ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Αποκαλυπτήρια και… απαγορευτικά  

Αποκαλυπτήρια και… απαγορευτικά  

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια των νέων Ομοσπονδιακών τεχνικών σε Άνδρες και Γυναίκες πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος που παρουσίασε τον Κώστα Αρσενιάδη και Γιώργο Ρούση, ωστόσο την ίδια ώρα αποκάλυπτε την οικονομική αδυναμία της Ομοσπονδίας να στείλει στα τελικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος την Παγκορασίδων και την Παμπαίδων που κέρδισαν την πρόκρισης τους.

Κώστας Αρσενιάδης και Γιώργος Ρούσης παρουσιάστηκαν και επίσημα πλέον από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Καραμπέτσο ο οποίος παρά τα προβλήματα που υπάρχουν τόνισε πως στόχος είναι η πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου και για τις δύο εθνικές μας.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ αφού παρουσίασε τους δύο τεχνικούς ξεκίνησε λέγοντας «Στόχος είναι η πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου και για τις δύο Εθνικές ομάδες. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, γνωρίζουμε πως υπάρχουν τεράστιες αντικειμενικές δυσκολίες. Εμείς σαν διοίκηση ευχόμαστε το καλύτερο και πιστεύουμε ότι θα γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια από αθλητές και αθλήτριες υπό τις οδηγίες των προπονητών τους για να φέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ελληνικό βόλεϊ».

Στοπ σε Παγκορασίδων-Παμπαίδων

Την ίδια ώρα όμως ο Γιώργος Καραμπέτσος φρόντισε να πετάξει και την… βόμβα του αφού δήλωσε πως η τραγική οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ομοσπονδία δεν τις επιτρέπει να εξασφαλίσει την συμμετοχή των Εθνικών Παγκορασίδων και Παμπαίδων στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

«Σε επίπεδο Αναπτυξιακών ομάδων έχουν προκριθεί οι Παμπαίδες στα τελικά του Ευρωπαϊκού της Τουρκίας και η Παγκορασίδων στα τελικά της Βουλγαρίας. Δεν είμαι σίγουρος να σας πω όμως ότι θα συμμετέχουμε. Για οικονομικούς λόγους. Αυτή τη στιγμή τουλάχιστον που μιλάμε είναι αδύνατη η συμμετοχή μας αφού δεν μπορούμε να καλύψουμε τα έξοδα μετακίνησης και τα παράβολα» υπογράμμισε ο Γιώργος Καραμπέτσος κάνοντας βαρύ το κλίμα της παρουσίασης συμπληρώνοντας «Ευελπιστώ πως η Πολιτεία θα μας βοηθήσει δώσουμε την δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να συμμετάσχουν. Αυτό οφείλεται γιατί στο μικρό διάστημα που βρισκόμαστε στην Ομοσπονδία από τον Προϋπολογισμό που καταθέσαμε και πήραμε την πρώτη δόση δώσαμε σε οφειλόμενα παλαιών ετών περίπου 120.000. Η δυνατότητα που έχει η Ομοσπονδία για να υποστηρίξει τις Εθνικές ομάδες δυστυχώς λόγο των κατασχέσεων είναι μικρή και πολλές φορές έως αδύνατη».