ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ανδρεόπουλος: «Θεία δίκη…»

Ανδρεόπουλος: «Θεία δίκη…»

Η βροχή που ξέσπασε στο Μονπελιέ αργά το απόγευμα προκάλεσε κυκλοφοριακό έμφραγμα και το λεωφορείο που μετέφερε την ελληνική αποστολή καθυστέρησε αρκετά μέχρις ότου φτάσει στη Sud De France Arena προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το μεγάλο ντέρμπι Γαλλία-Ιταλία.

Μονπελιέ, Αποστολή ΠΣΑΤ : Δημήτρης Τυχάλας

Στην τελευταία του επίσκεψη στο γήπεδο της γαλλικής πόλης ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος, παρόλο που είχαν περάσει αρκετές ώρες από την απίθανη πρόκριση της Εθνικής μας ομάδας στους «16» του Ευρωβόλεϊ, εξακολουθούσε να δέχεται συγχαρητήρια μηνύματα από φίλους, γνωστούς, ακόμη κι ανθρώπους που δεν τους γνώριζε αλλά έσπευδαν κι αυτοί να του δηλώσουν τη χαρά τους.

Κι αυτός ήταν προφανώς κι ο λόγος που πριν καν του κάνουμε την οποιαδήποτε ερώτηση ξεκίνησε να μιλάει μόνος του.

«Πρέπει πριν πω οτιδήποτε άλλο να πω κάποια πράγματα που αισθανόμαστε την ανάγκη να τα πούμε τόσο εγώ και τα υπόλοιπα μέλη του σταφ, αλλά και οι αθλητές μου. Ξεκινάω λοιπόν ευχαριστώντας όλους τους επώνυμους και ανώνυμους φίλους του βόλεϊ για τα μηνύματα συμπαράστασης και τα συγχαρητήρια που μας στέλνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Τους αισθανόμαστε δίπλα μας όλους και τους ευχαριστούμε.

Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες δημοσιογράφους που ασχολούνται με το βόλεϊ και είτε είναι εδώ, είτε είναι πίσω στην πατρίδα και με τα κείμενα τους μας στηρίζουν και μας ενθαρρύνουν για να κάνουμε κάτι καλύτερο», είπε ο Ομοσπονδιακός τεχνικός και συνέχισε «Γνωρίζαμε τη διαδικασία όλων αυτών των τουρνουά με τους ομίλους κι ότι πολλά κρίνονται στις διασταυρώσεις αποτελεσμάτων. Προσωπικά όμως πίστευα ότι στο δικό μας όμιλο αυτό ήταν δύσκολο να γίνει γιατί υπήρχαν δύο κατηγορίες ομάδων. Παρόλα αυτά, συνέβη ανάμεσα στις τρεις ισοδύναμες ομάδες του ομίλου και ευνοήθηκε η Ελλάδα.

Εγώ πάντως θα έλεγα ότι δεν ήταν θείο δώρο, αλλά ήταν θεία δίκη γιατί πραγματικά η ομάδα μας άξιζε την πρόκριση στους 16 και σύμφωνα με το πρόσωπο που έδειξε σε όλα τα ματς και σύμφωνα με ένα πρόγραμμα πολύ δυσκολότερο από τις υπόλοιπες αντιπάλους μας. Τώρα συνεχίζουμε το ταξίδι μας στο Ευρωβόλεϊ με το ίδιο πνεύμα που πάντα μας διακρίνει προσπαθώντας καθημερινά να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να διεκδικούμε τη νίκη απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο».

-Κόουτς αυτοί οι τελευταίοι πόντοι του 4ου σετ στον αγώνα Πορτογαλία-Ρουμανία είναι από τις αγχωτικές στιγμές που έχεις ζήσει;
«Ήταν στιγμές που πράγματι η καρδιά όλων μας χτυπούσε πολύ δυνατά. Είναι σίγουρα και η πιο όμορφη στιγμή για μένα τα τελευταία χρόνια»

-Τα πρώτα δευτερόλεπτα, τις πρώτες στιγμές μετά την επιβεβαίωση της πρόκρισης τις θυμάσαι;
«Εκείνη είναι μια στιγμή που βγαίνει όλη η ένταση που έχει συσσωρευτεί… Ξέρουν κάποιοι τι έγινε, αλλά αυτό θα μείνει μεταξύ μας (γέλια)».

-Το βράδυ της Τρίτης όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο της τριπλής ισοβαθμίας δεν ήθελες να το πιστέψεις και εμφανιζόσουν αρκετά απαισιόδοξος;
«Κοιτάξτε, αυτές οι τρεις ομάδες Ελλάδα, Ρουμανία, Πορτογαλία, εμφανίστηκαν μέσα στο τουρνουά κάνοντας σπουδαία ματς και ήταν ισοδύναμες ομάδες, αλλά λόγω της εμπειρίας που έχουμε γνωρίζαμε ότι παίζει σημαντικό ρόλο και το πρόγραμμα των αγώνων. Εμείς παίξαμε μετά από το ρεπό μας με την Ρουμανία, η Πορτογαλία μετά το ρεπό της με εμάς και η Ρουμανία μετά το ρεπό της με την Πορτογαλία. Σε έξι μέρες δίνεις πέντε ματς κι είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν μπορείς να παίξεις το ίδιο καλά σε όλα τα παιχνίδι και η παραμικρή λεπτομέρεια παίζει ρόλο. Μπορεί λοιπόν να μην το λέγαμε ανοικτά ότι έχουμε ακόμη πιθανότητες, αλλά μέσα μας λόγω των παραπάνω λέγαμε να περιμένουμε γιατί κάτι μπορεί να γίνει όπως και έγινε».

-Τέλος καλό, όλα καλά και τώρα έχουμε την Ρωσία
«Ισχύει ότι έλεγα πριν από κάθε παιχνίδι εδώ στο Μονπελιέ, κι αυτά που σας είπα πριν για την προσέγγιση των αγώνων που έχουμε ως ομάδα. Αυτός είναι ο μπούσουλας μας…»

-Εγώ όμως θα επιμείνω και θα ζητήσω ένα σχόλιο για τη Ρωσία.
«Δεν βρίσκω λόγια… Μόνο το όνομα του αντιπάλου τα λέει όλα. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Σλοβενία. Τώρα ας απολαύσουμε όλοι την αναμέτρηση της Γαλλίας με την Ιταλία».