ΔΙΕΘΝΗ

Ανυπέρβλητο το… εμπόδιο της Βακίφμπανκ για τον Γ. Αθανασόπουλο

Ανυπέρβλητο το… εμπόδιο της Βακίφμπανκ για τον Γ. Αθανασόπουλο

Τη δεύτερη ήττα της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ξανά από την ανώτερη Βακιφμπανκ γνώρισε την Τετάρτη η ομάδα του Γιάννη Αθανασόπουλου, στην Στουτγκάρδη, καθώς οι Τουρκάλες πρωταθλήτριες κόσμου, επιβλήθηκαν με 3-0 (25-23, 25-18, 25-18) των γηπεδούχων.

Παρουσία περίπου 2500 θεατών στη SCHARRena η ομάδα του Έλληνα προπονητή, προσπάθησε για το καλύτερο από την αρχή κόντρα στην πανίσχυρη κάτοχο του τίτλου. Ωστόσο, φάνηκε ανταγωνιστική μόνο στο α’ σετ, όπου λύγισε τελικά στα σημεία, ενώ στα δύο επόμενα οι φιλοξενούμενες παίρνοντας από τα μισά των σετ διαφορές 8-9 πόντων έφτασαν εύκολα στην κατάκτηση της 27ης συνεχόμενης νίκης τους στη διοργάνωση.

Για τη γερμανική ομάδα, που διατηρεί αναλλοίωτες τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση, μοναδική παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων ήταν η Ρίβερς Κρίσταλ με 11π.

Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η Γκιουνές με 13 πόντους για την τουρκική ομάδα που κυριάρχησε σε όλους τους τομείς, ενώ μια ντουζίνα πόντους σημείωσε η Ρόμπινσον και 10π η Ζάου.

Η Στουτγκάρδη με 9 βαθμούς παρέμεινε στην 2η θέση της βαθμολογίας του Α’ ομίλου, τους 15 έφτασε η αήττητη Βακιφμπανκ, από από 3 βαθμούς έχουν η γαλλική  Μπεζιέ και η βουλγαρική Μαρίτσα Πλόβντιβ, που επικράτησε των Γαλλίδων στη Φιλιππούπολη με 3-1 σετ .

Foto: cev.eu / TOM BLOCH.de