Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Μπαμπαλιούτας : «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη»

Μπαμπαλιούτας : «Τρώγοντας έρχεται η όρεξη»

Για την παραμονή του στον Ηρακλή, τις μέχρι τώρα μεταγραφικές κινήσεις του «Γηραιού», για την επόμενη Volleyleague, αλλά και το γεγονός πως αποτελεί τον δεύτερο «γηραιότερο» παίκτη του κόσμου μίλησε στon Arena Fm ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας.

Ο Λάμπης Μπαμπαλιούτας εδώ και χρόνια αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων λίμπερο της Volleyleague δικαιώνοντας κάθε προπονητή που του εμπιστεύεται φανέλα βασικού στην ομάδα του.

Ο έμπειρος λίμπερο που ανανέωσε για 3η συνεχόμενη χρονιά στον Ηρακλή και θα είναι ξανά αυτός που θα αναλάβει το δύσκολο έργο της υποδοχής μίλησε στον Arena Fm για τους «κυανόλευκους» και το δικό του προσωπικό ρεκόρ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λάμπη Μπαμπαλιούτα :  

Για την παραμονή του για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον Ηρακλή: «Ήταν περισσότερο τυπικό το θέμα της ανανέωσης της συνεργασίας μου με τον Ηρακλή από την στιγμή που και οι δύο πλευρές ήμασταν ευχαριστημένες».

Για το ότι αποφασίσει να συνεχίσει, ενώ είχε ανακοινώσει στο τέλος του πρωταθλήματος ότι θα σταματήσει: «Η αλήθεια είναι πως το σκεφτόμουν και σε συνδυασμό με το ότι υπήρχαν σκέψεις για να επικεντρωθώ περισσότερο στις ακαδημίες ως προπονητής. Τελικά, όμως, αποφάσισα να συνεχίσω για μία ακόμα χρονιά από την στιγμή που το σώμα μου είναι σε καλή κατάσταση».

Για το γεγονός ότι είναι ο δεύτερος παίκτης στον κόσμο, μετά τον 47χρονο Πορτογάλο: «Η αλήθεια είναι πως αυτό δεν το ήξερα και ξεκίνησε μετά από μία έρευνα του Δημήτρη του Τυχάλα. Ήταν μία έκπληξη για μένα και ένα παραπάνω κίνητρο μεταξύ σοβαρού και αστείου για να τον φτάσω».

Για το πώς βλέπεις τις κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα στον Ηρακλή: «Οι κινήσεις που έχουν γίνει είναι πολύ καλές. Η ομάδα θα στηριχθεί και πάλι στο ελληνικό στοιχείο, όπως και την περσινή χρονιά, ενώ ίσως αποκτηθεί αργότερα ένας ξένος. Είναι οικονομικό το μπάτζετ μας, αλλά πιστεύω ότι η φετινή ομάδα θα είναι ακόμα καλύτερη από την περσινή, καθώς θ’ απαρτίζεται από έμπειρους παίκτες. Επίσης, έχει ενισχυθεί και η δεύτερη ομάδα, καθώς οι φετινές μας υποχρεώσεις είναι αυξημένες».

Για το ότι ο Ηρακλής θα ξαναπαίξει στην Ευρώπη μετά από χρόνια: «Αυτό δείχνει την αισιοδοξία της διοίκησης, η οποία αφουγκράζεται την επιθυμία του κόσμου και κάθε χρόνο κάνει ένα βήμα παραπάνω. Τρώγοντας, εξάλλου, έρχεται η όρεξη».

Για το πώς «βλέπει» το φετινό πρωτάθλημα βάσει των κινήσεων των ομάδων: «Πιστεύω ότι θα είναι πολύ καλύτερο από το περσινό, γιατί μεγάλες ομάδες, όπως ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έχουν μπει δυναμικά, και δεν θα περιορίζεται στο δίπολο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού. Εμείς σαν Ηρακλής θέλουμε να πάμε ένα βήμα παραπάνω».

Α1 ΑΝΔΡΩΝ
15/04/2024

Τελικός «αιωνίων» Νο2

Δεύτερος τελικός «αιωνίων» στο κλειστό του Ρέντη με τον Ολυμπιακό να θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες του επί του Παναθηναϊκού και τους “πράσινους”...