ΔΙΕΘΝΗ

Αποκλεισμός στην 8άδα για Μπούρσα

Αποκλεισμός στην 8άδα για Μπούρσα

Οι τελικοί του Challenge Cup γυναικών κόντρα στον Ολυμπιακό αποτελούν εδώ και λίγες ώρες την τελευταία φετινή ελπίδα της τουρκικής ομάδας για τίτλο.

Η ομάδα της Προύσας, αποκλείστηκε με 2-0 νίκες από τη Γαλατασαράι στους προημιτελικούς του πρωταθλήματος και πλέον  σε Ρέντη και Προύσα “παίζει τα ρέστα της” για φετινό τίτλο.

Έπειτα από το 3-0 (25-9, 25-22, 25-20) του α’ αγώνα των “8” των πλέι οφς, η προσεχής αντίπαλος του φιναλίστ Ολυμπιακού στα διπλά ραντεβού που θα κρίνουν την φετινή πρωταθλήτρια Ευρώπης CEV Challenge up, ηττήθηκε με το ίδιο σκορ 3-0 (25-22, 25-21, 25-21) και στην Κωνσταντινούπολη και αποχαιρέτησε την 4άδα.

Μοναδική παίκτρια με διψήφιο αριθμό πόντων της Μπούρσα ήταν η Βραζιλιάνα Ντα Σίλβα Τζόις Γκόμεζ με 12 πόντους, ενώ στους 9 έμεινε η Χόρβατ. Τοπ σκόρερ της αναμέτρησης αναδείχθηκε η Ιταλίδα άσος της “Γαλατά”, Νάντια Τσεντόνι με 20 πόντους.

Στον α’ ημιτελικό η “Γαλατά” θα αντιμετωπίσει αύριο την Βακίφμπανκ, ενώ στο έτερο ζευγάρι των προημιτελικών η Εξατσίμπασι, απούσης της άτυχης Βραζιλιάνας, Ταίσα επικράτησε με 3-0 (26-24, 25-19, 25-22) της Φενέρμπαχσέ στο “Μπουρχάν Φελέκ” και έκανε το 1-0 στις νίκες.

Ο δεύτερος προημιτελικός είναι προγραμματισμένος για τη Μ. Τετάρτη 12 Απριλίου, την ώρα που η Μπούρσα θα “ψήνεται” στο “καμίνι” του Ρέντη, κόντρα στα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς, στον α’ τελικό του CEV Challenge Cup.