Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Από τα θρανία στην… Α1

Από τα θρανία στην… Α1

Το παιχνίδι της Κυψέλης μεταξύ Παναθηναϊκού και Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας μπορεί να έφερε το τρίποντο στους «πράσινους» της Αθήνας, ωστόσο κερδισμένοι βγήκαν και οι «πράσινοι» του Έβρου καθώς οι Παναγιώτης Μποζίδης, Απόστολος Αντωνιάδης και Κώστας Τσιουτσιουλούδης πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στην μεγάλη κατηγορία..

Όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή λένε και στον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας χρειάστηκε μια ίωση προκειμένου να κάνουν πράξη το όνειρό τους τρεις «μικροί» των ακαδημιών…

Οι  Μποζίδης, Αντωνιάδης και Τσιουτσιουλούδης φρόντισαν να γράψουν ιστορία στους «πράσινους» και μόλις στα 14 και στα 17 και  16 τους να κάνουν ντεμπούτο στην μεγάλη κατηγορία…

Οι «πράσινες» ακαδημίες του Έβρο συνεχίζουν να βγάζουν παίκτες και να κρατάνε όρθια τη σημαία της ανάπτυξης στην Μητρόπολη του βόλεϊ.

Ο αγώνας κόντρα στον Παναθηναϊκό στην Κυψέλη θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στον 14χρονο πασαδόρο Παναγιώτη Μποζίδη, αλλά και στον 17χρονο λίμπερο Απόστολο Αντωνιάδη, καθώς και στον επίσης 16χρονο Κώστα Τσιουτσιουλούδη που είδαν τα ονόματα τους στην στατιστική του αγώνα…

Παναγιώτης Μποζίδης : «Να γίνει διεθνής»

Η είσοδός του στο Β σετ της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό αποτέλεσε μια μεγάλη στιγμή για τον ίδιο αλλά και ένα ρεκόρ για την Α1 των ανδρών… Η συμμετοχή για τον Παναγιώτη Μποζίδη στον αγώνα της Κυψέλης ήταν η παρθενική του στην μεγάλη κατηγορία παίρνοντας έτσι την σκυτάλη από τον πατέρα του Θοδωρή…

Παράλληλα όμως δημιούργησε και ένα ρεκόρ καθώς ο Μποζίδης Junior  μόλις 14 ετών και μαθητής Γυμνασίου μπήκε στην λίστα με τους νεαρότερους αθλητές που αγωνίστηκαν στην Α1.

Μιλώντας για το ντεμπούτο του ο Παναγιώτης Μποζίδης τόνισε «Όταν μου είπε ο προπονητής ότι θα παίξω χάρηκα πολύ. Η αλήθεια είναι πως όταν μπήκα στο β σετ φοβήθηκα λίγο, αλλά στη συνέχεια ήμουνα μια χαρά… Για εμάς που ήμαστε παιδιά από τις ακαδημίες το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν μια ευχάριστη εμπειρία. Νιώθω υπέροχα που έκανα ντεμπούτο στην Α1 σε αγώνα κόντρα σε μια μεγάλη ομάδα και σε τέτοια ηλικία».

Όσο για τους στόχους του και τα όνειρά του; Να ξεπεράσει τον πατέρα του και να γίνει διεθνής. «Αυτό που θέλω και ονειρεύομαι είναι να παίζω βόλεϊ και να καταφέρω να αγωνιστώ με την Εθνική ομάδα. Ο πατέρας μου λέει πως μπορώ να τον φθάσω και να κάνω και μεγαλύτερη καριέρα. Αυτό δεν το ξέρω.. Θα το δείξει η πορεία» υπογράμμισε ο Παναγιώτης που την Δευτέρα πρωί θα πάει στο σχολείο και μετά το τέλος των μαθημάτων θα βρεθεί στο γήπεδο για προπόνηση…

Αντωνιάδης : «Τεράστια εμπειρία»

Το βάπτισμα του πυρός όμως ως βασικός στην Κυψέλη πήρε και ο 17χρονος Απόστολος Αντωνιάδης… Ο λίμπερο των «πράσινων» αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό έχοντας 64% υποδοχή και άριστες 36%… Όχι και άσχημα για έναν «ρούκι» λίμπρο σε παιχνίδι ειδικών συνθηκών.

Σχολιάζοντας το φετινό του ντεμπούτο ως βασικού, αλλά και τους στόχος και τις φιλοδοξίες του ο Απόστολος Αντωνιάδης δήλωσε «Ήταν μια τεράστια εμπειρία για μένα. Ήταν η πρώτη μου συμμετοχή στην Α1 ως βασικός. Πιστεύω να συνεχίσω ακόμη καλύτερα. Το όνειρό μου είναι να παίξω επαγγελματικά και να συνεχίσω. Μπήκα μικρός στο βόλεϊ, το αγάπησα και θέλω να κάνω καριέρα. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα σήμερα να αγωνιστώ και την πήρα κατ ευθείαν. Συνεχίζουμε  την καλή δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες. Έχουμε πολλά παιδιά που αγαπάνε το βόλεϊ και πιστεύω να βγούνε πολλοί παίκτες να φθάσουν σε αυτό το επίπεδο. Βόλεϊ για εμένα οικογένεια, αθλητισμός, αγάπη… Πάρα πολλά πράγματα».

Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας έχει παράδοση στο να αναδεικνύει λίμπερο… Ο Αντωνιάδης αναφερόμενος τόσο στην παράδοση αυτή όσο και για τον ποιον θα ήθελε να μοιάσει υπογράμμισε «Έναν παίκτη που θαυμάζω και έχω αγωνιστεί μαζί του σε προπόνηση είναι ο Δημήτρης Γκαράς. Πιστεύω κάποια μέρα να φθάσω να αγωνίζομαι σε αυτό το επίπεδό. Η Ορεστιάδα έχει βγάλει πολλά λίμπερο και πιστεύω να είμαι ένα από τα επόμενα λίμπερο συνεχίζοντας έτσι και την παράδοση…  αγωνίζομαι επαγγελματικά

Τσιουτσιουλούδης : «Εμπειρίες ζωής»

Ο Κώστας Τσιουτσιουλούδης απέναντι στον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε το ντεμπούτο του  στην Α1 αν και παίζει βόλεϊ μόλις 1.5 χρόνο.

Τον νεαρό κεντρικό…. ανακάλυψε στην πλατείας της Ορεστιάδας να κάνει ποδήλατο ο Στέλιος Κεμανετζής. Ο πρώην αρχηγός των «πράσινων» και νυν βοηθός προπονητή της ομάδας του πρότεινε να ξεκινήσει προπονήσεις στις ακαδημίες του Αθλητικού Ομίλου. Κάτι που έκανε πράξη ο Κώστας ξεκινώντας έτσι την καριέρα του στο βόλεϊ.

Μια καριέρα που πολύ σύντομα τον έφερε στην ανδρική ομάδα για να ζήσει στην Κυψέλη το όνειρο του… «Αισθάνομαι υπέροχα. Όλα ήταν πολύ καλά… Οι ακαδημίες της Ορεστιάδας βγάζουν παίκτες. Αν και ξεκίνησα το βόλεϊ εδώ και 1.5 χρόνο σήμερα ήταν όλα καλά. Όσα έζησα σήμερα είναι εμπειρίες ζωής» υπογράμμισε ο 16χρονος κεντρικός.

Απαντώντας μας για τις φιλοδοξίες και τον στόχο του ο Τσιουτσιουλούδης δήλωσε «Στόχος μου είναι να παίξω βόλεϊ και να είμαι στην ανδρική ομάδα. Το να αγωνιστώ στην Α1 ήταν ένας μεγάλος μου στόχος… Συνεχίζω με δύναμη, ψυχολογία και κάθε μέρα σκληρή δουλειά στις προπονήσεις».

Όσο για τον ποιο παίκτη θαυμάζει; Η απάντηση του 16χρονου κεντρικού μάλλον δεν προκαλεί και έκπληξη… «Τον Νίκο Σαμαρά που ήταν από την Ορεστιάδα. Για μένα είναι ο καλύτερος αθλητής του βόλεϊ. Δεν πρόλαβα να τον ζήσω, αλλά βλέπω συνέχεια όλα τα βιντεάκια του στο internet και γνωρίζω τι έχει πετύχει ως αθλητής».