Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Αυλαία του Α’ γύρου με ντέρμπι στον Έβρο

Αυλαία του Α’ γύρου με ντέρμπι στον Έβρο
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης φιλοξενεί το Φοίνικα Σύρου την Πέμπτη με την αναμέτρηση που θα ρίξει την αυλαία της 11ης αγωνιστικής και του Α΄γύρου του πρωταθλήματος Volley League Πάμε Στοίχημα. (4/1, 19.00, Διαιτητές: Θεμελής, Τζεπκινλής).

Ο ενισχυμένος Εθνικός (προσθήκες Ριζόπουλου-Χαροτωνίδη) προέρχεται από δύο ήττες που τον κράτησαν στους 12 βαθμούς και στην 9η θέση της βαθμολογία. Ο κόουτς Σάκης Μουστακίδης δήλωσε: «Ξεκινάμε με νέα δεδομένα τη νέα χρονιά και οι κινήσεις που έγιναν μπορούν να υπηρετήσουν το στόχο που έχουμε. Εχω ξαναπεί πως η ομάδα αυτή αδικήθηκε μόνη της αλλά τα αφήνουμε όλα πίσω και με την αλλαγή χρονιάς κοιτάμε μπροστά. Η έλευση του Ριζόπουλου θα βοηθήσει την υποδοχή μας. Είναι έμπειρος αθλητής αλλά όλοι μας θέλουμε προσαρμογή. Περιμένω και τον Χαριτωνίδη. Θα πάμε να κάνουμε μία ανταγωνιστική εμφάνιση απέναντι στον Φοίνικα και με τη βοήθεια και των φίλων μας υποσχόμαστε για ένα καλό ποδαρικό στην έδρα μας».

Από την άλλη, ο Φοίνικας Σύρου με 18 βαθμούς βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας με τον τεχνικό της νησιωτικής ομάδας, Όσκαρ Κάσμαρτσικ να σημειώνει: «Εχω διαπιστώσει πως στο ελληνικό πρωτάθλημα, για να φτάσεις στη νίκη με όλες τις ομάδες θα πρέπει να παλέψεις με όλες σου τις δυνάμεις. Όλες οι ομάδες παλεύουν και κανείς δεν τα… παρατάει. Ερχονται δύο δύσκολοι εκτός έδρας αγώνες με Εθνικό και Νίκη Αιγινίου μέσα σε τρεις μέρες. Το να ξεκινάς με δύο εκτός έδρας παιχνίδια, μετά από… διακοπή, δεν είναι και το πιο εύκολο, όμως θα πρέπει να παλέψουμε το κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος ξεχωριστά. Γιατί, κάθε ομάδα στην Ελλάδα παλεύει μέχρι το τέλος τα παιχνίδια. Στις γιορτές έδωσα άδεια στους παίκτες. Είχαν ανάγκη να ξεκουραστούν, γιατί το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος ήταν δύσκολο. Υπήρχαν πολλοί και δύσκολοι αγώνες και μάλιστα κάποιοι ήταν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ίσως στο παιχνίδι με την Αλεξανδρούπολη η ομάδα να μην βρίσκεται και στην καλύτερη της φυσική κατάσταση και να μην είναι το καλύτερο παιχνίδι μας, όμως δεν είναι ένα παιχνίδι».