ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Μπόσκαν: «Θα τους κερδίσουμε πάλι στο League Cup»

Μπόσκαν: «Θα τους κερδίσουμε πάλι στο League Cup»

Ο Ολυμπιακός πέτυχε το βράδυ της Δευτέρας, μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό, για το πρωτάθλημα της Volley League, για το βόλεϊ των Ανδρών, και έτσι έκανε το εντυπωσιακό 7-0 σε όλα τα σπορ κόντρα στους «πράσινους» μέχρι στιγμής με τον αρχιτέκτονα της φετινής ομάδας, Σλόμπονταν Μπόσκαν, με τον Σέρβο τεχνικό να δίνει την πρώτη του συνέντευξη σε Μέσο*, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας το καλοκαίρι που μας πέρασε.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΥΣΤΑΜΑΝΩΛΑΚΗ (*Εφημερίδα Γαύρος)

Η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά ωστόσο κατάφερε και πήρε τη νίκη σε ένα ακόμα ντέρμπι. Πως ήρθε τελικά αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα;

«Σίγουρα ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη.  Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τη συγκεκριμένη νίκη και με τα παιδιά της ομάδας. Ωστόσο, στο πρώτο πράγμα που θέλω να σταθώ είναι ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τον κόσμο της ομάδας. Ήταν μια πάρα πολύ καλή ατμόσφαιρα, η οποία μας βοήθησε αρκετά. Τώρα, όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, το παιχνίδι ήταν δύσκολο. Ο Παναθηναϊκός, έπαιξε καλά και αρκετά δυνατά. Οι παίκτες μου, έδειξαν όμως ότι έχουν χαρακτήρα, όπως ακριβώς έδειξαν και με το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Είμαι ευχαριστημένος και με την αντίδραση της ομάδας, από την αρχή μέχρι και το τέλος του ματς, όπως επίσης είμαι ικανοποιημένος και από την άμυνα, γιατί όταν έχεις πολύ καλή άμυνα, γίνεται πιο εύκολο και το έργο σου στην επίθεση έχοντας περισσότερες λύσεις. Παίξαμε πολύ καλά ως ομάδα. Ο Λίμπερμαν (σ.σ. Αγκάμεζ), ήταν ο ηγέτης μας αλλά και ο Ντίμα (σ.σ. Φιλίποφ), έπαιξε εξαιρετικά και είμαι και με αυτόν πολύ ευχαριστημένος, όπως βέβαια και με τους υπόλοιπους παίκτες μου».

Ο Λίμπερμαν Αγκάμεζ, ήταν εξαιρετικός σε ένα ακόμα παιχνίδι. Είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας;

«Φυσικά και είναι ο ηγέτης αυτής της ομάδας. Ήρθε εδώ για να κάνει αυτό ακριβώς το πράγμα. Να είναι ηγέτης και αυτό φαίνεται και μέσα και έξω από το γήπεδο. Και φυσικά όλοι το γνωρίζουν».

Πόσο σημαντική είναι αυτή η νίκη για την συνέχεια του πρωταθλήματος;

«Πάντα είναι πάρα πολύ σημαντικό να κερδίζεις και να συνεχίζεις να κερδίσεις και για τους ψυχολογικούς εκτός από τους βαθμολογικούς λόγους. Τα παιχνίδια που παίζουμε τώρα, βέβαια δεν κρίνουν το πρωτάθλημα, μιας και αυτό γίνεται στα play off, αλλά αυτά τα παιχνίδια είναι έτσι ώστε να δεις που υστερείς, έτσι ώστε όταν έρθουν τα κρίσιμα μας να μπορέσεις να το έχεις ξεπεράσει και να είσαι ακόμα καλύτερος για τη συνέχεια».

Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής έχει μόνο νίκες στο πρωτάθλημα, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν δίνει τον τίτλο μιας και υπάρχουν τα play off. Ωστόσο πόσο σημαντικό είναι να κάνει νίκες και μάλιστα συνεχόμενες η ομάδα;

«Φυσικά δεν μπορούμε να πάρουμε ένα πρωτάθλημα χωρίς να έχουμε κάνει έστω μια ήττα. Και γι αυτό το λόγο πάντα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα. Αλλά θέλω να πω και κάτι πάνω σε αυτό. Αυτή η περίοδος είναι εξαιρετική για εμάς, επειδή παίζουμε αρκετά καλά, ωστόσο θα πρέπει να δούμε πως θα είμαστε και όταν θα έχουμε περισσότερα παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα. Τώρα που παίζουμε Σάββατο με Σάββατο θα πρέπει να καταφέρουμε να βρούμε ένα ρυθμό, έτσι ώστε να είμαστε καλά και στα δύσκολα παιχνίδια. Όταν θα έχουμε και μεγαλύτερες μετακινήσεις μέσα στην εβδομάδα, δηλαδή όταν θα παίζουμε και μεσοβδόμαδα. Είναι πολύ δύσκολα για μια ομάδα να παίζει στο υψηλότερο επίπεδο και συνεχόμενες ημέρες, ειδικά αν πάρουμε ως παράδειγμα όταν θα έχουνε να κάνουμε τη μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη, η οποία είναι αρκετά μακριά. Προς το παρών δεν το έχουμε αυτό, ωστόσο κάποια στιγμή θα μας τύχει, οπότε πρέπει να είμαστε έτοιμοι από τώρα».

Τον Γενάρη, υπάρχουν και τα παιχνίδια με τη Σουργούτ για το CEV Cup. Θεωρείται ότι είμαστε το φαβορί για την πρόκριση;

«Πάντα είναι σημαντικό να παίζεις στην Ευρώπη. Ειδικά σαν μια ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός. Η Σουργούτ, είναι μια δυνατή ομάδα. Έχουν αρκετά καλή επίθεση και καλό σερβίς, κάνουν συνεχώς πρώτους χρόνους και αυτό θα πρέπει να το κοιτάξουμε, ειδικά αν έχουν κάνει ένα πολύ καλό σέρβις, ειδικά επειδή οι Ρώσοι παίκτες, είναι αρκετά ψηλοί σαν σωματοδομή και κάνουν αρκετά μπλοκ. Το καλό είναι ότι το πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι, είναι εδώ, στην έδρα μας, κάτι που μπορεί να μας δώσει ένα μικρό πλεονέκτημα».

Παράλληλα, στο Final 4 του League Cup, αρχικά θα αντιμετωπίσετε τον Παναθηναϊκό και στην συνέχεια έναν εκ των ΠΑΟΚ και Ηρακλή, ώστε να κατακτήσετε το τρόπαιο. Πόσο εύκολη θεωρείται ότι θα είναι η διατήρηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό;

«Στο League Cup, μπορεί να είναι και οι καλύτερες τέσσερις ομάδες αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Σίγουρα θα είναι δύσκολα. Ωστόσο για εμένα, θα πάμε εκεί σαν να έχουμε να παίξουμε ένα παιχνίδι. Αυτό με τον Παναθηναϊκό. Έτσι ώστε να επικεντρωθούμε εκεί για να πάρουμε τη νίκη που θέλουμε και να μπορέσουμε να παίξουμε στον τελικό. Μετά εκεί θα μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι».

Ο κόσμος γέμισε το Μελίνα Μερκούρη, ακόμα μια φορά. Πόσο σας βοηθάει η παρουσία του σε τέτοια παιχνίδια;

«Είναι πάντα πολύ ωραίο να παίζεις με τόσο κόσμο στο γήπεδο. Ειδικά όταν παίζεις με τους δικούς σου οπαδούς, στο δικό σου γήπεδο. Πάντα νοιώθεις ότι έχεις μια παραπάνω υποστήριξη από την κανονική. Και αυτό σου δίνει ένα έξτρα κίνητρο και μια παραπάνω ώθηση».

Τέλος, στη συνέχεια υπάρχει ένα παιχνίδι, το οποίο έχει και αυτό την δυσκολία του κόντρα στην Κηφισιά. Οι σκέψεις σας γι αυτό το ματς;

«Σίγουρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, επειδή κυρίως παίζουμε εκτός έδρας. Πριν από αυτήν την αγωνιστική, όπου κέρδισαν τον Ηρακλή Χαλκίδας, είχαν κάνει δύο ήττες με το ίδιο σκορ με 3-2 σετ, κόντρα στον ΠΑΟΚ και με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης σε δύο πολύ κλειστά παιχνίδια. Επίσης έχουν στη σύνθεσή τους δύο πολύ καλούς παίκτες, που αγωνίζονταν και τον Ολυμπιακό, τον Μπόμπι Γιορντάνοφ και τον Κώστα Χριστοφιδέλη, οι οποίοι είναι πολύ καλοί παίκτες. Σίγουρα δεν είναι ένα εύκολο παιχνίδι, αλλά εμείς θέλουμε τη νίκη και νομίζω θα την πάρουμε».