ΔΙΕΘΝΗ

«Άγγελος» της Μπεζιέ η Στράντζαλη

«Άγγελος» της Μπεζιέ η Στράντζαλη

Έτοιμη για την πρώτη της διεθνή επαγγελματική εμπειρία είναι πλέον η ακραία από τη Σκύδρα, που θα προσπαθήσει στη γαλλική ομάδα να συνεχίσει την παράδοση των διακρίσεων που άρχισε πέρυσι η Αθηνά Παπαφωτίου στη Μιλούζ.

Όπως σας είχε ενημερώσει το Volleyplanet, μετά την αποφοίτησή της από το Πανεπσιτήμιο του Μαϊάμι, η Όλγα Στράντζαλη είχε πολλές προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, ωστόσο επέλεξε τελικά την Μπεζιέ, μια νενανική ομάδα, με υψηλούς στόχους, που ταιριάζει περισσότερο στη φιλοσοφία της.

beziers_angels

Αύριο λοιπόν, Πέμπτη 4 Ιανοαρίου, η πτυχιούχος των Δημοσίων Σχέσεων του Μαϊάμι πετάει για την γαλλική έδρα, μια από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης και δεύτερη της Γαλλίας, μετά την Μασσαλία με μια βαλίτσα… όνειρα και υψηλές προσδοκίες, οπως δήλωσε στο Volleyplanet: “Ανυπονώ να ενσωματωθώ στη νέα μου ομάδα. Χαίρομαι πάρα πολύ για το μεγάλο βήμα της καριέρας μου και ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά. Ξέρω ότι η ομάδα μου έχει πολλές ξένες και είναι 2η στο πρωτάθλημα, έχοντας φέτος  βλέψεις για τον τίτλο. Γνωρίζω κάποιες παίκτριες και δεν βλέπω την ώρα να συναντήσω τις υπολοιπες συμπαίκτριες και τον προπονητή μου…” τόνισε στο Volleyplanet η Ελληνίδα άσος, που από τις επόμενες μέρες θα είναι μία “Μπιτερουάζ”, όπως λέγονται οι κάτοικοι θηλυκού γένους της πόλης της Νότιας Γαλλίας.

beziers_angel

Οι “Άγγελοι” της Μπεζιέ,που σε 11 αγωνιστικές του γαλλικού πρωταθλήματος έχουν μόλις μία ήττα και φιγουράρουν στην 2η θέση της κατάταξης με μόλις έναν βαθμό πίσω από τις πρωτοπόρες Κάννες (29β), φέτος με 7 ξένες στο ρόστερ τους έχουν θέσει ψηλά τον πήχη και κάνουν όνειρα τίτλου. Από την ίδρυσή της το 1995-1996 η Μπεζιέ ήταν φιναλίστ Γαλλίας (2012-2013), ενώ τα τέσσερα τελευταία χρόνια βγαίνει στην Ευρώπη.

Μάλιστα με κάποιες από τις νέες της συμπαίκτριες η Στράντζαλη έχει ήδη βρεθεί αντιμέτωπη σε παλιότερες διοργανώσεις, όπως οι δύο Αμερικανίδες, την 23χρονη διαγώνια, Ρίβερς και την ακραία Τζόνσον τις οποίες αντιμετώπισε στο κολλεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ, σε Αλαμπάμα και Λονγκ Μπιτς αντιστοιχα. Επίσης γνωρίζει την Γαλλίδα ακραία, Φιντόν, από παλιότερο τουρνουά με την Εθνική στο Βόλο.

strantzali_mori

Εκείνη όμως που ξέρει καλύτερα από όλες και σίγουρα η γνωριμία της, δε τις φέρνει τις καλύτερες αναμνήσεις, είναι η διεθνής Σλοβέναπασαδόρος, Έβα Μόρι (φωτό Νο 1), η οποία πριν τέσσερα χρόνια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κορασίδων στο Μπαρ του Μαυροβουνίου, στέρησε από την “γαλανόλευκη” μια θέση στο βάθρο της διοργάνωσης, όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα των Τάκη Φλώρου-Γιάννη Καλμαζίδη είχε τερματίσει στην 5η θέση, την καλύτερη μέχρι σήμερα στην ιστορία των Κορασίδων.

Να σημειωθεί πως η Στράντζαλη θα γίνει η 9η Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στο γαλλικό πρωτάθλημα μετά τις: Μ. Καρδαμανίδου (1996-97 Stella E.S. Calais), Σ. Ιορδανίδου (1997-98 Cannes), Γ. Τζανακάκη (2004-05 Mulhouse), Ν. Κουτουξίδου (2006-07 Melun Val de Seine La Rochette, 2013-2015 Volley-Ball Nantes), M. Λαμπρινίδου (2012-2013 Quimper volley 29), Ε. Κιόση (2013-14 Terville FOC), Α. Παπαφωτίου (2015-2017 Mulhouse), Παναγιώτα Διώτη (2016-17 Terville FOC), .