ΕΝΩΣΕΙΣ-ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ

Σε νέα… Δεξαμενή ταλέντων ο Πολύζος

Σε νέα… Δεξαμενή ταλέντων ο Πολύζος

Μία από τα σημαντικότερες του μεταγραφές πραγματοποίησε ο σύλλογος της Μεταμόρφωσης που στη διάρκεια του επιτυχημένου 2ου Τουρνουά Προετοιμασίας Γυναικών ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τον καταξιωμένο Έλληνα τεχνικό.

Μετά λοιπόν από 7 χρόνια δουλειάς και τίτλων στον Ηρακλή Κηφισιάς, ο 64χρονος επιτυχημένος προπονητής θα συνεχίσει το έργο του στην Μεταμόρφωση, αναλαμβάνοντας χρέη Τεχνικού Διευθυντή και Υπεύθυνου των Αναπτυξιακών Τμημάτων του συλλόγου της Δεξαμενής, όπου για τον Πολύζο η αξιοποίηση νέων ταλεντων αποτελεί μια ακόμη πρόκληση στην σπουδαία του καριέρα.

Γεννημένος στην Καρδίτσα πριν από 64 χρόνια ο πολύπειρος Στέφανος Πολύζος έχει 253 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος, της οποίας επί 4 χρόνια ήταν αρχηγός. Τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του, 20  συνολικά, τα πρόσφερε στον Ολυμπιακό Πειραιώς (14 χρόνια ως αθλητής  – τα 4 ως αρχηγός – και 6 χρόνια ως 2ος προπονητής), όπου κατέκτησε 11 πρωταθλήματα, ενώ συμμετείχε σε τελικό κυπέλλου Ευρώπης και σε f4 Ευρώπης.

Μέλος της ομάδας του χάλκινου της Γάνδης, διατέλεσε2ος προπονητής στην Εθνική Ελλάδος Ανδρών,  ως 1ος προπονητής στην Εθνική Νέων και στην Εθνική Ελπίδων. Ακόμη Διατέλεσε προπονητής της ΑΕΚ, του Ολυμπιακού, των Βριλησσίων, της Αγίας Παρασκευής, της Ένωσης Βύρωνα, του Πανελληνίου και του Ηρακλή Κιφησιάς.

Με τη Γυναικεία ομάδα των Βριλησσίων κατέκτησε 3 πρωταθλήματα Ελλάδος, ενώ στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος ως προπονητής με τις ομάδες των Νεανίδων και των Κορασίδων του Ηρακλή Κηφισιάς, με τις οποίες πανηγύρισε και 3 Πανελλήνιες δεύτερες θέσεις.  Τέλος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μεταξύ των σημαντικότερων ατομικών του βραβεύσεων έχει τιμηθεί από τον σύνδεσμο Διαιτητών, από το σύνδεσμο προπονητών, από την ΕΟΠΕ, από τον Ολυμπιακό, από τα Βριλήσσια, από τον Ηρακλή Κηφισιάς, με τον Ολυμπιακό ως η καλύτερη ομάδα της χρονιάς, ενώ έχει βραβευθεί για το ήθος και την προσφορά του στο άθλημα από τον Π.Σ.Α.Τ.