BEACH VOLLEY

«Ασημένιος» ο Καραχάλιος, «χρυσές» οι Ιρανές!

«Ασημένιος» ο Καραχάλιος, «χρυσές» οι Ιρανές!

Το πρώτο φετινό μετάλλιο για τον Έλληνα ομοσπονδιακό τεχνικό της Πολωνίας, είναι γεγονός καθώς μόλις στο 2ο φετινό τουρνουά του World Tour,  η ομάδα των Κάντορ/Λόζιακ σκαρφάλωσε το περασμένο Σάββατο στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου του “Kish Island Open”, όπου διεξήχθη για πρώτη φορά στην ιστορία, παρουσία γυναικών του Ιράν.

Η παρθενική ήττα της ομάδας της Πολωνίας ήταν στον τελικό με τους Ρώσους, Λιαμίν/Κρασίλνικοφ, όπου οι Καντόρ/Λόζιακ θα μπορούσαν να είχαν κρεμάσει στο στήθος τους ακόμη και το χρυσό.  Υπό τις οδηγίες του Καραχάλιου, προηγήθηκαν με 21-18, 1-0, όμως οι Ρώσοι άντεξαν στην πολωνική πίεση, ισοφαρίζοντας με 21-19 σε 1-1 και τελικά πανηγύρισαν με 15-8 τον πρώτο τους φετινό τίτλο, που συνοδεύτηκε από 600 πολύτιμους βαθμούς και 11.000 δολάρια.

Αντίστοιχα η Πολωνία, που έχασε την ευκαιρία λόγω τραυματισμού των Σζαλανκίεβιτς/Ρούντολ να συμμετάσχει με δύο ομάδες, κέρδισε μαζί με το ασημένιο μετάλλιο, 400 βαθμούς και 8.000 δολάρια.

Την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Ρώσοι πρωταθλητές, Στογιανόφσκι/Γιαρζούτιν καθώς επιβλήθηκαν με 2-1 σετ των Γερμανών Σούμαν/Τόλε.

kish_island_gynaikes

Πραγματικές όμως νικήτριες του 2ου τουρνουά του World Tour “Kish Island Open”στο χλιδάτο θέρετρο του Περσικού Κόλπου αναδείχθηκαν οι ντόπιες γυναίκες. Έπειτα από απειλή των αξιωματούχων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, περί αναστολής της διοργάνωσης, αν δεν αρθεί ο απαγορευτικός νόμος του Ιράν, που παραδοσιακά μέχρι σήμερα δεν επέτρεπε την παρουσία γυναικών σε αθλητικούς χώρους.