ΔΙΕΘΝΗ

«Ακέφαλη» και… μυστικοπαθής η Ρωσία στο Euro 2017

«Ακέφαλη» και… μυστικοπαθής η Ρωσία στο Euro 2017

Ο 26χρονος αρχηγός και πασαδόρος της «αρκούδας» του παγκόσμιου βόλεϊ, Ντμίτρι Κοβάλεφ, θα χάσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο ξεκινά στις 24 Αυγούστου στην Πολωνία.

Όπως αποκάλυψε, χωρίς όμως περαιτέρω λεπτομέρειες, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας, Σεργκεϊ Σλιαπνίκοφ «δυστυχώς, ο Κοβάλεφ, δεν θα είναι σε θέση να βοηθήσει την ομάδα λόγω πρόσφατης χειρουργικής επέμβασης που υποβλήθηκε. Ωστόσο δεν θέλω να ονομάσω και να αποκαλύψω τη σύνθεση της ομάδας. Ας παραμείνει «μυστικό» προς το παρόν…» τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του στα ρωσικά ΜΜΕ ο κ. Σλιπανίκοφ, που πρόσθεσε ότι «η ρωσική ομοσπονδία δεν μας έχει πιέσει για κάποια διάκριση, αλλά η ομάδα μας πρέπει να είναι στα μετάλλια».

Οι αγώνες της τελικής φάσης του Eurovolley 2017, από την οποία θα απουσιάζει η Ελλάδα, θα διεξαχθούν από 24 Αυγούστου έως 3 Σεπτμεβρίου σε Βαρσοβία, Σέτσιν, Κατοβίτσε και Κρακοβία.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κοβάλεφ είναι ο δεύτερος διεθνής της Ρωσίας, που χάνει τη γιορτή του ευρωπαϊκού βόλεϊ, μετά και τον χειρουργημένο επίσης άσο της Μπέλγκοροντ, Ντένις Μπιριούκοφ, που αναμένεται να επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρέωσεις σχεδόν σε μισό χρόνο.