CHALLENGE CUP

Με Ακμπάς η ρεβάνς με Ολυμπιακό

Με Ακμπάς η ρεβάνς με Ολυμπιακό

Ο 30χρονος Τούρκος προπονητής είναι εδώ και λίγες ώρες ο διάδοχος του Ιταλού Νίκολα Νέγκρο στον πάγκο της γυναικείας ομάδας CSM Βουκουρεστίου, που στις 11 Ιανουαρίου φιλοξενεί τον πρωταθλητή Ελλάδας, στον επαναληπτικό της φάσης των “16” του Challenge Cup.

O πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Τουρκίας, Φερχάτ Ακμπάς που στο παρελθόν διετέλεσε βοηθός προπονητής σε Turk Telekom Αγκύρας, Evergrande Hengda και Βακιφμπάνκ και στα 28 του χρόνια, ανέλαβε το τιμόνι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του κατέκτησε το 2014 το χρυσό μετάλλιο στην Εuroleague Γυναικών, ενώ στέφθηκε πρωταθλητής το 2015 στην παρθενική διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Αγώνων στο Μπακού. Την ίδια χρονιά οδήγησε την Τουρκία στο ασημένιο μετάλλιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U23 Γυναικών.

Στις πρώτες του επίσημες δηλώσεις ως τεχνικός της ρουμανικής κατόχου του τίτλου του Challenge Cup, ο επιτυχημένος Τούρκος τεχνικός εξέφρασε την ικανοποιησή του για τη συνεργασία του με την CSM Βουκουρεστίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ματς με τον Ολυμπιακό.

“Είμαι χαρούμενος που θα εργαστώ για την κάτοχος του Challenge Cup. Οι άνθρωποι του συλλόγου φροντίζουν για την καλή του οργάνωση και μαζί θα κάνουμε τα πάντα για να επιτευχθούν τα υψηλότερα δυνατά αποτελέσματα. Το πρωτάθλημα της Ρουμανίας γίνεται ισχυρότερο και ελπίζω ότι θα έχουμε πολλούς θεατές σε αγώνες μας, ειδικά στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 11 Ιανουαρίου, όπου θα πρέπει να κερδίσουμε το “χρυσό σετ” (σ.σ α’ ματς 3-0 υπερ Ολυμπιακού) για να προκριθούμε…”.