Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ανδρεάδης : «Γίναμε Μάλτα»

Ανδρεάδης : «Γίναμε Μάλτα»

Μια βασανιστική χρονιά για την ΑΕΚ έλαβε τέλος το βράδυ του Σαββάτου στη Γλυφάδα όπου σφραγίστηκε και τυπικά πλέον ο υποβιβασμός της στην Α2. Ο αρχηγός της Ένωσης, Ανδρέας Ανδρεάδης, μετά το τέλος του αγώνα με τη ΜΕΝΤ μίλησε για όλους και για όλα. Για την καταστροφική χρονιά που ολοκληρώθηκε στην ΑΕΚ, για τις ευθύνες που υπάρχουν, αλλά και για το επαγγελματικό βόλεϊ που δεν υπάρχει, την ΕΣΑΠ που δεν έχει λόγο να υφίσταται, αλλά και την Ελλάδα που έγινε… Μάλτα.

Η χρονιά τελείωσε και παράλληλα το μαρτύριο της σταγόνας για όλους στην ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» ολοκλήρωσαν και τυπικά τις υποχρεώσεις τους στην Α1 και με την ήττα τους από τη ΜΕΝΤ αποχαιρέτησαν την Α1.  Μια ΑΕΚ που ταλαιπωρήθηκε από τεράστια οικονομικά προβλήματα και που ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με μόλις δύο παίκτες από το αρχικό ρoστερ του καλοκαιριού. Τον Ανδρεάδη και τον Γκούζντα.

Ο αρχηγός των «κιτρινόμαυρων» που έμεινε μέχρι τέλους στην ομάδα μίλησε για την φετινή καταστροφική χρονιά…

«Από την αρχή είχαμε καταλάβει πως θα είναι δύσκολα τα πράγματα.Όταν κανονίζαμε για τις προκαταβολές καθυστερούσαν, έδιναν έναντι, λόγια και ένα ψέμα. Ένα τραγικό πράγμα. Αυτοί οι παράγοντες πρέπει να φύγουν απο το Ελληνικό βόλεϊ. Η ΑΕΚ είναι μεγάλο σωματείο, αλλά την εμπιστεύθηκαν σε λάθος χέρια. Πιστεύω θα βρει τον δρόμο της. Ήδη η διοίκηση κάνει κινήσεις για να βρει παίκτες για την Α2 ή μπορεί να γίνει κάποιες καραμπόλες αν περάσει ο νέος αθλητικός Νόμος και να μείνει η ΑΕΚ υπό κάποιες προϋποθέσεις» σχολίασε αρχικά ο έμπειρος κεντρικός και συνέχισε «Το δικό μας έργο τελείωσε. Δυστυχώς ή ευτυχώς μείναμε στην ομάδα. Κατέβηκε αξιοπρεπώς σε όλα τα παιχνίδια και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τον κόσμο, αυτούς που ήρθαν σε κάθε αγώνα και μας χειροκρότησε.

Δίπλα μας ήταν μόνο η Ματίνα Ευγενίου. Από υπεύθυνη Μάρκετινγκ που έψαχνε για χορηγούς, έφθασε να είναι σαν πρόεδρος του τμήματος. Όλα από αυτήν περνάνε και ο κος. Αλεξίου από την στιγμή που ήρθε στην ομάδα βοήθησε, ήταν δίπλα μας, ήρθε και σε ορισμένες προπονήσεις και μας διαβεβαίωσε για κάποιες πληρωμές που θα γίνουνε. Ευελπιστούμε να τηρηθούν για να έχουμε καλό καλοκαίρι».

Όσο για το αν υπάρχουν ευθύνες για τον υποβιβασμό ο Ανδρεάδης ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας «Ευθύνες υπάρχουν στους ανθρώπους που έκαναν την ομάδα από πέρσι.Η ομάδα είναι σχεδιασμένη από τον περασμένο Μάρτιο. Όχι τον Ιούνιο, τον Μάρτιο είχε σχεδιαστεί.

Ήρθαν 12 αθλητές. Οι μόνοι παλιοί που είχαν μείνει ήταν ο Κατσανεβάκης, ο Πέτρογλου και ο Γκούζντα. Κατά την άποψή μου έγινε κατασπατάληση χρήματος, όπως στα ξενοδοχεία. Μόνο τα ξενοδοχεία φέτος της ΑΕΚ έχουν φθάσει στα 80.000 ευρώ και είναι πληρωμένα τα μισά και τα παραπάνω μέσω της ΕΣΑΠ και της επιχορήγησης. Αυτά τα λεφτά μπορούσαν να έρθουν στο τμήμα και να μείνει η ομάδα εύκολα κατηγορία».

«Δεν πρέπει να υπάρχει η Λίγκα»

Από εκεί και μετά σχολιάζοντας για το πόσο εφικτό είναι να μιλάμε για επαγγελματικό βόλεϊ μετά τα όσα έχει ζήσει αυτός αλλά και υπόλοιποι αθλητές ομάδων τη φετινή χρονιά, ο Ανδρεάδης δεν έκρυψε τα λόγια του.
Έχοντας ζήσει τα….«χρυσά» χρόνια του Ελληνικού βόλεϊ και με πρόσφατες ακόμη τις μνήμες από την συμμετοχή του σε μεγάλες ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Τσάμπιονς Λίγκ, Final 4 Συνομοσπονδίας), ο έμπειρος κεντρικός ήταν καυστικός σχολιάζοντας τα περί επαγγελματικής Λίγκας.

«Δεν υπάρχει…. Στην Ελλάδα έχει πέσει το βόλεϊ και απορώ πως η Λίγκα λέει για βόλεϊ και βόλεϊ. Για την άποψή μου δεν πρέπει να υπάρχει η Λίγκα. Όταν δεν υπάρχουν πληρωμές.  Το προϊόν δεν είναι η Λίγκα, ήμαστε εμείς οι αθλητές. Δεν υπάρχει Λίγκα χωρίς εμάς. Αυτοί οι άνθρωποι νομίζουν πως έχουν την πίτα και το μαχαίρι. Όλοι οι καλοί και αξιόλογοι  παίκτες έφυγαν στο εξωτερικό. Πρέπει οι ομάδες να φτιάξουν το επιτελείο τους, την οργάνωσή τους και μετά να φέρουν καλούς αθλητές» τόνισε ο Ανδρέας Ανδρεάδης και συνέχισε «Σήμερα (σ.σ εχθές) ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ήρθε αυθημερόν να παίξει ένα τυπικό ματς και να φύγει. Είναι κατάντια του Ελληνικού βόλεϊ. Εμένα το μόνο που με χαροποιεί αυτή τη στιγμή είναι πως γίνανε κινήσεις από τον ΠΑΟΚ και τουλάχιστον μια ομάδα πρωταγωνιστεί και ίσως πάρει και το πρωτάθλημα. Και όλα αυτά τα χρόνια που είναι ο Ολυμπιακός που κρατά τα σκήπτρα ψηλά.

Όλες οι άλλες ομάδες έχουν διαλύσει. Δεν υπάρχει κατά την άποψή μου Λίγκα. Τι κάνουν; Παίρνουν τα λεφτά του ελληνικού Κράτους και κάνουν Λίγκα; Χορηγοί μεγάλοι δεν υπάρχουν.

Το βόλεϊ έχει μπει μόνο στη Νova δεν μπορεί να το δει ο κόσμος. Όταν ήταν η ΕΡΤ είχε όλους τους αγώνες Παρασκευή -Σάββατο -Κυριακή -Δευτέρα. Ο κόσμος έβλεπε βόλεϊ, ερχόταν χορηγοί και  λένε υπάρχει μείωση. Εμείς οι αθλητές έχουμε κάνει μείωση 80 και 70% των συμβολαίων μας και ακόμη ήμαστε απλήρωτοι. Απορώ αυτοί οι άνθρωποι γιατί είναι στην καρέκλα και πού βλέπουν πως το βόλεϊ πάει καλά».

Για το αν φταίνε και οι αθλητές για την κατάσταση αυτή : «Ο ΠΑΣΑΠ κάνει κάποιες κινήσεις, ευελπιστώ να πιέσει ακόμη παραπάνω. Ο ΠΑΣΑΠ από την στιγμή που έχει δημιουργηθεί έχει πιέσει. Τα είχαν βρει Λίγκα και Δικαστές και δεν έβγαιναν αποφάσεις των προσφυγών. Έβγαιναν μετά από 3-4 χρόνια και η ομάδα δεν πλήρωνε και έπαιζε. Όλες οι ομάδες έπαιρναν τα πιστοποιητικά και έπαιζαν. Να δω τώρα. Μακάρι και κάνω τον σταυρό μου να ψηφιστεί ο νέος αθλητικός Νόμος και 30 Ιουλίου οι ομάδες που μένουν στην κατηγορία να πρέπει να πληρώσουν όλα τα χρήματα των αθλητών. Τρεις ομάδες θα μείνουν στην κατηγορία. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός.

Να πούμε μια -μια τις ομάδες; Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει 3.5 μήνες να πληρώσει τους αθλητές και αυτοί εκεί κάνουν άθλο. Από πέρσι εμένα μου χρωστάνε μισό συμβόλαιο. Πάνε και κάνουν ομάδα να παίξει Ευρώπη χωρίς να έχουν οργάνωση. Όλες οι ομάδες είναι στα ίδια.

Τουλάχιστον να φύγουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ να παίξουν σε μια άλλη Λίγκα. Γιατί επενδύουν στο άθλημα. Αυτό που έγινε με τον κόσμο του ΠΑΟΚ είναι πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα. Μακάρι να το κρατήσει ο ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός θα γίνει ακόμη καλύτερος, ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια βελτίωσης και μακάρι του χρόνου να πρωταγωνιστήσει. Να έχουμε του χρόνου 7-8 ομάδες να μπορούν να πρωταγωνιστήσουν και να ξανακάνουν το ελληνικό πρωτάθλημα αν όχι Νο 2 όπως ήταν παλαιότερα, έστω Νο 4 και Νο 5. Τώρα είμαστε χειρότερα και από την Κύπρο και συγνώμη για το παράδειγμα γιατί δεν μου φταίει η Κύπρος. Σαν την Μάλτα έχουμε γίνει».