ΔΙΕΘΝΗ

«Άναψε πράσινο» η FIVB για Λεάλ στη «σελεσάο» (vid)

«Άναψε πράσινο» η FIVB για Λεάλ στη «σελεσάο» (vid)

Από το Μάρτιο του 2018 η “χρυσή” Ολυμπιονίκης Βραζιλία αναμένεται να είναι ακόμη πιο ισχυρή, έχοντας στη σύνθεσή της τον Κουβανό σουπερστάρ της πρωταθλήτριας κόσμου, Σάντα Κρουζέιρο.

Σε πελάγη ευτυχίας πλέει εδώ και λίγες ώρες ο γεννημένος στην Αβάνα, αλλά πολιτογραφημένος Βραζιλιάνος ap;o to 2015 , Γιοάντι Λεάλ Χιντάλγκο (2.01m), καθώς το όνειρό του να αγωνιστεί στα “βερντεόρο” γίνεται σε λίγους μήνες πραγματικότητα.

Με επιστολή της προς την Βραζιλιάνικη Ομοσπονδία η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε την απόφασή της, η οποία προκάλεσε ενθουσιασμό, καθώς σε συνάντηση που είχαν οι δυο πλευρές τον περασμένο Μάιο στο Μαρόκο, η FIVB είχε αποφασίσει ότι ο παίκτης θα είναι σε θέση να παίξει για τη Βραζιλία  το 2019, μετά και το “ελεύθερο” τηw Κουβανικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ.

Η επίσπευση αυτής της απόφασης, καθώς δεν είχε προσμετρήσει η FIVB το διάστημα αναμονής του 29χρονου ακραίου, έγινε δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της “σελεσάο”, που με την προσθήκη ενός ακόμη σουπερστάρ του παγκόσμιου βόλεϊ, φαντάζει πλέον για πολλούς “ανίκητη”.

“Ήταν μια πολύ θετική έκπληξη για όλους μας. Θα πρέπει να εξετάσουμε τις αλλαγές που θα γίνουν κάποια στιγμή, αλλά το σημαντικό αυτή την ώρα είναι πως θεωρείται υποψήφιος για την ομάδα και ναι, σύντομα θα κληθεί να αγωνιστεί μαζί μας. Αναμφισβήτητα, είναι ένας πολύ καλός παίκτης και είχα την ευκαιρία να συζητήσω γρήγορα μαζί του, όπου έδειξε πολύ ευτυχισμένος και γεμάτος κίνητρα” είπε ο προπονητής της Βραζιλίας, Ρενάν Νταλ Ζότο για τον Λεάλ.

Foto: Agencia i7

Δείτε στο video κάποιες από τις καλύτερες στιγμές του θηριώδη Λεάλ στo βραζιλιάνικo πρωτάθλημα

https://www.youtube.com/watch?v=gXAaYaiTw34