Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αυλαία Α΄γύρου με αμφίρροπα ματς

Αυλαία Α΄γύρου με αμφίρροπα ματς

Στη Σαντορίνη και στο Ρέντη πέφτουν σήμερα Τετάρτη, οι προβολείς της 11ης αγωνιστικής της Α1 γυναικών που είναι παράλληλα και το φινάλε του πρώτου γύρου.

Θήρας, 16.00 (ΕΡΤ2), ΑΟ Θήρας – ΑΕΚ

Το πρώτο από τα ντέρμπι της αυλαίας του πρώτου γύρου που είναι τηλεοπτικό θα φιλοξενηθεί στο κλειστό της Σαντορίνης, με τον ΑΟ Θήρας σε δαιμονιώδη φόρμα να υποδέχεται την ΑΕΚ σε ένα κομβικό παιχνίδι για την μάχη της πρώτης τετράδας και να στοχεύει στην 8η σερί νίκη.

«Οφείλουμε να ξεχάσουμε τις νίκες με ΠΑΟ, Νάξο και να πάμε αύριο με σοβαρότητα σεβόμενοι τον αντίπαλοι για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θα είναι σημαντικό για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Ξέρουμε τι ζητάμε ξέρουμε το πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», δήλωσε ο «αρχιτέκτονας» του φετινού θαύματος της Σαντορίνης, Απόστολος Οικονόμου που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα.

Από την άλλη η ΑΕΚ που προέρχεται από την εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θέλει να «αποδράσει» από το νησί του Ηφαιστείου, με το τρίποντο ώστε να μειώσει τη διαφορά των έξι βαθμών που χωρίζει τις δύο ομάδες.

Ο προπονητής της Ένωσης, Μανώλης Ρουμελιώτης, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει το  ματς ως «ένα πρόωρο τελικός καθώς το αποτέλεσμα θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τα πλέι οφς. Θέλουμε να κλείσουμε τον πρώτο γύρο με καλές εντυπώσεις και να ξεκινήσουμε το ματς όπως τελειώσαμε με τον Ολυμπιακό.

Το σερβίς και η υποδοχή θα είναι τα κλειδιά του αγώνα και ευελπιστούμε ότι θα ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Ο ΑΟΘ είναι σε καλή κατάσταση, έχει καλή ψυχολογία, αλλά εμείς το βλέπουμε ως μία ακόμη αγωνιστική πρόκληση που θέλουμε να ξεπεράσουμε»

Α’ Ηλιούπολης, 16.00, ΓΣ Ηλιούπολης – ΑΟΝ Πανναξιακός

Στο κλειστό της Ηλιούπολης η τοπική ομάδα αντιμετωπίζει τον Πανναξιακό με τους δύο αντιπάλους να προέρχονται από ήττες και να έχουν διαφορετικούς στόχους.

Η Ηλιούπολη με τα τη διακοπή των τριών σερί νικών από τον Παναθηναϊκό, επιστρέφει στην έδρα της και θέλει να πουλήσει «πολύ ακριβά το τομάρι της» κόντρα στο φαβορί Πανναξιακό για να εδραιώσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Η προπονήτρια Δήμητρα Λυκογιάννη μετά από ένα ροτέισον που έκανε με τον ΠΑΟ, θα έχει όλες τις αθλήτριες στη διάθεση της και όπως τόνισε: «Καλούμαστε σε αυτή την τελευταία αγωνιστική να παίξουμε με έναν δυνατό μαχητικό και έμπειρο αντίπαλο όπου εύχομαι οι αθλήτριές μου να ανταποκριθούν θετικά ανεξαρτήτου αποτελέσματος και να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Φυσικά θέλουμε τον κόσμο κοντά μας και να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο το πλεονέκτημα της έδρας μας»

Ο Πανναξιακός με πληγωμένο γόητρο από την εντός έδρας ήττα στο ντέρμπι των Κυκλάδων από τον ΑΟ Θήρας, ελπίζει σε επιστροφή στις νίκες στο κλειστό της Ηλιούπολης.Ο προβληματισμός του Ζόραν Κόβαζιτς έχει να κάνει με την κούραση της ομάδας και την ίωση που ταλαιπωρεί τις Τοτσίδου, Μεταξά.

«Είμαστε κουρασμένοι ψυχολογικά και σωματικά, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Έχουμε κάποια θέματα με την Σία και την Ναταλία που δεν προπονήθηκαν λόγω ίωσης, αλλά πρέπει να μαζέψουμε τις δυνάμεις μας και να πάρουμε το τρίποντο», τόνισε ο Σέρβος τεχνικός.

Π. Σαλπέας, 16.00, ΑΟΦ Πορφύρας – ΟΠ Ρεθύμνου

Σπουδαία σημαντική είναι και η αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στον Πειραιά μεταξύ του Πορφύρα και του Ρεθύμνου. Ο Πορφύρας του παίζει τα ρέστα του για την πρώτη ιστορική νίκη στην Α1 κόντρα στον ΟΠΕΡ. Στη γηπεδούχο ομάδα ο προπονητής Βασίλης Πανδής υπολογίζει κανονικά τις Σκυθιώτη, Χρήστου όχι όμως και την Γκολφινοπούλου (έχει υποστεί οστικό οίδημα).

«Σε όσα παιχνίδια πήγαμε με προσδοκίες και ‘πρέπει’ δυσκολευτήκαμε και δεν τα πήγαμε καλά. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε όπως ξεκινήσαμε και να απολαύσουμε το ταξίδι στην Α1 Γυναικών. Δεν πρέπει να αλλάξει η λογική μας και θέλω να παίξουμε ελεύθερα κι από κει και πέρα ότι καλύτερο έρθει».

Στον αντίποδα ο ΟΠΕΡ, με μεγάλη απούσα τη Στέλλας Λαγουδάκη, η οποία θα μείνει 20 μέρες εκτός με κάταγμα περόνης, θέλει το «διπλό» για να πάρει βαθμολογική ανάσα και να διακόψει το αρνητικό σερί των τεσσάρων αγωνιστικών.

Ο τεχνικός Θανάσης Ντζαφέρης σχολίασε για το ματς: «Η απώλεια της Στέλλας είναι σημαντική αλλά πρέπει και τα άλλα κορίτσια να δώσουν το 100% για να καλύψουμε το κενό. Για μας είναι μονόδρομος η νίκη και πρέπει να δείξουμε σοβαρότητα για να πάρουμε τη νίκη».

Μαρκοπούλου, 18.00 ΑΟ Μαρκόπουλου – ΑΟ Παναθηναϊκός

Στα Μεσόγεια ο, προερχόμενος από δύο σερί νίκες, το Μαρκόπουλο αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό που μετά τις δύο συνεχόμενες ήττες με Ολυμπιακό και Θήρα, επέστρεψε το Σάββατο στις επιτυχίες με την Ηλιούπολη.

«Όλοι ξέρουμε την δύναμη και την ποιότητα του Παναθηναϊκού που είναι το φαβορί, αλλά αυτό δεν πιστεύω ότι θα μας επηρεάσει ώστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», είπε ο Βέσκο Ιβάνοβιτς ο οποίος υπολογίζει και στην Εύα Αλεξάκου και συμπλήρωσε: «Προσωπικά θα είμαι ικανοποιημένος αν παίξουμε καλό βόλεϊ. Δεν θέλω να περιμένουμε να παίξει άσχημα ο ΠΑΟ για να πάρουμε κάτι, αλλά να παίξουμε εμείς καλά και να διεκδικήσουμε μέσα στο γήπεδο αυτό που μας αναλογεί».

Προβλήματα δεν υπάρχουν και στον Παναθηναϊκό με τον Γιώργο Ρούση να σημειώνει: «Θέλουμε να ολοκληρώσουμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος με νίκη, σε συνδυασμό με καλή εμφάνιση.Στόχος μας ενόψει του 2ου γύρου είναι να βελτιωθούμε, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουμε παρουσιάσει το επιθυμητό αγωνιστικό «πρόσωπο».

Απαραίτητη προϋπόθεση για τον  αγώνα είναι να είμαστε συγκεντρωμένοι και να μην έχουμε το μυαλό μας στις διακοπές των εορτών».

Μ. Μερκούρη, 17.00, Ολυμπιακός ΣΦΠ – ΑΣ Άρης

Στο κλειστό του Ρέντη διεξάγεται ένα ακόμη ντέρμπι, με τον πρωτοπόρο και αήττητο Ολυμπιακό να έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στον Άρη, την ομάδα έκπληξη του πρωταθλήματος που θα παραταχθεί χωρίς την Πεσόα.

Οι αήττητες «ερυθρόλευκες» που στοχεύουν στην 11η σερί νίκη και να κατακτήσουν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η Τζίνα Λαμπρούση από τις κορυφαίες παίκτριες των γηπεδούχων υποστήριξε: «Έχουμε την ευκαιρία να κλείσουμε τον πρώτο γύρο στην πρώτη θέση και αήττητες που και αυτός είναι ο στόχος μας.

Θέλουμε τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Άρη που έχει πάει αρκετά καλά στον πρώτο γύρο και βρίσκεται στην 2η θέση. Εμείς κοιτάμε όμως τη δική μας απόδοση για να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο τον τρόπο το πρώτο μισό της σεζόν».

Ο Άρης ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς την Βραζιλιάνα πασαδόρο Βιβιάνα Πεσόα (ίωση), γεγονός που προκαλεί τεράστιο πονόκεφαλο για τον Δημήτρη Σολκίδη. Ο προπονητής της εκπληκτικής ομάδας των «κιτρίνων» που έχουν 9/10 νίκες, δήλωσε για το ματς: «Αντιμετωπίζουμε την καλύτερη ομάδα μέχρι στιγμής ομάδα του πρωταθλήματος που δίκαια βρίσκεται στην πρώτη θέση και για μας είναι μια ακόμη πρόκληση.

Θέλουμε να δούμε τι βήματα έχουμε κάνει για να πλησιάσουμε το επίπεδο τους, αφού έχουμε παίξει και δύο φιλικά με τον Ολυμπιακό. Σίγουρα η απώλεια της Πεσόα είναι σημαντική, αλλά είναι το τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς και στόχος είναι να δείξουμε το καλύτερο μας αγωνιστικό πρόσωπο».

ΕΑΚ Νεάπολης, 18.00, Φιλαθ. Λαρισαϊκός Σύλ. -ΑΠΣ Αίας

Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας είναι και η αναμέτρηση της Λάρισας που θα φέρει αντιμέτωπους τον τοπικό Φιλαθλητικό (11ος με 5 βαθμούς) με τον Αίαντα Ευόσμου (9ος με 9 βαθμούς).

Ο Φιλαθλητικός, που θα συνεχίσει για το υπόλοιπο της σεζόν χωρίς τις Τσοπούλου, Ντόνα, Γεροβασιλείου, Δίρβα κι όπως δήλωσε ο Λάμπρος Πράππας: «Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όπου παρά τις γνωστές ελλείψεις που έχουμε ελπίζω ότι θα κάνουμε μια καλή εμφάνιση και θα πάρουμε κάτι από το συγκεκριμένο παιχνίδι. Με αυτή την σύνθεση παίξαμε κόντρα στον Άρη και παρά τις δυσκολίες που μας καθιστούν αισιόδοξους απέναντι σε μια ούτως ή άλλως καλή ομάδα, είμαι αρκετά αισιόδοξος»

Ο Αίαντας προέρχεται από την εντός έδρας νίκη κόντρα στον Πορφύρα, αλλά εκτός έδρας δεν έχει καταφέρει να πάρει μέχρι στιγμής κανέναν βαθμό.

Ο τεχνικός της ομαδας του Ευόσμου, Ηλίας Ζωλασταθιάδης τόνισε: «Θέλουμε οπωσδήποτε τη νίκη για να μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα υλοποιήσουμε το βασικό μας στόχο που είναι η παραμονή και να μπορέσουμε να ηρεμήσουμε στην περίοδο των γιορτών. Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα και να υποτιμήσουμε τον Φιλαθλητικό, ο οποίος παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει, διατηρεί τη δυναμική του και για να κερδίσουμε πρέπει να παίξουμε καλά».

o. Ομάδα Βαθμοί Αγώνες Νίκες Ήττες Σετ υπέρ Σετ κατά
1 Ολυμπιακός ΣΦΠ 30 10 10 0 30 2
2 ΑΟ Παναθηναϊκός 24 10 8 2 27 9
3 ΑΣ Άρης 24 10 9 1 27 13
4 ΑΟ Θήρας 22 10 8 2 25 11
5 ΑΟΝ Πανναξιακός 19 10 6 4 23 16
6 ΑΕΚ Αθηνών 16 10 5 5 23 20
7 ΓΣ Ηλιούπολης 12 10 4 6 15 22
8 ΑΟ Μαρκοπούλου Revoil 10 10 3 7 16 26
9 ΑΠΣ Αίας Ευόσμου 9 10 3 7 11 21
10 ΟΠ Ρεθύμνου 8 10 3 7 11 25
11 Φιλαθλητικός Λαρισαϊκός 5 10 1 9 9 27
12 ΑΟΦ Πορφύρας 1 10 0 10 5 30