ΔΙΕΘΝΗ

«Αρπαχτή» α λα Μανκούζο στη Δρέσδη!

«Αρπαχτή» α λα Μανκούζο στη Δρέσδη!

Περίπου είκοσι πέντε εβδομάδες μετά την κατάκτηση του γερμανικού νταμπλ και την επιστροφή της στις ΗΠΑ, η Αμερικανίδα ακραία επέστρεψε στην πρώην της ομάδα υπογράφοντας συμβόλαιο διαρκείας επτά εβδομάδων.

Τόσο θα διαρκέσει ουσιαστικά η… αρπαχτή ή αν προτιμάτε – πιο chick – η “χείρα βοηθείας” που καλείται να προσφέρει μέχρι τις 17 Δεκεμβρλίου στην ομάδα του Μπλάιμπλ η πρώην παίκτρια του, καθώς στη συνέχεια θα πρέπει να βρίσκεται στο Πόρτο Ρίκο, προκειμένου να ενισχύσει τη νέα της ομάδα,  Λεόνας Ντε Πόντσε.Ένας ακόμη σταθμός της καριέρας της μετά το πέρασμά της από Πολωνία, Αζερμπαιτζάν και Γερμανία (Δρέσδη)

Μετά τους αλεπάλληλους τραυματισμούς και τις ατυχίες που έχουν πλήξει την ομάδα, με τις απώλειες της Τσέχας Χοντάνοβα (χιαστούς) και της Αμερικανίδας Μπιρκς (γόνατο) ο προπονητής Αλεξάντερ Βάμπλ προχώρησε άμεσα στη γνώριμη, δοκιμασμένη και αξιόπιστη λύση της Μανκούζο για να καλύψει το κενό στη συγκεκριμένη θέση.

“Χαίρομαι που έχουμε την Τζίνα και πάλι στην ομάδα, μία αθλήτρια που γνωρίζει τον σύλλογο, το σύστημά μας και την πόλη. Είμαι βέβαιος ότι δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα προσαρμογής και ότι μπορεί να μας βοηθήσει άμεσα”, δήλωσε ο προπονητής της Δρεσδης.

Ανάλογη ήταν και η ικανοποίηση όμως της 25χρονης Αμερικανίδας, που παρά τις υποχρεώσεις της στις αρχές της σεζόν με τη νέα της ομάδα,  δέχθηκε χωρίς πολύ σκέψη να βοηθήσει για επτά εβδομάδες την πρώην της ομάδα, λόγω της έναρξης του πορτορικανού πρωταθλήματος τον Ιανουάριο του 2017.

“Όταν άκουσα για τους τραυματισμούς της Δρέσδης θέλησα πραγματικά να βοηθήσω. Αγαπάω το σύλλογο και πραγματικά μου έλειψε τόσο η ομάδα όσο και η Γερμανία. Άλλωστε πάντα είχα το αίσθημα πως έχω αφήσει κάποιες… μισοτελειωμένες δουλειές στην Δρέσδη. Τώρα είμαι πραγματικά χαρούμενη που επέστρεψα και θέλω να δώσω όλη μου την προσπάθεια για να στηρίξω την ομάδα” τόνισε λίγο μετά την επιστροφή της σε γνώρισμα στέκια η Τζίνα Μανκούζο.

Μετά πάντως το θρίλερ 127 λεπτών της περασμένης Κυριακής και την επική ανατροπή από 1-2 σε 3-2 μέσα στο Μίνστερ, βρίσκει την Δρέσδη με τη συμπλήρωση 2 αγωνιστικών στη Βundesliga να φιγουράρει αήττητη στην 3η θέση με 5 βαθμούς, με 2η τη Στουτγκάρδη (6β) του “δικού μας”, Γιάννη Αθανασόπουλου και πρώτη αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο την Σβέρινερ (9β), την οποία υποδέχεται την 3η αγωνιστική (5/11) στη Margon Arena, στο ντεμπούτο της Μανκούζο.