BEACH VOLLEY

Ασημένιες στο Μπαταμπάνγκ οι Μαναβή/Τσοπούλου

Ασημένιες στο Μπαταμπάνγκ οι Μαναβή/Τσοπούλου

Με το ασημένιο μετάλλιο στις αποσκευές τους επιστρέφουν από το Μπαταμπάνγκ της Καμπότζη οι Μαναβή/Τσοπούλου καθώς στον μεγάλο τελικό του τουρνουά της Fivb ηττήθηκαν με 2-0 (21-19, 21-14) από τις Αμερικανίδες Ντάϊκστρα/Χάους.

Η εξαιρετική εμφανίσεις  της Δήμητρας Μαναβή και Κατερίνας Τσοπούλου στο μακρινό Μπαταμπάνγκ συνοδεύθηκαν με χαμόγελα και μετάλλια καθώς το δίδυμο της Εθνικής μας ομάδας έφθασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης όπου διεκδίκησε την πρώτη θέση.

Ωστόσο οι Αμερικανίδες Ντάϊκστρα/Χάους ήταν καλύτερες στον μεγάλο τελικό και σε 33 λεπτά επικράτησαν 2-0 αφήνοντας τις Ελληνίδες στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην πρώτη συμμετοχή τους σε τελικό τουρνουά Fivb.

Καθοριστικό σετ του τελικού το πρώτο όπου οι Αμερικανίδες προηγήθηκαν με 11-6, ωστόσο οι Μαναβή/Τσοπούλου επέστρεψαν κάνοντας το 15-15. Οι Ντάϊκστρα/Χάους με ένα μικρό σερί έφθασαν στο 17-15 και φρόντισαν να διατηρήσουν την διαφορά μέχρι τέλους όπου με το 21-19 έκαναν το 1-0.

Στο δεύτερο σετ οι Ελληνίδες αθλήτριες ήταν κοντά στις Αμερικανίδες μέχρι τα μισά (14-11), ωστόσο δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό με αποτέλεσμα να έρθει το 21-14 και το 2-0 που τις χάρισε το ασημένιο μετάλλιο.

Με την 2η θέση στο τουρνουά της Καμπότζη το δίδυμο της Εθνικής μας ομάδας κατέκτησε 800 βαθμούς στην φετινή συγκομιδή και παράλληλα 700 δολάρια που αντιστοιχεί στο χρηματικό έπαθλο για το ασημένιο μετάλλιο.