ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ανυπομονησία για την πρόκριση…

Ανυπομονησία για την πρόκριση…

Αποφασισμένοι και υποχρεωμένοι να πανηγυρίσουν την πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού δήλωσαν Γιώργος Πετρέας και Δημήτρης Ανδρεόπουλος κατά την επίσημη συνέντευξη τύπου που δόθηκε παραμονή των αγώνων στην Αλεξανδρούπολη…

Ανυπόμονοι και έτοιμοι να χαρίσουν στην Ελλάδα μια μεγάλη πρόκριση είναι άπαντες στην Εθνική μας ομάδα και αυτό το έδειξαν χαρακτηριστικά στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου της Αλεξανδρούπολης.

Τόσο ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός Δημήτρης Ανδρεόπουλος, όσο και ο αρχηγός της Εθνικής μας Γιώργος Πετρέας, έδειξαν απόλυτα συνειδητοποιημένοι για την ευκαιρία που έχουν μπροστά τους χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά μονόδρομο την πρόκρισή προς τα τελικά…

Δημήτρης Ανδρεόπουλος : «Έτοιμοι να πάρουμε την πρόκριση»

Έτοιμοι να πάρουν την πρόκριση και να δώσουν το παρών στα τελικά του Ευρωπαϊκού δήλωσε πως είναι άπαντες στην «κυανόλευκη» αποστολή ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος.

Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός αναφέρθηκε στον μεγάλο στόχο της Εθνική μας, αλλά και το θέμα της παραίτησής του που μονοπώλησε το ενδιαφέρον πριν λίγες ημέρες…

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ξεκινώντας τις δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου τόνισε «Με την σειρά μου ευχαριστώ τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, τους υπαλλήλους που δούλεψαν σκληρά και τους φίλους που έχουμε στην πόλη όλα αυτά τα χρόνια. Όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει βόλεϊ και Αλεξανδρούπολη και για μία ακόμη φορά αποδεικνύουν έμπρακτα πόσο πολύ αγαπούν το άθλημα και την Εθνική ομάδα.

Οι συνθήκες που βρήκαμε εδώ ήταν ότι καλύτερο μπορούσαμε να έχουμε, ήταν αυτό που είχαμε στο μυαλό μας και έγινε πράξη. Είμαι σίγουρος ότι κατά την διάρκεια των αγώνων θα έχουμε την υποστήριξη του κόσμου. Για το αγωνιστικό μέρος, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο δεκαπενθήμερο με συνεχόμενα ταξίδια και αγώνες και θα πρέπει να το χειριστούμε καλά όλο αυτό το διάστημα. Είμαστε έτοιμοι να μπούμε δυνατά στο τουρνουά με αντίπαλο το Λουξεμβούργο και να πάρουμε την πρόκριση στη συνέχεια στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την παραίτηση του πριν δύο εβδομάδες ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος είπε: «Αισθάνθηκα μία περίοδο ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως εγώ  ήθελα. Άρα έπρεπε να κάνω κάτι. Έπρεπε να πάρω μία δύσκολη απόφαση και την πήρα για το καλό της Εθνικής.

Την άποψή μου κατάφεραν να την αλλάξουν οι αθλητές μου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Δεν ξέρω αν ήταν το καλύτερο αυτό που έκανα, ξέρω όμως ότι λειτούργησε. Στη συνείδηση και το μυαλό όλων πρέπει να υπάρχει η Εθνική ομάδα.

Έχω 18 αθλητές τους οποίους εμπιστεύομαι και μέχρι την τελευταία στιγμή τους προπονώ για να μπορέσω να τους έχω όλους στη καλύτερη δυνατή κατάσταση. Τελευταία στιγμή θα αποφασίσουμε με μεγάλη δυσκολία τι χρειάζεται η ομάδα».

Γιώργος Πετρέας : «Αναγκασμένοι να πάρουμε την πρόκριση»

Ο Γιώργος Πετρέας δεν έκρυψε τα λόγια του καθώς τόνισε πως η πρόκριση είναι μονόδρομος για την Εθνική μας ομάδα.

Ο αρχηγός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όλοι είναι υποχρεωμένοι να πάρουν αυτή την πρόκριση αφού έχει λείψει από όλους το 2009 με την τελευταία παρουσία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό.

Ο Γιώργος Πετρέας δήλωσε αρχικά «Να ευχαριστήσω και εγώ όλους τους φορείς που βοήθησαν για να κυλήσει ομάδα η προετοιμασία μας, όπως επίσης και τον απλό κόσμο που αγαπάει πραγματικά το βόλεϊ και μας έχει αγκαλιάσει. Για τα παιχνίδια που έρχονται, ξεκινάει ένα δύσκολο δεκαπενθήμερο αρχής γενομένης από αύριο με το Λουξεμβούργο.

Το συναίσθημα που κυριαρχεί είναι ανυπομονησία. Είμαι από τα παιδιά που ήταν το 2009 στο τελευταίο Ευρωπαϊκό της Εθνικής και ξέρω πόσο μας έχει λείψει όλα αυτά τα χρόνια. Ευελπιστώ να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας, τους έχουμε ανάγκη στο γήπεδο για να κάνουμε όλοι μαζί το καλύτερο για την Ελλάδα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα είπε: «Πολλά πράγματα έγιναν, κάποια πράγματα όμως δεν έγιναν που γράφτηκαν. Αυτό που πιστεύω είναι ότι ανεξαρτήτως τι έγινε, το αποτέλεσμα είναι που μετράει. Ίσως εκείνο το βράδυ καταλάβαμε τι σημαίνει Εθνική και ανοίξαμε όλοι τις καρδιές μας. Το αποτέλεσμα είναι ότι το κλίμα τώρα μεταξύ μας είναι καλύτερο από πριν. Δεν ξέρω αν ήταν ο κατάλληλος τρόπος, ωστόσο λειτούργησε. Θα μπούμε όλοι στο γήπεδο και θα παίξουμε για την Ελλάδα.

Με εξαίρεση κάποιες απουσίες λόγω τραυματισμών, στην Εθνική βρίσκεται η αφρόκρεμα του ελληνικού βόλεϊ. Το επίπεδο και στις προπονήσεις είναι πολύ ανεβασμένο και τα παιδιά που αγωνίζονται εξωτερικό τους έχει βοηθήσει να δείξουν ακόμα περισσότερο το ταλέντο τους.

Δεν θέλω να μείνω σε πράγματα που έγιναν ή που δεν έγιναν. Οι δικαιολογίες πρέπει να μείνουν απ’έξω. Είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε την πρόκριση».