A2

Χάκα είσαι σπίτι; Τότε ετοιμάσου για Χαβάη…

Χάκα είσαι σπίτι; Τότε ετοιμάσου για Χαβάη…

Για μια ακόμη χρονιά το “ελληνικό χρώμα” δεν θα απουσιάσει από το πανεπιστημιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ…

Μετά τους διεθνείς πρωταθλητές του μπιτς βόλεϊ  Barton College, Βασίλη και Άγγελο Μανδηλάρη, αλλά και το “Χαβανέζο” Δημήτρη Μούχλια, η ομάδα βόλεϊ του University of Hawaii at Manoa, ανακοίνωσε και επίσημα το νέο της ελληνικό απόκτημα.

Πρόκειται για τον ταλαντούχο διεθνή ακραίο του Μίλωνα, Σπύρο Χάκα, ο οποίος από την νέα σεζόν θα αποχαιρετήσει τα ελληνικά γήπεδα, αφού η αθλητική υποτροφία που εξασφάλισε του επιτρέπει να συνδυάσει σπουδές και βόλεϊ στο πανεπιστήμιο της εξωτικής Χονολουλού. Το 2ο Πανεπιστήμιο της Χαβάης είναι ένα πολύ καλό ακαδημαϊκό ίδρυμα, άνω του μέσου όρου, με εξίσου καλές αθλητικές επιδόσεις, αφού ιδιαίτερα στο βόλεϊ ανδρών, το 2017 είχε φτάσει στα ημιτελικά πρωταθλήματος την ανώτατης κατηγορίας του NCAA!

xakas

Ο 18χρονος ακραίος (1.95μ) και γιος του έφορου Β της νεοσμυρνιώτικης ομάδας, Γιώργου Χάκα, επέλεξε από τον περασμένο Δεκέμβριο τη Χαβάη έναντι των Long Beach State και Pepperdine. Την φετινή σεζόν, βοήθησε την ομάδα του Μίλωνα να στεφθεί πρωταθλητής στον Α’ όμιλο της Α2 Ανδρών και πανηγύρισε την άνοδο στην Volleyleague. Ένα χρόνο νωρίτερα ο Μίλωνας, με το Σπύρο Χάκα να αναδεικνύεται MVP και καλύτερος επιθετικός της διοργάνωσης, είχε κατακτήσει το δεύτερο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων.

Ο προπονητής των Hawai Rainbow Warriors, Τσάρλι, Γούέιντ που πριν από τρία χρόνια είχαν φτάσει στους “4” του NCAA, τόνισε για το νέο απόκτημα της ομάδας του: «Η δέσμευσή του να είναι ο καλύτερος που μπορεί να είναι, ως μαθητής και αθλητής τον, καθιστά ιδανικό για το πρόγραμμά μας».

xakas_mvp

Συνεργάτης του Γουέιντ είναι ο πολύπειρος Σερβοκύπριος τεχνικός, με επιτυχημένη θητεία σε κυπριακές ομάδες, αλλά και αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα, Σερβίας και ΗΠΑ, Μίλαν Ζάρκοβιτς, καθώς και ο γνώριμος στο ελληνικό κοινό, από το πέρασμά του το 2012 στο πρωτάθλημα, ως ακραίος του Παναθηναϊκού, Τζόσουα Γουόκερ. Μάλιστα έως και φέτος στην ομάδα της Χαβάης, αγωνίζονταν ως ακραίος και ο Κύπριος Τζέιμς Αναστασιάδης, αλλά πριν από λίγες μέρες αποφοίτησε.

Siapanis_ohio state

Ωστόσο, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού θα βρεθεί επίσης από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, κι ένας άλλος συμπατριώτης του Αναστασιάδη, ο διεθνής σε σάλα και άμμο ακραίος της Νέας Σαλαμίνας, Σωτήρης Σιαπάνης.

Γιος του θρυλικού άσου, Γιάννη Σιαπάνη,  ο νεαρός άσος που βραβεύτηκε από την ΚΟΕ ως ο καλύτερος αθλητής ομαδικού αθλήματος στην χώρα, θα αγωνίζεται με αθλητική υποτροφία, στην πανεπιστημιακή ομάδα του Ohio State.

A2
05/11/2021

Πρεμιέρα για την Α΄ ζώνη

Η πρεμιέρα στην Α’ Ζώνη της Α2 Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, ενώ η Β’ Ζώνη που έχει...