CEV CUP

Από Πάτρα- Αμβέρσα

Από Πάτρα- Αμβέρσα

Με ανεβασμένη ψυχολογία βρίσκεται στο Βέλγο ο Φοίνικας Σύρου καθώς μετά την Πάτρα έφτασε στην Αμβέρσα προκειμένου την Τετάρτη το βράδυ (21:30) να μπει στην μάχη του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας αντιμετωπίζοντας στους 32 της διοργάνωσης την Τοπ Βόλεϊ Κάλαντ Αντβέρπ.

Πάτρα-Αθήνα – Αμβέρσα ήταν το δρομολόγιο του Φοίνικα Σύρου την Τρίτη και άπαντες ευελπιστούν η πρώτη εκτός έδρας αποστολή στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας να συνδυαστεί με χαμόγελα και θετικό αποτέλεσμα όπως και στην Α1.

Μετά την μεγάλη νίκη τους επί της Παναχαϊκής οι Πειρατές βρίσκονται στο Βέλγιο προκειμένου να ξεκινήσουν την Ευρωπαϊκή τους περιπλάνηση από την Αμβέρσα. Εκεί όπου η Top Volley Antwerpen θα τους υποδεχθεί για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «32».

Ο Ντούσκο Νίκολιτς δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και έχοντας κάνε ένα καλό… ζέσταμα κόντρα στην Παναχαϊκή, θέλει να περάσει στο κυρίως αποτέλεσμα κόντρα στην Αντβέρπ.

«Πάμε στο Βέλγιο για να ευχαριστηθούμε την συμμετοχή μας στα ευρωπαϊκά κύπελλα και να πάρουμε μία καλή εμπειρία που θα μας χρησιμεύσει στην συνέχεια. Ο αντίπαλος μας είναι δυνατή ομάδα με πολλές λύσεις και πρέπει να έχουμε πολλά πλάνα για να τους αντιμετωπίσουμε» σχολίασε ο Σέρβος τεχνικός.

Η Αντβέρπ έχει δύο διεθνείς Βέλγους. Τον διαγώνιο Γιολάν Κόξ, καθώς και τον λίμπερο Ντενίς Ντερό και στο πρωτάθλημα Βελγίου έχει ξεκινήσει νικηφόρα με 3-0 επί της Αμίγκος Ζόερσελ.

Ο πασαδόρος των Βέλγων και συνεργάτης του Αλέν Νταρντέν, Σβεν Σόφι αναφερόμενος στην αναμέτρηση τόνισε «Για πολλούς από τους παίκτες μας, αυτός ο αγώνας είναι μια νέα εμπειρία, δεδομένου ότι δεν έχουν παίξει πολλές διεθνείς αγώνες μέχρι στιγμής στην καριέρα τους. Αλλά αυτή τη στιγμή, είμαστε σίγουροι για τις δυνάμεις μας. Πήγαμε καλά στην τελευταία προπόνηση, νικήσαμε τον πρώτο αγώνα στο πρωτάθλημα και τον πρώτο αγώνα στο κύπελλο κι έτσι έχουμε ρυθμό.

Ο Φοίνικας φαίνεται να είναι ένας αντίπαλος που δεν παίζει θεαματικό βόλεϊ, αλλά αξιοπρεπές βόλεϊ. Έχουν πολλούς μεγάλους παίκτες. Μπροστά στο κοινό μας και με την υποστήριξη των οπαδών της Αμβέρσας, ελπίζουμε να αποδώσουμε καλά κα να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα εν όψει του εκτός έδρας αγώνα που πρόκειται να ακολουθήσει σε δύο εβδομάδες».