Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Άρεσε, παρά την ήττα, το Μαρκόπουλο (fotos)

Άρεσε, παρά την ήττα, το Μαρκόπουλο (fotos)

Το Μαρκόπουλο άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στην χθεσινή πρεμιέρα του διεθνούς βουλγαρικού τουρνουά “Plovdiv Cup 2016” στην Φιλιπούπολη, όπου στο παρθενικό φετινό του φιλικό ηττήθηκε στα σημεία με 3-2 (25-8, 14-25, 25-18, 23-25, 15-13) σετ από την διοργανώτρια και πρωταθλήτρια Βουλγαρίας  Μαρίτσα.  Σήμερα το β’ ματς κόντρα στην ρουμανική Ντιναμό Βουκουρεστίου.

markopoulo_omadiki-1

Στο γεμάτο κλειστό του Πλόβντιβ, οι γνώριμες στο ελληνικό κοινό γηπεδούχες Ράντι Τένεβα, Γκαμπριέλα Τσβετάνοβα, Κριστίνα Τσέσλιαρ από την θητεία τους στην Α1 γυναικών με Ολυμπιακό, Πανναξιακό Σαντορίνη, επεφύλαξαν εγκάρδια υποδοχή στην αποστολή της ελληνικής ομάδας, ενώ αγωνιστικά αμφότερες οι ομάδες πρόσφεραν πλούσιο και όμορφο θέαμα στους θεατές που παρακολούθησαν ένα δραματικό ματς στο άνοιγμα της αυλαίας του 4ου διεθνούς τουρνουά “”Plovdiv Cup 2016”.

fasi_markopoulo

Το καλό ξεκίνημα της ομάδας του Γιάννη Νικολάκη, που προηγήθηκε με 6-4 δεν είχε συνέχεια καθώς οι πρωταθλήτριες Βουλγαρίας με “όπλο” τους το σερβίς κατάφεραν με 11 συνεχόμενους πόντους να ξεφύγουν με 15-6 και με συνολικά 9 άσους! να δώσουν πολύ γρήγορα διαδικαστικό χαρακτήρα στο πρώτο τους κερδισμένο σετ, με 25-8, 1-0.

markopoulo_panhgyriki-2

Στο β’ σετ το Μαρκόπουλο αντέδρασε, πήρε κεφάλι με 6-1 και παρά τις προσπάθειες της παρέας της Τένεβα να μειώσει, με τις αποτελεσματικές επιθέσεις της Μερκάδο και το καλό του σερβίς ισοφάρισε με 25-14 τα σετ σε 1-1.

markopoulo-fasi-3

Το τρίτο σετ έμοιαζε αρκετά στο α’ καθώς τα κορίτσια του Ιβάν Πετκόφ με αποτελεσματικό σερβίς και συνολικά 5 άσους δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη των Ελληνίδων, που παρόλο ήταν καλύτερες στην επίθεση έχασαν με 25-18 το σετ και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1 σετ.

markopoulo-2

Το συγκλονιστικό δ’ σετ “έσπασε καρδιές” καθώς μετά από όμορφα ράλι και συναρπαστικές ανατροπές το Μαρκόπουλο εκμεταλλευόμενο τα λάθη των γηπεδούχων, κυριάρχησε στις λεπτομέρειες και με 25-23 ισοφάρισε σε 2-2.

fakopoulidou

Έντονο σασπένς όμως είχε και τα τάι μπρέικ, όπου η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη βρέθηκε μία ανάσα από τη νίκη, φτάνοντας στο 13-11. Η Μαρίτσα Πλόβντιβ όμως με τη συμπαράσταση των οπαδών της κατάφερε με πρωταγωνίστρια την Τένεβα να πετύχει 4 συνεχόμενους πόντους και με κερδισμένο μπλοκ αόυτ της Τσβετάνοβα να πανηγυρίσει με 15-13 μία δύσκολη νίκη.
Κορυφαία και τοπ σκόρερ του αγώνα με 24 πόντους ήταν η Έρικα Μερκάδο του Μαρκόπουλου, ενώ πιο παραγωγική παίκτρια για την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας ήταν με 20 πόντους η Τσβετάνοβα.

maritza_markopoulo-2

Στα φετινά της “αποκαλυπτήρια” εκτός έδρας η ομάδα του Γιάννη Νικολάκη έδειξε πολύ καλά στοιχεία απέναντι σε μία ομάδα, που όχι μόνο έχει δώσει αρκετά φιλικά, τόσο εντός όσο και εκτός Βουλγαρίας, αλλά είναι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ, όπως η πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας. Ασφαλώς ο Έλληνας τεχνικός έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα και περιμένει να δει ακόμη περισσότερα πράγματα από την ομάδα του στα άλλα δύο ματς με Ντιναμό Βουκουρεστίου (27/9) και Μπουρσασπορ (28/9), καθώς θα παίρνει περισσότερο χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια και το τελευταίο απόκτημα της ομάδας, Βραζιλιάνα Πούλι Κλάιν και θα έχει στη διάθεσή του και την διεθνή λίμπερο Ιακωβίδου, που δεν βρίσκεται στην Φιλιπούπολη λόγω των υποχρεώσεων της με την Εθνική ομάδα.

dynamo-bucarest_bursasport

Πλούσιο θέαμα όμως πρόσφερε και το άλλο χθεσινό ματς της πρεμιέρας, όπου η ρουμανική Ντιναμό Βουκουρεστίου “λύγισε” με 3-2 (16-25, 15-25, 25-23, 25-20, 15-10) την σθεναρή αντίσταση της τουρκικής Μπούρσασπορ.

* Στατιστικά στοιχεία: Blagovest Todorov (volleymaritza.bg)

Φωτο: Eπίσημη σελίδα Facebook Maritza Plovdiv VC