Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αναβολή και παράταση αγωνίας

Αναβολή και παράταση αγωνίας

Την αναβολή της διαδικασίας αδειοδότησης για Φοίνικα Σύρου, Κηφισιά, Ηρακλή, ΑΕΚ και Εθνικό Αλεξανδρούπολης για τις 6 Αυγούστου αποφάσισε κατά την πρώτη της συνεδρίαση η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΣΑΠ.

Καμία ουσιαστική εξέλιξη δεν υπήρξε στο θέμα των αδειοδοτήσεων τον ομάδων της ΕΣΑΠ καθώς η συνεδρίαση της αρμόδια Επιτροπής της Λίγκας δεν έβγαλε κανέναν σοφότερο.

Πέραν των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού και Παμβοχαϊκού που έχουν πάρει το «πράσινο» φως της Επιτροπής, τα προβλήματα και τα ανοικτά μέτωπα των υπόλοιπων ομάδων παραμένουν.

Ηρακλής, Φοίνικας Σύρου και Κηφισιά μπορεί να βρίσκονται σε καλύτεροι μοίρα από ΑΕΚ και Εθνικό Αλεξανδρούπολης, με τους Θρακιώτες όμως να καταθέτουν απο το πρωί εγγράφως την δήλωση συμμετοχής τους στην Volleyleague δείχνοντας αποφασισμένοι να τρέξουν τα θέματα προκειμένου να μην έχουν προβλήματα στον φάκελό τους.

Το αρνητικό στην όλη διαδικασία είναι πως όλες οι παραπάνω ομάδες (με λιγότερα ή περισσότερα προβλήματα) δεν μπόρεσαν σήμερα να κάνουν έστω και ένα βήμα μπροστά παρατείνοντας έτσι την αγωνία και τις αμφιβολίες.

Νέα διοίκηση σε Σύρο, καμιά εξέλιξη σε ΑΕΚ, Εθνικό Αλεξανδρούπολης… 

Στην Σύρο οι εκλογικές διαδικασίες έφεραν νέα διοίκηση και αυτό παράλληλα αισιοδοξία στην Ερμούπολη ότι τελικά ο Φοίνικας έστω και καθυστερημένα θα ξεκινήσει τις διαδικασίες και θα προλάβει να σώσει την χρονιά.

Την ίδια ώρα στον Ηρακλή εκκρεμούν μόλις δύο διακανονισμοί προκειμένου να ξεπεράσουν τον σκόπελο της αδειοδότησης και άπαντες αισιοδοξούν πως θα κλείσει σύντομα το συγκεκριμένο θέμα.

Από την άλλη καμία εξέλιξη δεν είχαμε από ΑΕΚ και Εθνικό Αλεξανδρούπολης που αποτελούν και τα δύο μεγάλα ερωτηματικά του φετινού καλοκαιριού.

Αιτήματα αναβολής 

Στην σημερινή συνεδρίαση της ΕΣΑΠ συμμετείχαν ο Νομικός Σύμβουλος του συνεταιρισμού και πρόεδρος της Επιτροπής Αδειοδότησης Χρήστος Ηλιάδης και τα μέλη της Λευτέρης Κογκαλίδης (Αντιπρόεδρος ΔΣ, εκπρόσωπος ΕΟΠΕ) και Ηλίας Λάππας (ταμίας ΔΣ, εκπρόσωπο ΠΑΣΑΠ).

Kατόπιν αιτήματος  περί αναβολής

α) του ΤΑΑ Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015, σύμφωνα με το οποίο έχει τακτοποιηθεί η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αθλητών του με ορισμένες εκκρεμότητες,

β) του ΤΑΑ Α.Ο.Φοίνικα Σύρου σύμφωνα με το οποίο, λόγω της μόλις χθες ανάδειξης νέας Διοίκησης στο ΤΑΑ, ζητείται εύλογος  χρόνος προς τακτοποίηση όλων ανεξαιρέτως των εκκρεμοτήτων καθώς και

 γ) τέλος μετά και από αίτημα του ΤΑΑ Α.Ο.Π.Κηφισιάς για αντίστοιχη χορήγηση περαιτέρω χρονικού διαστήματος με ταυτόχρονη δέσμευση για τακτοποίηση τριών μόλις εκκρεμοτήτων που απομένουν.

Η Επιτροπή αποφάσισε να αναβάλλει  διαδικασία αδειοδότησης του συνόλου των μη αδειοδοτηθέντων ΤΑΑ  (ΑΟ Φοίνικας Σύρου ΑΟΠ Κηφισιά Ηρακλής Πετοσφαίριση 2015, ΑΕΚ, ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης ) για την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019 και ώρα 14.30 στα γραφεία της ΕΣΑΠ.