ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Άντεξε η Ολλανδία, «χαμογέλασε» η Ν. Κορέα

Άντεξε η Ολλανδία, «χαμογέλασε» η Ν. Κορέα

“Πολύ σκληρή για να πεθάνει” αποδείχθηκε στο τρίτο της παιχνίδι σε 5 σετ στο Ολυμπιακό τουρνουά γυναικών του Ρίο η Ολλανδία, καθώς πήρε το δίποντο κόντρα στη Σερβία, σε αντίθεση με τη Νότια Κορέα, που έκανε περίπατο απέναντι στην πρωτάρα του θεσμού ομάδα του Καμερούν.

Τις δύο νίκες σε τρία τάι μπρέικ που έχει παίξει στο “Μαρακαναζίνιο” έφτασε η Ολλανδία, καθώς μετά τη νίκη της πρεμιέρας η ομάδα του Γκουιντέτι έκαμψε με 3-2 (25-22, 25-20, 22-25, 18-25, 15-8) και την αντίσταση της Σερβίας, που υπέστη την δεύτερη ήττα στον Β’ όμιλο, παρουσία περίπου 6.500 θεατών.

Σε ένα ισορροπημένο ματς δύο ωρών με πλούσιο θέαμα και συναρπαστικές εναλλαγές στο σκορ οι “οράνιε” προηγήθηκαν με 2-0 σετ και έδειξαν πως έχουν το τρίποντο στο… τσεπάκι τους. Η ομάδα όμως του Τέρζιτς αντέδρασε, και παρά την απουσία της Μιχαήλοβιτς από το ματς, ισοφάρισε σε 2-2 σετ. Ωστόσο στο τάι μπρέικ η νίκη άναψε… πορτοκαλί για την παρέα της Sloetjes (18π) που έφτασε δίκαια στη νίκη.

Τοπ σκόρερ του αγώνα με 20 πόντους ήταν με 20 πόντους (16 επ., 3 μπλοκ, 1 άσο) η Pietersen των νικητριών, ενώ η αντικαταστάτρια της Μιχαήλοβιτς, Γιοβάνα Μπρακότσεβιτς σήκωσε το επιθετικό βάρος της Σερβίας με 16 πόντους (12 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 1 άσος), ενώ ακολούθησε με 12 πόντους η Μπόσκοβιτς (12/28 επ.)

Δείτε το στατιστικό της αναμέτρησης ΕΔΩ

Korea celebrate

Εύκολο έργο είχε η Ν. Κορέα

Μία ώρα και 14 λεπτά χρειάστηκε η Ν. Κορέα για να επιστρέψει η ασιατική ομάδα στις νίκες, καθώς μετά την ήττα από την οικοδέσποινα κυριαρχώντας σε επίθεση και σερβίς ξεπέρασε με 3-0 (25-16, 25-22, 25-20) το εμπόδιο της ασθενέστερης ομάδας του ομίλου, του Καμερούν.

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα ματς στο Ρίο, η Κιμ δεν βρέθηκε σε καλή μέρα με 9 πόντους (8 επ., 1 μπλοκ) και ποσοστό 36,84% στις επιθέσεις, με αποτέλεσμα να χριστεί πρώτη σκόρερ της ομάδας της η Jeongah Park με 14 πόντους (12 επιθέσεις, 2 άσους). Για την ουραγό, αφρικανική ομάδα, που με μόλις 1 βαθμό στον Α’ όμιλο έχασε και μαθηματικά κάθε ελπίδα πρόκρισης στην παρθενική ολυμπιακή παρουσία στην ιστορία της, η Christelle Nana ολοκλήρωσε τον αγώνα με 12 πόντους (11 επ., 1 μπλοκ).

Δείτε το στατιστικό της αναμέτρησης ΕΔΩ