Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Από την Αθήνα στον Πειραιά η Πολ!

Από την Αθήνα στον Πειραιά η Πολ!

Μετά την πασαδόρο Χαρά Παπαδοπούλου, ο Ολυμπιακός “ψώνισε” από τον Παναθηναϊκό την πρώτη του ξένη ακραία με την Γερμανίδα, Γιάνα Φρανζίσκα Πολ να μετακομίζει στις νταμπλούχες, όπου θα συναντήσει τη φίλη της Σάσκια Χίπε!

Η πρώην άσος των “πρασίνων” αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο και να παραμείνει στην Ελλάδα, αφού τόσο το κίνητρο της συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, όσο και η παρουσία της συμπατριώτισσάς Χίπε έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο να πει το “ναι”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ολυμπιακού:

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Γιάνα Φρανζίσκα Πολ, η οποία υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μονοετούς διάρκειας. Η διεθνής Γερμανίδα ακραία, έχει ύψος 1,85μ, γεννήθηκε στις 7/5/1988 στο Meppen και αποτελεί στέλεχος της Εθνικής Γερμανίας από το 2012, με την οποία έχει περισσότερες από 35 συμμετοχές. Το 2013 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο European League, ενώ την ίδια χρονιά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο European Championship.

Προηγούμενες ομάδες

2005 – SV Union Meppen
2005 – 2008 SCU Emlichheim
2008 – 2012 Alemannia Aachen
2012 – 2013 Red Raven Vilsbiburg
2013 – 2015 Schweriner SC
2015 – 2016 VT Aurubis Hamburg
2016 – 2017 Παναθηναϊκός Α.Ο.

Στις πρώτες της δηλώσεις στο osfp.gr, ως αθλήτρια του Ολυμπιακού, η Γιάνα Φρανζίσκα Πολ τόνισε τα εξής :
«Είμαι πολύ χαρούμενη που θα έχω την ευκαιρία να παραμείνω στην Ελλάδα για δεύτερη χρονιά, φέτος όμως θα αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό, την ομάδα που κέρδισε το Πρωτάθλημα, το Κύπελλο και συμμετείχε στον τελικό το CEV Challenge Cup! Η νέα ομάδα μου, έκανε εξαιρετική δουλειά πέρσι και εγώ θέλω την νέα σεζόν, να την βοηθήσω όσο το δυνατόν περισσότερο, για να διατηρήσει τους τίτλους της. Περιμένω με ανυπομονησία τους Ευρωπαϊκούς αγώνες και το σίγουρο είναι ότι θα βελτιώσω τα Ελληνικά μου».