ΔΙΕΘΝΗ

Bundesliga: «Έπεσε» δεύτερος ο Sakis – Πάει… μπάλα ο Γ. Αθανασόπουλος

Bundesliga: «Έπεσε» δεύτερος ο Sakis – Πάει… μπάλα ο Γ. Αθανασόπουλος

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, μετά τους τελικούς Κυπέλλου, οι δύο εκπρόσωποι του ελληνικού βόλεϊ στη Γερμανία, Γιάννης Αθανασόπουλος και Θανάσης Πρωτοψάλτης, δεν κατάφεραν να χαμογελάσουν το ίδιο βράδυ, αυτή τη φορά στη Bundesliga.

Στο ντέρμπι κορυφής της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ανδρών η Φριντριχσάφεν του Κυπελλούχου και MVP του μήνα, Πρωτοψάλτη, βρέθηκε σαν “υπνωτισμένη” να χάνει μέσα στη “Zέπελιν Αρένα” με 1-0 σετ από τη φιλοξενούμενη Χιπο Τιρόλ Ουντερχάχινγκ.

Το ματς συνεχίστηκε με πολλές διακυμάνσεις  σε σκορ και συναισθήματα, η παρέα του Θανάση μας, προσπέρασε με 2-1 σετ. Εκεί που η ομάδα του Sakis έδειχνε έτοιμη να ολοκληρώσει τη σπουδαία ανατροπή, οι φιλοξενούμενοι από τις Άλπεις, ισοφάρισαν 2-2.

Τελικά, μετά από ένα… ακατάλληλο για καρδιακούς σετ που πήγαινε πόντο-πόντο, οι “Τιρολέζοι” πανηγύρισαν με 3-2 (25-15, 18-25, 20-25, 25-16, 15-13) το τεράστιο διπλό, που έπειτα από μεγάλο διάστημα συγκατοίκησης με την αντίπαλό της στο ρετιρέ της βαθμολογίας, τους άφησε μόνους πρώτους με 47β, ένα βαθμό διαφοράς από τη 2η Φριντριχσχάφεν.

Στις γυναίκες αντίστοιχα, η, Στουτγκάρδη του Γιάννη Αθανασόπουλου με τον “αέρα” της ιστορικής ευρωπαϊκής πρόκρισης στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με την πανίσχυρη ιταλική Νοβάρα, σκόρπισε στο SCHArrean με 3-0 (25-23, 25-19, 25-20) τις Κυρίες με τα Μαύρα από το Άαχεν.

Για την αήττητη φιναλίστ Κυπέλλου του Έλληνα προπονητή, που παρέμεινε μετά από 18 αγωνιστικές στην κορυφή με 52 πόντους, έναντι 49β της Κυπελλούχου Σβέριν, τρία κορίτσια Πολ, Ταπ, Ρίβερς σημείωσαν καθεμια τους από 12 πόντους, ενώ τοπ σκόρερ της αναμέτρησης ήταν με 20 πόντους η Αγκοστ, των φιλοξενούμενων.