ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ασταμάτητοι οι Ιταλοί

Ασταμάτητοι οι Ιταλοί

Οι εντυπωσιακές εμφανίσεις της Ιταλίας στο Ρίο συνεχίζονται καθώς μετά την Γαλλία «θύμα» της παρέας των Χουαντορένα-Ζάϊτσεφ και Μπιραρέλι έπεσαν οι ΗΠΑ καθώς έχασαν με 3-0.

Ήταν να μην πάρει φόρα… Η Ιταλία με κεκτημένη ταχύτητα από την επικράτησή της επί της Γαλλίας διπλασίασε τις νίκες της στην διοργάνωση και με το 3-0 κόντρα στις ΗΠΑ παρέμεινε αήττητη και στην κορυφή του Α Ομίλου.

Αντίθετα με τους Ιταλούς οι Αμερικάνοι δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι από την αναμέτρηση και πλέον με δύο ήττες σε δύο παιχνίδια αρχίζουν να έχουν προβλήματα και το «καμπανάκι» για τον Λί και τους συμπαίκτες του.

Σε ένα σετ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ήταν για γερά νεύρα η Ιταλία με το 28-26 κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 1-0 έχοντας ως αιχμή του δόρατος τους Χουαντορένα και Ζάϊτσεφ.

Οι Αμερικάνοι με τους Ρουσέλ και Άντερσον ισοφάρισαν σε 1-1 με το 25-20, όμως η συνέχεια ήταν για τους Ιταλούς του Μπλεντζίνι καθώς έβγαλαν περισσότερο πάθος και δύναμη στα κρίσιμα σημεία και με το 25-23 στο τρίτο και τέταρτο σετ έκαναν το 3-1 πανηγυρίζοντας τη νίκη και γνωρίζοντας την αποθέωση από 6.494 θεατές που βρέθηκαν στο Μαρακαζίνιο.

Κορυφαίος των νικητών ο Οσμάνι Χουαντορένα με 20 πόντους με 17 επιθέσεις, 1 άσο και 2 μπλοκ, ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν και οι Ζάϊτσεφ – Λάντζα με 15 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Από πλευράς Αμερικανών κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Ράσελ με 22 πόντους αλλά αυτοί δεν αρκούσαν για τη νίκη. Ο Άντερσον είχε 14 πόντους, ενώ οι Σάντερς και Χόλτ 12.