ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΝΕΑ

Αποφασίζουν για ξένους και Λίγκα

Αποφασίζουν για ξένους και Λίγκα

Το θέμα των ξένων και ο αριθμός που θα αγωνίζονται στις ομάδες της Volleyleague της νέας χρονιάς θα αποφασιστεί σήμερα στις 17:00 στην συνάντηση που θα έχει ο προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος με τους πρόεδρου της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρος και ΠΑΣΑΠ Βασίλη Μηνούδη.

Με το θέμα των ξένων να έχει ανοίξει ουσιαστικά από τον Μάϊο όταν και οι ομάδες της Volleyleague άρχισαν να συζητάνε την απελευθέρωση των κοινοτικών, φθάσαμε στις 18 Σεπτεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ όλων των φορέων για το ζήτημα.

Έπειτα από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα που πήγε χαμένο η συζήτηση μεταξύ ΕΣΑΠ, ΠΑΣΑΠ και ΕΟΠΕ ξεκινά  επισήμως και όπως έπρεπε να γίνει, σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας.

Εκεί όπου όλοι οι φορείς του αθλήματος που έχουν λόγω στην επαγγελματική λίγκα θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με την ελπίδα να βρούνε  μια «κοινή γραμμή» στο θέμα που η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε στο ΔΣ της μονομερώς να αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Αυτός που θα κληθεί να αποφασίσει και να υπογράψει στο τέλος, είναι ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γιώργος Καραμπέτσος, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις μετά την συνάντηση με τον Βασίλη Μηνούδη έδειξε πως είναι υπέρμαχος των αλλαγών και φίλα προσκείμενο στις διαθέσεις της ΕΣΑΠ δηλώνοντας πως «Θα υπάρξει αλλαγή στο θέμα των ξένων».

Με το κλίμα μεταξύ ΕΣΑΠ και ΠΑΣΑΠ να είναι ιδιαίτερα «ψυχροπολεμικό» έπειτα από τις άστοχες ανακοινώσεις της Λίγκας, μένει να δούμε το τι θα αποφασιστεί, με την πλευρά των αθλητών να είναι ιδιαίτερα ενοχλημένοι από την στάση της διοργανώτριας αρχής και να θέτουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και τις εργασιακές σχέσεις που είναι άρρητα συνδεδεμένες με τον αριθμό των ξένων και που δημιουργούν έναν πλαίσιο κανόνων λειτουργίας της επαγγελματικής λίγκας.