ΔΙΕΘΝΗ

Ακραία με «βαρύ» όνομα για τον Αθανασόπουλο

Ακραία με «βαρύ» όνομα για τον Αθανασόπουλο

Έπειτα από δύο χρόνια παρουσίας στο ελβετικό πρωτάθλημα η διεθνής Γερμανίδα Ντόρα Γκρόζερ επιστρέφει ξανά στην Bundesliga, για χάρη της Στουτγκάρδης και του Έλληνα τεχνικού, Γιάννη Αθανασόπουλου.

Η 24χρονη πρώην ακραία της Πφέφινγκεν, είναι αισιόδοξη ότι θα συνεχίσει την σπουδαία οικογενειακή παράδοση της Γερμανο-Ουγγρικής δυναστείας Grozer.

grozer_grozer senior

Ο πατέρας Georg Senior (φωτό πάνω) και ο μεγαλύτερος αδερφός  Georg Junior (φωτό κάτω), αμφότεροι γνωστοί με το παρατσούκλι””Hammerschorsch”έχουν “γράψει” τη δική τους ιστορία”, τόσο στην Μπουντεσλίγκα, όσο και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της “Νατσιοναλμανσαφτ”.

Ειδικά ο 35χρονος νεοαποκτηθείς “μπόμπερ” της ιταλικής Πιατσέτσα, που στο παρελθόν αγωνίστηκε σε Γερμανία, Κίνα, Νότια Κορέα, Ρωσία και Πολωνία έχει αναδειχθεί 5 φορές «Παίκτης της Χρονιάς» στη Γερμανία, ήταν τρίτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, κατέκτησε το Champions League, ενώ έχει τίτλους από Γερμανία, Κίνα, Ρωσία και Πολωνία.

gyorgy_grozer

Αν και 11 χρόνια νεότερη, 18 εκατοστά κοντύτερη και περίπου 40-50 κιλά ελαφρύτερη από τον δίμετρο αδελφό της George, η νέα συμπαίκτρια της διεθνούς μας, Αθηνάς Παπαφωτίου, δεν είναι φυσικά το ίδιο σκληρή με τον δίμετρο αδελφό της, αλλά έχει το ίδιο πάθος και θέληση για διάκριση, όπως εξάλλου και ο 22χρονος “Βενιαμίν” της οικογένειας , Τιμ, που έχει δώσει τα δικά του δείγματα ακραίος της TV Rottenburg. H οικογένεια έχει και έναν ακόμη γιο τον Τομ, παλιότερο μπασκετμπολίστα της Ντουισμπουργκ.

grozer_familly

Γεννημένη στο Ντούισμπουργκ, η Ντόρα έκανε στα 18 της ντεμπούτο στην Μπουντεσλίγκα με τη Ladies in Black Aachen. Μάλιστα το 2015, στο τελικό Κυπέλλου Γερμανίας, έφτασε μία ανάσα από την παρθενική “κούπα” της καριέρας της, αλλά η Στουτγκάρδη της έκλεψε το τρόπαιο. Πέρυσι ήταν φιναλίστ του ελβετικού πρωταθλήματος, ενώ φέτος πάλι, διεκδίκησε ξανά τον τίτλο με την Πφέφινγκεν , αλλά δεν κατάφερε να πανηγυρίσει κάποια επιτυχία, αφού το πρωτάθλημα διακόπηκε πρόωρα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

grozer_1

Τα επόμενα δύο χρόνια έπαιξε στην VC Wiesbaden, όπου πήρε και το χρίσμα στην Εθνική ομάδα, ενώ άρχισε και τη φοιτητική της ζωή, σπουδάζοντας διεθνή διοίκηση, σε Πανεπιστήμιο του Άνσμπαχ. Έπειτα από κάποιους τραυματισμούς και προβλήματα, η Γκρόζερ ήθελε σχεδόν να εγκαταλείψει την καριέρα της στο βόλεϊ.

Στην Ελβετική όμως Πφέφινγκεν όμως ο γνώριμος προπονητής από το Βισμπάντεν και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής, Άντι Βόλμερ της “ξύπνησε” ξανά την επιθυμία να παίξει, με αποτέλεσμα το συναρπαστικό στυλ παιχνιδιού της να την αναδείξει ως την πιο θεαματική παίκτρια στο ελβετικό πρωτάθλημα.

aachen_grozer

“Η Ντόρα έχει βελτιωθεί πολύ στην Ελβετία και μπορεί τώρα να κάνει το επόμενο βήμα στη Στουτγκάρδη” δήλωσε ο Γιάννης Αθανασόπουλος για την νεοπαοκτηθείσα άσο, η οποία πλέον ταιριάζει με το προφίλ των υψηλών απαιτήσεων που έχει η ομάδα του.

athanasopoulos

Από την πλευρά της η 24χρονη Ντόρα Γκόζερ, σε ανάρτησή της στο Facebook μαζί με τους χαιρετισμούς της από τη Βουδαπέστη, δήλωσε για την τη μεταγραφή της στην Στουτγκάρδη ότι ανυπομονεί να ξεκινήσει η νέα σεζόν και να ζήσει την «υπέροχη ατμόσφαιρα» στη “SCHARrena”.