Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Απειλείται και με άλλες κυρώσεις η ΑΕΚ

Απειλείται και με άλλες κυρώσεις η ΑΕΚ

Την πλήρη συμμόρφωση της ΑΕΚ στις αποφάσεις απαγόρευσης μεταγραφής ξένων σε άνδρες-γυναίκες , λόγω παλαιότερων οφειλών, ζητά μετά τη CEV και η FIVB, που απειλεί μάλιστα και με περαιτέρω κυρώσεις.

Μπορεί η ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα, με τον ερχομό και του Βούλγαρου τεχνικού, Κριστόφ να κάνει λόγο για μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας με ξένους, ωστόσο σύμφωνα με τις εξελίξεις στο θέμα των ποινών που έχουν επιβληθεί στα τμήματα βόλεϊ της  “Ένωσης” ανδρών-γυναικών, κάτι τέτοιο μοιάζει με όνειρο… χειμερινής νυκτός, αν δεν τακτοποιηθούν οι οφειλές που εκκρεμούν ακόμη απέναντι στις πρώην “κιτρινόμαυρες”, Κάταλιν Κις και Σόνια Μποροβίνσεκ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Volleyplanet η FIVB έχει ενημερωθεί από τη CEV ότι η ΑΕΚ δεν έχει συμμορφωθεί στα όσα έχει επιβάλλει η διεθνής ομοσπονδία στην ελληνική ομάδα  και για αυτό δεν πρόκειται να εγκριθούν διεθνείς μεταγραφές τόσο σε άνδρες, όσο και γυναίκες. Μάλιστα αν η διοίκηση της “Ένωσης” δεν συμμορφωθεί το συντομότερο με τις τελεσίδικες αποφάσεις, ενδέχεται να υπάρξουν και περαιτέρω κυρώσεις. Μέχρι στιγμής πάντως, εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μέσω των εκπροσώπων των δύο αθλητριών, δεν έχει γίνει καμία επαφή από την πλευρά της ΑΕΚ, τουλάχιστον ως ένδειξη καλής θέλησης.

Για  αυτό το λόγο μάλιστα καλείται και η ΕΟΠΕ να μεριμνήσει προκειμένου η ΑΕΚ να συμμορφωθεί πλήρως με τις αποφάσεις της FIVB, καθώς δεν αποκλείεται, όπως είδαμε σε περιπτώσεις άλλων χωρών στο παρελθόν,  οι ενδεχόμενες περαιτέρω κυρώσεις να αφορούν πιθανότατα και τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...