ΔΙΕΘΝΗ

Ανακοινώθηκαν Στράντζαλη, Ναράνχο στην πολωνική Πίλα

Ανακοινώθηκαν Στράντζαλη, Ναράνχο στην πολωνική Πίλα

Για μια ακόμη χρονιά το Ελληνικό στοιχείο δεν θα λείψει από το πλευρό του Ισπανού ομοσπονδιακού τεχνικού της Εθνικής Γυναικών, που ανακοινώθηκε επίσημα από την πολωνική Enea PTPS Πίλα, όπου μετά τη Γαλλία θα συνεχίσει την καριέρα της και η διεθνής μας άσος.

Η πρωταθλήτριας Γαλλίας με τη Μπεζιέ, Όλγας Στράντζαλη, αποτέλεσε το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της πολωνικής ομάδας, που λίγες ώρες πριν την επίσημη ανακοίνωσή της φρόντισε να κεντρίσει το ενδιαφέρον των φίλων της με ένα teaser . Η 22χρονη (1.85μ) διεθνής ακραία της Εθνικής, που μετά από σπουδές και μία εξαιρετική καριέρα με την πανεπιστημιακή ομάδα του Μαϊάμι, αντιμετωπίζει πλέον μία ακόμη διεθνή πρόκληση, θα έχει συμπαίκτρια την 20χρονη πρώην λίμπερο της LKS Λόντζ, Άννα Παβλόφσκα (1.69μ), η παραμονή της οποίας ανακοινώθηκε και επίσημα από την Πίλα, λίγες ώρες μετά την Στράντζαλη.

enea_pila

Για δεύτερη χρονιά λοιπόν το άρωμα Ελλάδας δεν θα λείψει από την πολωνική λίγκας γυναικών, καθώς την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε στην φιναλίστ LKS Λόντζ η διεθνής πασαδόρος, Αθηνά Παπαφωτίου.

Μία μέρα νωρίτερα μάλιστα είχε ανακοινωθεί ο νέος τεχνικός της πολωνικής ομάδας, ο Ισπανός ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας, Γκιγιέρμο Ναράνχο. Έπειτα λοιπόν την τριετή επιτυχημένη συνεργασία του στην γερμανική Στουτγκάρδη με τους Γιάννη Αθανασόπουλο, Αθηνά Παπαφωτίου και την φετινή στη ρουμανική Ταργκοβίστε με τον Άκη Ευσταθόπουλο ο  Ναράνχο, θα έχει τη σεζόν 2018-2019 στην ομάδα του και την διεθνή ακραία Όλγα Στράντζαλη, με την οποία, σε επίπεδο αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, φιλοδοξεί να φτάσει στα μετάλλια των Μεσογειακών Αγώνων της Ταραγόνα.

Στις πρώτες του επίσημες δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα της Πίλα, ο διάδοχος του Πολωνού Γιάτσεκ Πασίνσκι, που την τελευταία σεζόν έφτασε την ομάδα στα πλέι οφ της Πολωνικής Λίγκας, αλλά τελικά τερμάτισε στην 5η θέση,  εξήγησε γιατί επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στην Πίλα.

naranjo_pila

“Επέλεξα την Πίλα επειδή το πολωνικό είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο και η Πίλα είναι μια ιστορική ομάδα και μια πόλη του βόλεϊ με κατά μέσο όρο περίπου 1.100 οπαδούς σε κάθε αγώνα” υποστήριξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής μας.

“Κατά τη γνώμη μου, η Πολωνία είναι το τρίτο καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη, είναι μια χώρα που ζει και καταλαβαίνει τη βόλεϊ, και τώρα η νέα γενιά των παικτών της εθνικής ομάδας είναι πολύ καλή, κάτι που θα βοηθήσει επίσης στην ανάπτυξη του πρωταθλήματος” τόνισε ο Ίβηρας τεχνικός, που έθεσε ως στόχο στη νέα του ομάδα την είσοδο στα πλέι οφ.