ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικάνικα… γυμνάσια για Ιράν στο Σικάγο – «Ντροπή» για FIVB

Αμερικάνικα… γυμνάσια για Ιράν στο Σικάγο – «Ντροπή» για FIVB

Τέσσερις ώρες παρέμεινε στο αεροδρόμιο του Σικάγο η ομάδα ανδρών του Ιράν, κατά την επίσκεψή της στις ΗΠΑ τη Δευτέρα για το Final 6 του VNL, κάτι που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αποστολής του Ιράν.

Ασφαλώς από τότε από τότε που η Ουάσιγκτον αποχώρησε από μια πυρηνική συμφωνία το 2015 το περασμένο έτος και επέβαλε εκ νέου κυρώσεις στην Τεχεράνη, οι Ιρανοί δεν περίμεναν να χουν στρωμένα… περσικά χαλιά, αλλά ούτε και αυτά τα… χάλια, για τα οποία κατηγορούν τους Αμερικανούς.

“Αν η Αμερική δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλες τις ομάδες δίκαια και ουδέτερα, θα σταματήσει καλύτερα να φιλοξενεί αθλητικές εκδηλώσεις”, δήλωσε εκπρόσωπος των φιλοξενούμενων, που βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα τελικά του VNL.

final 6

Η ομάδα του Ιράν πρόκειται να παίξει με την Πολωνία την Πέμπτη και την Βραζιλία την Παρασκευή και δύο από τις έξι ομάδες θα αντιμετωπίσει την επόμενη Δευτέρα στο τελικό του Σικάγο..

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA δήλωσε ότι η ομάδα του βόλεϊ του Ιράν «επισκέφθηκε τις Η.Π.Α. τα προηγούμενα χρόνια για διάφορα φιλικά ή επίσημα παιχνίδια και δεν είχε ποτέ πρόβλημα».

Θέση στο θέμα πήρε άμεσα και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Βολεϊ με τον Βραζιλιάνο πρόεδρο Άρι Γκράσα να χαρακτηρίζει “ντροπή” τη στάση των Αμερικανών.

“Εγώ, εξ ονόματος της FIVB, εκφράζω τη ντροπή μου για το τι συνέβη στην εθνική ομάδα ανδρών του Ιράν στο αεροδρόμιο του Σικάγου ενόψει του Final 6 του VNL», δήλωσε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Βόλεϊ (FIVB) με επιστολή του την Τρίτη.

Η επιστολή απεστάλη στον Afshin Davari, υπεύθυνο της Ομοσπονδίας Βόλεϊ του Ιράν, μετά την καθυστέρηση τεσσάρων ωρών της ιρανικής εθνικής ομάδας στο διεθνές αεροδρόμιο O’Hare.

“Η FIVB βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με διάφορους ενδιφερόμενους, μεταξύ των οποίων η ΔΟΕ, η USOC και η USAV, για να εξασφαλίσουν ότι η ιρανική αντιπροσωπεία θα έχει μια ομαλή διαδικασία εισόδου. Ήμασταν συγκλονισμένοι όταν ενημερωθήκαμε ότι η ιρανική ομάδα αντιμετώπισε μεγάλη καθυστέρηση κατά την άφιξή της στις ΗΠΑ. Ακόμα και οι αρμόδιοι που είχαν οργανώσει τον συντονισμό είχαν αναστατωθεί “, πρόσθεσε.

Ο Γκράσα διαβεβαίωσε τις ιρανικές αρχές βόλεϊ ότι η FIVB αναζητά τρόπους να σταματήσει τέτοια περιστατικά στο μέλλον.

“Είμαι χαρούμενος που η ιρανική ομάδα είναι ασφαλής και υγιής στο ξενοδοχείο της και τους εύχομαι επιτυχία στα τελικά του Volleyball League League. Είμαστε βέβαιοι ότι η ιρανική ομάδα έχει καθοριστικό ρόλο στην κορυφαία διοργάνωση του βόλεϊ και ότι θα δείξει στον κόσμο το καλύτερο που μπορεί “, πρόσθεσε.