Μαριάτος, λίμπερο ο Κοσκινάς, Τεφτσής (λ), Χαριτωνίδης, Μονιάκης, Παπαδάκης

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...