A2

Απολογισμός για ΑΣ Ασκληπιό Τρικάλων

Απολογισμός για ΑΣ Ασκληπιό Τρικάλων

Μετά από μια δύσκολη και απαιτητική σαιζόν ο Ασκληπιός κατάφερε και κέρδισε άνετα την παραμονή του (για 4η συνεχόμενη χρονιά) στην Α2 γυναικών καθώς τερμάτισε στην 7η θέση (του ενιαίου πλέον 2ου ομίλου και όχι με υπο ομίλους όπως άλλες χρονιές) .

Βέβαια το ξεκίνημα κάθε άλλο παρά ιδανικό ήταν καθώς, στην εκκίνηση της χρονιάς και στα πρώτα παιχνίδια, η ομάδα δεν είχε αγωνιστική συνοχή, υστερούσε πολύ στο κομμάτι της τακτικής, δεν είχε ξεκάθαρο αγωνιστικό προσανατολισμό αλλά και μια πολύ άσχημη ψυχολογία λόγω των πολλών άσχημων αποτελεσμάτων και εμφανίσεων με αποτέλεσμα στις πρώτες 10 αγωνιστικές να έχει μόλις 9 βαθμούς και τίποτα δεν έδειχνε ικανό να φέρει την ανάκαμψη.

Η αντίδραση της διοίκησης να αλλάξει την προπονήτρια κ.Βασίλεβα και στη θέση της να φέρει τον κ.Γεροβάιο είχε άμεσο αντίκτυπο στην ομάδα. Πρώτα απ όλα στο ψυχολογικό τομέα καθώς ο καινούργιος προπονητής δούλεψε πάρα πολύ πάνω στην ψυχολογία αλλά και αγωνιστικά έφερε κάποια καινούργια πράγματα.

Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν και στα επόμενα 3 παιχνίδια πήρε 6 βαθμούς και ταυτόχρονα πήρε και βαθιά βαθμολογική ανάσα. Η αγωνιστική άνοδος ήταν διαρκής και σε όλα τα επόμενα παιχνίδια καθώς διεκδίκησε βαθμό ή βαθμούς από όλους τους αντιπάλους (μόνο στον αγώνα με την πρωταθλήτρια ομάδα του Ν.Βότση δεν κέρδισε σετ).

Μεταξύ 13 ομάδων συγκέντρωσε 32 βαθμούς πετυχαίνοντας 10 νίκες σε σύνολο 24 αγώνων. Είχε την 4η θέση σε κερδισμένους πόντους (1987) ενώ έδειξε και μια αξιοσημείωτη ισορροπία στα παιχνίδια αφού κέρδισε 19 βαθμούς εντός έδρας(6-6) ενώ εκτός έδρας κέρδισε 13 (4-8).

Έκλεισε λοιπόν με αυτόν τον τρόπο μια ακόμη χρονιά για τις γυναίκες του Ασκληπιού και τώρα πρέπει να ξεκινήσει η δημιουργία ενός ανταγωνιστικού συνόλου για την επόμενη περίοδο.

Υπάρχουν αθλήτριες που αποχωρούν (Κοτσίρα, Αθανασοπούλου, Γεωργοπούλου) και θα πρέπει η διοίκηση του συλλόγου να κάνει όλες τις απαραίτητες κινήσεις για τη διατήρηση του βασικού κορμού της ομάδας αλλά και τις απαραίτητες ενέργειες να καλυφθούν τα κενά.

Κύριο και βασικό μέλημα πρώτα από όλα η ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή κ.Γεροβάιο του οποίου η έλευση στην ομάδα έδωσε άλλον αέρα και άλλη διάθεση στις αθλήτριες (μικρές και μεγάλες).

Καθώς η αγωνιστική δράση για τα αναπτυξιακά τμήματα συνεχίζεται (οι παγκορασίδες είναι ήδη στην 8αδα της περιφέρειας) είναι μια μοναδική ευκαιρία μέσα από τους αγώνες και τις προπονήσεις να δείξουν ότι έχουν τα φόντα και τη διάθεση να στελεχώσουν τη γυναικεία ομάδα την επόμενη περίοδο.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να αναζητηθούν όλες οι συνεργασίες και εκτός γηπέδου που θα επιτρέψουν στις αθλήτριες να αφοσιωθούν σε αγωνιστικά και μόνο θέματα.

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...