A2

Αποκλεισμός επιχορήγησης για Ορεστιάδα από Δήμο

Αποκλεισμός επιχορήγησης για Ορεστιάδα από Δήμο

Τα προβλήματα στον Αθλητικό Όμιλο Ορεστιάδας συνεχίζονται καθώς μετά τον υποβιβασμό ήρθε και ο αποκλεισμός επιχορήγησης από τον Δήμο Ορεστιάδας για το 2017, καθώς η διοίκηση των “πράσινων” δεν δικαιολόγησε με την κατάθεση τιμολογίων το ποσό της επιχορήγησης του 2016.

Εκτός επιχορήγησης από τον Δήμο Ορεστιάδας για το 2017 έμεινε ο Αθλητικός Όμιλος ο οποίος για μια ακόμη φορά πληρώνει τα διοικητικά λάθη του παρελθόντος και πλέον καλείται να λύσει ένα ακόμη πρόβλημα.

Συγκεκριμένα ο Δήμος Ορεστιάδας μέσω του “Διαύγεια” ανακοίνωσε τις επιχορηγήσεις των συνολικά 25 Αθλητικών Σωματείων για το 2017, ωστόσο από την λίστα απουσίαζε το όνομα του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας.

Αιτία; Η παράληψη της διοίκησης των “πράσινων” να δικαιολογήσει και αναρτήσει σε ειδική σελίδα έως τέλη Φεβρουαρίου, τα τιμολόγια επιχορήγησης του 2016.

Μια εγκληματική αμέλεια για τους Εβρίτες που “πληρώνουν” ακριβά την αλλαγή διοίκησης αφού αυτή έγινε τον Ιανουάριο με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος σε όλα τα επίπεδα.

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης αναφερόμενος στο συγκεκριμένο θέμα τόνισε «Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. Όταν επιχορηγείς ένα σωματείο, την επόμενη χρονιά για να έχει δικαίωμα ξανά χρηματοδότησης όταν του έχεις δώσει πάνω από 2.900 ευρώ, πρέπει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου για το οποίο το χρηματοδότησες, να έχει ανεβάσει σε μια ειδική πλατφόρμα που ελέγχεται, αντίστοιχα τιμολόγια του ποσού χρηματοδότησης που έχει λάβει. Όλα τα υπόλοιπα σωματεία ήταν πολύ σωστά και συνεπέστατα σε αυτά.

Δυστυχώς και το λέω με μεγάλη θλίψη, ο Αθλητικός Όμιλος τα τιμολόγια που έπρεπε να παρουσιάσει για την χρήση του 2016 δεν κάλυπταν το ποσό για το οποίο είχαν επιχορηγηθεί το 2016. Αυτομάτως λόγω της νομοθεσίας χάνουν το δικαίωμα να χρηματοδοτηθούν φέτος» και πρόσθεσε «Θα μπορούσαμε να κάνουμε τον ελιγμό και να δώσουμε τα χρήματα πριν λήξει η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου, λέγοντας για παράδειγμα ότι δεν ξέραμε τι ανέβασαν ή ότι δεν θα ανέβαζαν, αλλά θέλαμε να πάμε ξεκάθαρα, να επιβραβεύσουμε τα συνεπή σωματεία και να μην είμαστε έρμαιο σε όποιον παίρνει χρήματα και δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει με τα τιμολόγια.

Γνωρίζω ότι είναι μεγάλη πληγή για τον ΑΟΟ, δυστυχώς όμως η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και ο Δήμος Ορεστιάδας δεν μπορεί να οδηγηθεί σε διαφορετική ενέργεια ώστε να επιχορηγηθεί το συγκεκριμένο σωματείο με την τόσο μεγάλη ιστορία».

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...