ΔΙΕΘΝΗ

«Χάλκινη» η Παπαφωτίου στο Κύπελλο Γαλλίας

«Χάλκινη» η Παπαφωτίου στο Κύπελλο Γαλλίας

Στην 3η θέση του Κυπέλλου Γαλλίας αρκέστηκε την Κυριακή η Μιλούζ της Αθηνάς Πρωτοψάλτη, που από χθες έπαψε να κάνει όνειρα για νταμπλ. “Έγραψε ιστορία” η Σεν Ραφαέλ κατακτώντας το πρώτο τρόπαιο στο θεσμό.

Στο φετινό φαίναλ φορ, που διεξήχθη στο “σπίτι” της διεθνούς Ελληνίδας πασαδόρου, η οικοδέσποινα πρωταθλήτρια ομάδα δεν κατάφερε παρά τη θερμή συμπαράσταση των οπαδών της, να κάνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη διοργάνωση, το βήμα για τον τελικό.

Στο σαββατιάτικο ημιτελικό με τη Νάντ, η Μιλούζ αν και προηγήθηκε δύσκολα με 1-0 σετ της σκληροτράχηλης αντιπάλου,  έχασε από πολλά δικά της λάθη τα επόμενα τρία σετ-καρμπόν στις λεπτομέρειες και με το “μαγικό” 1-3 (25-22, 23-25, 23-25, 23-25) των φιλοξενούμενων, υποχρεώθηκαν να ανανεώσουν το ραντεβού με το απογοητευμένο κοινό της, στον μικρό τελικό.

Εκεί, η παρέα της Αθηνούλας “ξέσπασε” με 3-0 (25-17, 25-19, 25-16) πάνω στην παριζιάνικη Σεν Κλόντ και βρέθηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου, αποχαιρετώντας με ψηλά το κεφάλι τον κόσμο της.

Στον τελικό που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η Σεν Ραφαέλ επικράτησε -μετά της Σεν Κλοντ στον ημιτελικό- με 3-1 σετ και  της Ναντ και πανηγύρισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

ΔΙΕΘΝΗ
28/03/2024

Με 5ετές συμβόλαιο «δένει» τους διεθνείς η Βουλγαρία – «Κόβεται» όποιος θέλει να πάει διακοπές με τη γυναίκα του!

Υπογραφή 5ετούς συμβολαίου με τους αθλητές -αθλήτριες των Εθνικών ομάδων της Βουλγαρίας σχεδιάζει να υπογράψει η Βουλγαρική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, με...