BEACH VOLLEY

Εβερέρτ: «Το μπιτς βόλεϊ ταιριάζει στην Ελλάδα»

Εβερέρτ: «Το μπιτς βόλεϊ ταιριάζει στην Ελλάδα»

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την επιτυχημένη τέλεση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος U22 εξέφρασε ο πρόεδρος της Επιτροπής μπιτς βόλεϊ της CEV, Μισέλ Εβερέρτ (φωτ. κέντρο), απονέμοντας τα εύσημα τόσο στην ΕΟΠΕ και στους διοργανωτές, όσο και στις ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση, στην Καρδία Θεσσαλονίκης.

«Χαίρομαι πολύ που βρίσκομαι στην Ελλάδα, γιατί είχε περάσει αρκετός καιρός από την προηγούμενη διοργάνωση της CEV που είχε φιλοξενηθεί στη χώρα σας. Είναι πολύ ευχάριστο που βρισκόμαστε πάλι εδώ και πιστεύω ότι η διοργάνωση είναι απόλυτα επιτυχημένη! Οι άνθρωποι εδώ εργάστηκαν σκληρά και έκαναν σπουδαία δουλειά. Μου άρεσαν πολύ οι εγκαταστάσεις του “Avant Garde Sports Club” και πληροφορούμαι ότι αναπτύσσονται και άλλες εγκαταστάσεις μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα σε διάφορες περιοχές: Στην Πάτρα, στην Αθήνα, στο Ξυλόκαστρο… Αυτό είναι υπέροχο, γιατί είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεται το άθλημά μας», είπε ο κ. Εβερέρτ και συμπλήρωσε:

«Θα ήταν υπέροχο το να επιστρέψουμε στο προσεχές μέλλον, για κάποια άλλη σημαντική διοργάνωση. Το μπιτς βόλεϊ ταιριάζει απόλυτα στην Ελλάδα, που έχει ηλιοφάνεια και ό,τι άλλο χρειάζεται για να υποστηρίξει επιτυχημένες διοργανώσεις. Θα ήταν προς όφελος όλων το να φιλοξενηθούν εδώ κι άλλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ή κάποιο τουρνουά Satellite».

Παράλληλα, ο κ. Εβερέρτ εκφράστηκε με θετικό τρόπο για τις ελληνικές ομάδες που συμμετείχαν στο Ευρωπαϊκό U22, αλλά και για τα στελέχη του αθλήματος που έδωσαν το «παρών» στη διοργάνωση:
«Βλέπω τους ανθρώπους του μπιτς βόλεϊ στην Ελλάδα να έχουν πολλή διάθεση και αυτό μου αρέσει ιδιαίτερα. Έχουν την ενέργεια και τον ενθουσιασμό που χρειάζεται, για να δώσουν ώθηση στο άθλημα κάνοντας ακόμα περισσότερα. Ένα επιπλέον στοιχείο που το βάζω στα θετικά της διοργάνωσης, ήταν η εμφάνιση των ελληνικών ομάδων. Με εντυπωσίασε η είσοδος ενός ελληνικού διδύμου στα προημιτελικά των Νέων ανδρών».

Στο φινάλε, ο επικεφαλής της Επιτροπής μπιτς βόλεϊ της CEV επισήμανε ένα ακόμη θετικό μήνυμα που στέλνει η φετινή διοργάνωση:
«Είναι πολύ αισιόδοξο το γεγονός ότι συμμετέχουν όλο και περισσότερες χώρες: Στο παρελθόν είχαμε 6-7 χώρες που έστελναν από δύο ομάδες για να συμπληρωθεί το ταμπλό, ενώ τώρα έχουμε ευρύτερη εκπροσώπηση. Μάλιστα, ακόμα και οι χώρες με τη μικρότερη παράδοση στο άθλημα έχουν αναπτυχθεί αρκετά, σε βαθμό που να παίζουν πραγματικό μπιτς βόλεϊ και να μπορούν να είναι ανταγωνιστικές. Στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πριν από μια δεκαετία υπήρχαν αρκετές αδύναμες χώρες, πλέον όμως δεν είναι έτσι. Όλες τους έχουν βελτιωθεί σε θέματα τακτικής και ικανοτήτων και έχουν ανέβει αρκετά επίπεδα».